KUZEY KIBRIS DESTİNASYONU HOLLANDA PAZARINDA TANITILIYOR

KUZEY KIBRIS DESTİNASYONU HOLLANDA PAZARINDA TANITILIYOR

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında, 11-14 Ocak 2024 tarihleri arasında Hollanda’nın Utrecht şehrinde gerçekleşecek olan, Vakantiebeurs 2024 Hollanda Turizm Fuarı’nda yerini aldı.  

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun da katıldığı fuarda, Ataoğlu’na Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdür Muavini Latif İnce ve KITSAB Başkanı Orhan Tolun eşlik ederek fuardaki yabancı acente ve tur operatörleri ile görüşmelerde bulundular.

Söz konusu fuar, Jaarbeurs Kongre ve Sergi Merkezi’nde UTRECHT’de gerçekleştirilecek olup, turizm profesyonelleri ve ziyaretçilere 4 gün boyunca açık olacaktır.

Fuar, ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirirken aynı zamanda dünyadaki tüm ülkelerin turizm profesyonellerinin tek alanda bir araya gelmesine olanak tanıyacak.

Sektörel hacmin ve iş kalitesinin artırılması hedefiyle satın alma ve karar verme yetkisine sahip turizm profesyonellerinin B2B ikili görüşmelerle firmalarla iş birlikleri kurmaları, bölgesel kalkınmaya ve sürdürebilir turizme yönelik önemli anlaşmalara imza atmaları hedeflenmektedir.

Standımızı ziyaret edecek olan ziyaretçilerimize dağıtılmak üzere, çevre dostu ambalajlarla hazırladığımız bademli ve cevizli üzüm sucuklarımızın ve pastellilerimizin ambalajları üzerine %85 flamenkçe ve %15 ingilizce baskılarla logomuz ve QR kodumuz ile sunulmaktadır.

ATAOĞLU
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, fuarda yaptığı açıklamada ülke ekonomimizin lokomotifi konumundaki turizmin daha da gelişmesi adına Hollanda pazarında olduklarını ve pandemi öncesindeki rakamları yakalamak için bu yıl fuara paydaşlarla birlikte daha fazla önem verdiklerini söyledi.

Ataoğlu, Hollanda pazarının aradığı tüm kriterlere sahip ülke konumunda olmamız nedeni ile ülkemizdeki özel ilgi turizminin ve turizm çeşitliliğinin daha iyi anlatılması için çalışmalarda bulunduklarını söyledi.
Bakan Ataoğlu, kuş gözlemi, yürüyüş yolları, dağcılık, kamp, karavan gibi yılın her ayında yapılabilecek faaliyet ve etkinliklere Kuzey Kıbrıs olarak sahip olduğumuzdan dolayı Akdeniz çanağında, tercih edilen bir ülke konumunda olduğumuzu ifade etti.

Fuarı ziyaret eden misafirlerin Kuzey Kıbrıs’ın coğrafi konumu, tarihi, turistik ve insani özellikleri yanısıra, bakir kalmış yapısı ile ilgilendiğini söyleyen Ataoğlu, bu güzellikleri keşfetmek için taleplerin artarak gelmekte olduğunu belirtti.

Print
Posted: Jan 12, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

Çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” organize ediliyor.

Read more
19
Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

"KKTC, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN UYGUN KOŞULLARA SAHİP ENDER ÜLKELERDEN BİRİDİR"

Read more
2021
Yepyeni bir mecara başladı.

Yepyeni bir mecara başladı.

Gezici kamyon ile tiyatro… 
Artık Meydanlardayız…

Read more
2223
Ataoğlu: "23 Nisan Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun"

Ataoğlu: "23 Nisan Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
24
Rauf Raif Denktaş anıt mezarının ilk etabı hayat buluyor

Rauf Raif Denktaş anıt mezarının ilk etabı hayat buluyor

Ataoğlu:“Rauf Raif Denktaş, dünya barışının 
simgesi olmuş büyük bir devlet adamıydı” 

Read more
25262728
293012345

Archive