Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği işbirliğinde, her yıl farklı bir yazar adına, ilk yayın ödüllü yazım yarışması düzenliyor...

Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği işbirliğinde, her yıl farklı bir yazar adına, ilk yayın ödüllü yazım yarışması düzenliyor...

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği işbirliğinde, her yıl farklı bir yazar adına, ilk yayın ödüllü yazım yarışması düzenliyor…


• Bu yıl ilk kez Şair Yazar Kamil Özay adıyla, şiir alanında düzenlenecek yarışma Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40. yılına ithaf ediliyor…

• “Kamil Özay İlk Kitap Ödüllü Yarışma” için 15-22 Aralık 2023 tarihlerinde Kültür Dairesi’nde başvuru kabul edilecek… 

KKTC Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği işbirliğinde yürüteceği proje kapsamında, her yıl farklı bir yazar adıyla, farklı bir yazı türünde, ilk yayın ödüllü yazım yarışması düzenleniyor.

 
Beş yıllık bir proje kapsamında, bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek “Kamil Özay İlk Kitap Ödüllü Yarışma”, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40. yılına ithaf ediliyor. 


Bu yıl Şair Yazar Kamil Özay adıyla, şiir alanında düzenlenen yarışma için Kültür Dairesi’ne yapılacak başvuruların son tarihi, 22 Aralık 2023 Cuma günü olarak bildirildi. 


Yarışma 2024 yılında Mustafa Gökçeoğlu adına araştırma dalında, 2025 yılında Hikmet Afif Mapolar adına roman dalında, 2026 yılında Fikret Demirağ adına şiir dalında ve 2027 yılında da Semih Sait Umar adına öykü dalında düzenlenecek.

Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, “Kamil Özay İlk Kitap Ödüllü Yarışma”nın duyurusunu yaparak başvuru süreci ve şartname hakkında bilgi verdi.

Zaimağaoğlu, yeni yazarları özendirmek, teşvik etmek ve keşfetmek amacıyla Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği ile işbirliği yaparak beş yıllık bir proje ürettiklerini açıkladı. Kültür Dairesi olarak her yıl farklı bir yazar adıyla, farklı bir yazı türünde, ilk yayın ödüllü yazım yarışmasını düzenleyerek, ülkemize yeni yazarlar ve yeni kitaplar kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. 


Zaimağaoğlu açıklamasında, bu yıl ilk kez, Şair Yazar Kamil Özay adıyla ve şiir alanında düzenledikleri yarışmayı, 2024 yılında Mustafa Gökçeoğlu adına araştırma dalında, 2025 yılında Hikmet Afif Mapolar adına roman dalında, 2026 yılında Fikret Demirağ adına şiir dalında ve 2027 yılında da Semih Sait Umar adına öykü dalında gerçekleştireceklerini bildirdi.


Zaimağaoğlu, bu yıl ilk kez düzenledikleri yarışmayı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40. yılına ithaf ettiklerinin altını çizdi.

 “Kamil Özay İlk Kitap Ödüllü Yarışma”ya daha önce herhangi bir kitabı yayımlanmamış, 18 yaşını doldurmuş tüm KKTC vatandaşlarının başvurabileceğini belirten Zaimağaoğlu, yarışmanın şartnamesinin Kültür Dairesi’nden temin edilebileceğini ve kultur.gov.ct.tr adresinden indirilebileceğini bildirdi.


Yarışmaya gönderilecek şiirlerin kitap bütünlüğünde olması gerektiğinin altını çizen Zaimağaoğlu, yarışmaya katılacak kişilerin bir tek dosya ile başvurabileceğine de dikkat çekti. Yarışmaya verilecek dosyadaki şiir sayısının yirmi beşten(25’ten) az, elliden(50’den) fazla olmamaması gerektiğini de bildiren Zaimağaoğlu, başvuru tarihlerinin 15-22 Aralık 2023 arasında olduğunu hatırlattı. 


Yarışmanın Seçici Kurul üyeliklerini, kendisiyle birlikte, Şair Mehmet Kansu, KKTC Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Dr. Çağın Zort, YDÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevket Öznur, YDÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Yeniasır, YDÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Gökbulut, KAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgay Akalın, UKÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mihrican Aylanç ve Kıbrıs Edebiyat Derneği Başkanı Edebiyatçı Yıltan Taşçı’nın yapacağını açıklayan Zaimağaoğlu, yarışmanın sonuçlarının yapılacak değerlendirmelerin ardından 19 Ocak 2024 tarihinde kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi.  


Yarışmaya seçici kurul üyelerinin birinci derece yakınları ile Kültür Dairesi personelinin katılamayacağını da belirten Zaimağaoğlu, seçici kurulun ödüle değer eser bulmama hakkına sahip olduğunu da vurguladı. 


Zaimağaoğlu yarışmada tek bir birincilik ödülü vermeyi planladıklarını ancak seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda birden fazla dosyanın birincilik ödülüne layık bulunması halinde birinciliği paylaşacak dosyaların tek bir kitap olarak yayınlanabileceğini bildirdi. 


Ödül töreninin kitabın basılmasının ardından 21 Mart 2024 Dünya Şiir Günü’nde düzenleneceğini bildiren Zaimağoğlu, ödül töreni ile birlikte 21 Mart Dünya Şiir Günü etkinliklerinin de gerçekleştirileceğini ifade etti.

Print
Posted: Dec 4, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«May 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
29
ATAOĞLU: "COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ’NİN KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI"

ATAOĞLU: "COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ’NİN KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI"

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Şehir Planlama Dairesi ile Kuzey Kıbrıs Turkcell arasında “Kamuda Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Kullanımı” üzerine yapılması planlanan işbirliği protokolü çerçevesinde KKTC’den bir heyet Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu.

Read more
30
GENÇLİK DAİRESİ'NİN DÜZENLEDİĞİ GENÇ ENERJİ VİDEO İÇERİK YARIŞMASI'NDA KAZANANLAR BELLİ OLDU.

GENÇLİK DAİRESİ'NİN DÜZENLEDİĞİ GENÇ ENERJİ VİDEO İÇERİK YARIŞMASI'NDA KAZANANLAR BELLİ OLDU.

Gençlik Dairesi'nin "gençenerjiburada" adlı Instagram sayfasında yürütülen ve ikincisi "Yolculuk" teması ile gerçekleştirilen “Genç Enerji Video İçerik Yarışması”nı kazananlar açıklandı.

Read more
1
ATAOĞLU, 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ DOLAYISI İLE MESAJ YAYIMLADI.

ATAOĞLU, 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ DOLAYISI İLE MESAJ YAYIMLADI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
234
“2. Genç Enerji Video İçerik Yarışması”nı kazananlara ödülleri verildi

“2. Genç Enerji Video İçerik Yarışması”nı kazananlara ödülleri verildi

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Gençlik Dairesi tarafından yürütülen ve ikincisi “Yolculuk” teması ile gerçekleştirilen “2. Genç Enerji Video İçerik Yarışması”nı kazananlara ödülleri verildi.

Read more
5
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive