ATAOĞLU, KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ MEDYA ÇALIŞTAYI'NA KATILDI.

ATAOĞLU, KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ MEDYA ÇALIŞTAYI'NA KATILDI.

Küresel Gazeteciler Konseyi, KKTC’nin kuruluşunun 40’ıncı yılında uluslararası arenada tanınması ve tanıtılması amacıyla Lefkoşa’da uluslararası bir medya çalıştayına imza attı.

16 Aralık tarihine kadar sürecek KKTC Uluslararası Medya Buluşması’na 42’si yerli, 18’i yabancı olmak toplam 60 gazeteci katılıyor.

Buluşma kapsamında bugün Lefkoşa Grand Pasha Otel’de Uluslararası Medya Çalıştayı gerçekleştirdi. Çalıştayın açılışında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı  Fikri Ataoğlu, üst düzey yetkililer ve yurtdışı ve ülkemizden çok sayıda gazeteci katıldı.

Çalıştayın açılış töreni, Ulu Önder Atatürk ve şehitlerin huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunu ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Daha sonra konuşmalara geçildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar  çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Kıbrıs meselesi 1974’te Mehmetçiğin adaya basmasıyla sona ermiş ve artık milli dava olmuştur dedi. Tatar, Türk ordusundan ve Türkiye’den asla vazgeçilmeyeceğini belirtti.

Bütün çatlak seslere rağmen doğru yoldan sapılmayacağını ve bu yolda mücadele vermeye devam etmeye devam edileceğini belirtti.

TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da konuşmasında, Kıbrıslı Türklerin milli davasına katkı koymak amacıyla düzenlenen Çalıştay’ın önemine vurgu yaptı. Feyzioğlu, KKTC’nin Türkiye için bir mesele değil, bir milli dava olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, çalıştayda aktarılacak doğru bilgilerin KKTC’nin sesi olacağına dair inanç belirtti.

Ataoglu, çalıştay sonrasında Türk Devletleri Kadın Birliği Teşkilatı ve Özbek Kadın Hakları Derneği Başkanı Ozoda İslomova ve teşkilat üyesi Metanet Agamirli ile görüştü.

 

Print
Posted: Dec 14, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«May 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
29
ATAOĞLU: "COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ’NİN KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI"

ATAOĞLU: "COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ’NİN KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI"

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Şehir Planlama Dairesi ile Kuzey Kıbrıs Turkcell arasında “Kamuda Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Kullanımı” üzerine yapılması planlanan işbirliği protokolü çerçevesinde KKTC’den bir heyet Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu.

Read more
30
GENÇLİK DAİRESİ'NİN DÜZENLEDİĞİ GENÇ ENERJİ VİDEO İÇERİK YARIŞMASI'NDA KAZANANLAR BELLİ OLDU.

GENÇLİK DAİRESİ'NİN DÜZENLEDİĞİ GENÇ ENERJİ VİDEO İÇERİK YARIŞMASI'NDA KAZANANLAR BELLİ OLDU.

Gençlik Dairesi'nin "gençenerjiburada" adlı Instagram sayfasında yürütülen ve ikincisi "Yolculuk" teması ile gerçekleştirilen “Genç Enerji Video İçerik Yarışması”nı kazananlar açıklandı.

Read more
1
ATAOĞLU, 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ DOLAYISI İLE MESAJ YAYIMLADI.

ATAOĞLU, 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ DOLAYISI İLE MESAJ YAYIMLADI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive