“ANAVATAN İLE OLUŞTURDUĞUMUZ KOPMAZ BAĞLARLA YOLUMUZA EMİN ADIMLARLA DEVAM EDİYORUZ”

“ANAVATAN İLE OLUŞTURDUĞUMUZ KOPMAZ BAĞLARLA YOLUMUZA EMİN ADIMLARLA DEVAM EDİYORUZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türk Girişim ve İş Dünyası Federasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyeti kabul etti.

Ataoğlu’nun, bütçe görüşmeleri nedeni ile Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda gerçekleştirdiği kabulünde, Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri ve DP Milletvekili Serhat Akpınar da hazır bulundu.

Ataoğlu, TÜRKONFED’in çalışmaları ve faaliyetleri hakkında Başkan Kadoğlu’ndan bilgiler aldığı kabulünde, Kıbrıs Türkü’nün verdiği var oluş mücadelesi ve 1974 sonrasında Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her alanda verdiği güçlü destek ve her alanda oluşturulan kopmaz bağlar sayesinde, KKTC’nin emin adımlarla yola devam ettiğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’nin tanınmasına ilişkin atmış olduğu önemli adımlar sayesinde, KKTC’nin tanınması ve tanıtılması adına yoğun bir çaba içerisine girildiğini belirtti.

 Bu bağlamda Türk Devletleri ile olan ilişkilerde yoğun bir döneme girildiğini belirten Ataoğlu, TÜRKSOY ve Türk Devletleri Teşkilatı toplantılarına katılarak, kardeş Türk Devletleri ile olan ilişkilerin her geçen gün daha da güçlenerek arttığının altını çizdi.

Ataoğlu konuşmasında ayrıca, KKTC ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan Turizm, Yükseköğretim ve inşaat gibi ekonomik sektörler aracılığı ile ilişkilerin daha da geliştirilerek, KKTC’nin ekonomik olarak kalkınmasına el birliği ile katkı koymak adına birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerekliliğinin de altını çizdi.

Print
Posted: Dec 15, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
910
ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nun (Tourism Investment Forum-TIF 2026) katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Read more
11
“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

Ataoğlu, Tatlısu Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sergisi açılışında vurguladı;
“SANATA DEĞER VERMEK, ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKLA EŞDEĞERDİR”

Read more
12131415
TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

Ataoğlu: “Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen tanıtım 
etkinliklerinin turizm hareketliliğini artırmada önemli rolü var” 

Read more
16
Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Birlik Başkanı Burhan Canbaz başta olmak üzere tüm üyeleri kutladı.

Read more
171819202122
2324252627281
2345678

Archive