Kuzey Kıbrıs, Travel Turkey İzmir Fuarı’nda

Kuzey Kıbrıs, Travel Turkey İzmir Fuarı’nda

Kuzey Kıbrıs, Travel Turkey İzmir Fuarı’nda


Ataoğlu: “Turizmde pandemi öncesi rakamları yakaladık”


Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında, 7-9 Aralık 2023 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşecek olan, Travel Turkey İzmir 2023 Turizm Fuarında yerini aldı.  


İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığında düzenlenen TTI İzmir 17. Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi Fuar İzmir'de kapılarını açtı. 


Türkiye'nin dört bir yanından turizm profesyonellerini bir araya getiren TTI İzmir ile eş zamanlı olarak; 7-10 Aralık tarihleri arasında TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı üçüncü kez, TTI Health 1'inci Sağlık Turizmi Fuarı da ilk kez ziyaretçilerini ağırlıyor.


Fuar'ın açılışını Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Venezuela Turizm Bakanı Ali Ernesto Padron Paredes, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ile diğer kuruluş temsilcileri birlikte yaptı.


Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, turizmde, koronavirüs salgını öncesi rakamlara ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.


Türkiye ile KKTC arasında turizmle ilgili projelerin önemini vurgulayan Ataoğlu, KKTC'nin yatak kapasitesinin artırılması konusunda çalışmalar yapılmasının zorunlu olduğuna işaret etti. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle temmuz ayında Yeni Ercan Havalimanı'nın hizmete girdiğini hatırlatan Ataoğlu, geniş gövdeli uçakların da böylece havalimanına inmeye başladığını ifade etti. 


Ataoğlu “KKTC’nin doğal, kültürel ve tarihsel turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu anlatarak, “Kısa süre önce açılan yeni hava limanı KKTC için çok şey demek. Yeni havalimanımız sayesinde ülkemize gelen turist sayısının ciddi şekilde arttığını gözlemliyoruz. Bir KKTC vatandaşı olarak bunun da mutluluğunu elbette ki yaşıyoruz.


Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla tanıtım ve pazarlama faaliyetlerimiz de aynı şekilde sürüyor.” Diye konuştu. 


SunExpress Havayollarının KKTC’ye seferler başlatmasına da değinen Ataoğlu, bu gelişmenin turizm açısından oldukça önem arz ettiğini ifade ederek, SunExpress yetkililerine teşekkürlerini sundu.

Print
Posted: Dec 8, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
24252627
KALKINMA BANKASI VE KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI (KTSO) ARASINDA "SANAYİ DESTEK KREDİSİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI.

KALKINMA BANKASI VE KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI (KTSO) ARASINDA "SANAYİ DESTEK KREDİSİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Sanayicilerin desteklenmesine yönelik imzalanan Sanayi Destek Kredisi protokolü; yüksek enflasyon ve faiz oranları nedeniyle ekonomik ve finansal  zorluk yaşayan sanayicilerin zorluklarının hafifletilmesine, rekabet güçlerinin artırılması ve üretim kapasitelerinin desteklenmesine yönelik hazırlandı.

Read more
2812
34
Kuzey Kıbrıs turizmi Berlin’de tanıtılıyor

Kuzey Kıbrıs turizmi Berlin’de tanıtılıyor

Ataoğlu: “Alternatif turizm modelleriyle
Kuzey Kıbrıs’ı ön plana çıkarıyoruz”

Read more
56
Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri

Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri

Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri’nin Benim Şehrim Güzelyurt’um ile Benim Şehrim Lefke’m kategorilerinde sergilenen eserleri Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü’ne taşıdı

Read more
7
"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" (Konser)

"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" (Konser)

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110. yılında sizleri çok özel bir konsere davet ediyoruz.

Read more
8
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kadınlarımız, toplumun temel yapı taşı, ailelerimizin mimarı ve geleceğimizin en büyük güvencesidir. Onların emeği, sevgisi ve fedakârlıklarıyla şekillenen bir dünyada yaşıyoruz.

Read more
9
1011
KÜLTÜR DAİRESİ HALK DANSLARI DERNEKLERİNE ZİYARET BAŞLATTI.

KÜLTÜR DAİRESİ HALK DANSLARI DERNEKLERİNE ZİYARET BAŞLATTI.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, Kıbrıs Türk kültürünün geleceğe taşınmasında başı çekerek lokomotif görevi yapan halk dansları derneklerine ziyaret başlattı.

Read more
12
Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyirciyle buluşuyor.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyirciyle buluşuyor.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyircisiyle buluşuyor.

Read more
13141516
1718
Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümü

Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümü

Bugün, Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümünde, bu destanı yazan kahramanlarımızı büyük bir minnet, gurur ve duygusallıkla anıyoruz. 

Read more
1920212223
24
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, KTFD BAŞBAKANI OSMAN ÖREK’İN, 26’NCI ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI...

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, KTFD BAŞBAKANI OSMAN ÖREK’İN, 26’NCI ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI...

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Federe Devleti (KTFD) Başbakanı Osman Örek’in 26’ncı ölüm yıldönümü nedeniyle, Lefkoşa Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleştirilen anma törenine katıldı.

Read more
252627282930
31123456

Archive