1843 yılında Paris’te ilk sahnelendiği günden bu güne kadar dünyanın en seçkin Opera evlerinde aralıksız sahnelenmeye devam eden “Don Pasquale” operası

1843 yılında Paris’te ilk sahnelendiği günden bu güne kadar dünyanın en seçkin Opera evlerinde aralıksız sahnelenmeye devam eden “Don Pasquale” operası

1843 yılında Paris’te ilk sahnelendiği günden bu güne kadar dünyanın en seçkin Opera evlerinde aralıksız sahnelenmeye devam eden “Don Pasquale” operası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ilk kez sahneleniyor.


Ünlü İtalyan besteci G.DONIZETTI'nin bestelediği komedi türündeki “Don Pasquale” operası,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (KKTCCSO) ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü (TCDOBGM) ortak prodüksiyonu olarak 20 Aralık 2023 Çarşamba günü Gazimağusa- Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda saat 20.00'da Ülke prömiyeri gerçekleştirilecek ve ardından 22 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.00’da ise Lefkoşa – YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelenecek.


Eserin Orkestra şefliğini Ali HOCA, sahne Yönetmenliğini Aytaç MANİZADE, ışık tasarımını Oğuz Murat YILMAZ, Don Pasquale rolünü Bas Engin SUNA, Norina rolünü Sermin DİKMEN TÖRE, Ernesto rolünü Ufuk TOKER, Doktor Malatesta rolünü Tuğrul Enver TÖRE, Noter rolünü ise Emre ÖZARABACI üstleniyor.  Tolga KULAK'ın baş kemancı olarak görev alacağı eserde, Piyanist Aslıhan KORKMAZ Korreperitör olarak görev alırken, Yardımcı Orkestra Şefli olarak Murat MENKET, Reji yardımcısı olarak Ufuk Gökhan KÜÇÜK görev yapıyor.


KKTCDOB, TCDOBGM, KKTCCSO, Gazimağusa Belediyesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi işbirlikleriyle ve Telsim ana iletişim desteğinde ücretsiz ve halka açık gerçekleştirilecek olan temsillere herkes davetlidir.

Print
Posted: Dec 8, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive