“SİZLERİ KKTC’NİN TARİHİ VE KÜLTÜREL GÜZELLİKLERİNİ YERİNDE GÖRMEYE DAVET EDİYORUM”

“SİZLERİ KKTC’NİN TARİHİ VE KÜLTÜREL GÜZELLİKLERİNİ YERİNDE GÖRMEYE DAVET EDİYORUM”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya 2023 Turizm Fuarı açılış organizasyonuna katılmak üzere gittiği Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği 8’nci Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali’nin Gala Gecesi etkinliğine katıldı.

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ev sahipliğinde gerçekleşen galaya, KKTC Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile birlikte Antalya Valisi Hulusi Şahin, festival için Antalya’ya gelen 40 yabancı şehirden heyetler ve Antalya’nın iş, sanat, siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Ataoğlu, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 40 yabancı şehirden heyetler ile birlikte, KKTC’nin de Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne Belediyesi, Belediye Meclis Üyelerinin de katılımı ile gerçekleştirilen Festival Gala Gecesi’nde, davetlilere hitaben konuşma gerçekleştirdi.

“KKTC’Nİ ANLATMAKLA DEĞİL, YAŞAYARAK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Festival Gala Gecesi’nde yaptığı konuşmasında, Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ve 8’ncisinin düzenlendiği uluslararası festivalde, KKTC olarak 3 Belediye ve folklor ekipleri ile yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ataoğlu, kültürlerin kaynaşması, tarihi ve kültürel değerlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaparak, “KKTC tarihi ve kültürel anlamda zengin bir ülkedir. KKTC’ni anlatmakla anlatılamayacak kadar doğal, kültürel ve tarihi zenginliğe sahiptir. Bunun için hepinizi KKTC’nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini yaşamaya, hissetmeye davet ediyorum” dedi.

Ataoğlu konuşmasının ardından, festivale katılmak üzere KKTC’yi temsil eden Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne Belediye Meclis üyeleri ile bir araya geldi.

Print
Posted: Oct 28, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
252627
ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İskoçya’nın Stirling kentinde düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda Takım Klasmanında ikincilik başarısı elde etti.

Read more
2829
30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin destansı bir zaferle taçlandığını vurguladı.

Read more
30
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı 

Read more
31
1234
ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediyesi Pazar Yeri ile Surlariçi bölgesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Read more
5
SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından yaz boyunca sürdürülen sahil temizliği etkinlikleri tamamlandı. Amaç; sahillerin temiz kalması, vatandaşların sağlıklı ve temiz ortamlarda vakit geçirmesi ve çevre bilincinin toplum genelinde artırılmasıydı.

Read more
67
8
TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin en önemli sorumluluğu kültür mirasına sahip çıkmak, korumak, geleceğe ışık tutacak şekilde sürekliliğini sağlamaktır. Bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.

Read more
91011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive