“KKTC 40. YIL MARŞI ŞİİR YARIŞMASI” DÜZENLENİYOR.

“KKTC 40. YIL MARŞI ŞİİR YARIŞMASI” DÜZENLENİYOR.

Cumhurbaşkanlığı ile Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın iş birliğinde, Kültür Dairesi organizasyonu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40. yılına ithafen “KKTC 40. Yıl Marşı Şiir Yarışması” düzenleniyor.

Ulusal düzeyde yapılacak yarışmaya, 6 Kasım tarihine kadar, 18 yaşını dolduran KKTC vatandaşları başvurabilecek. Seçici kurul üyeleri, ilgili kurumların yöneticileri ile anılan kişilerin birinci derece akrabaları dışındaki KKTC vatandaşları yarışmaya, en fazla 3 eserle katılabilecek.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, “KKTC 40. Yıl Marşı Şiir Yarışması”, KKTC’nin kuruluşunun 40. yılını kutlamak için bestelenmesi hedeflenen bir 40. Yıl Marşı’nın oluşturulması kapsamındaki ilk adım olarak planlandı.

“KKTC 40. Yıl Marşı Şiir Yarışması”’nın amacı, KKTC’nin kuruluşunun 40. yılını kutlayan, Kıbrıs Türkü’nün toplumsal birlik ve beraberliğini tesis eden ulusal ve milli değerleri ifade eden, Kıbrıs Türk halkının geçmişte olduğu gibi gelecekte de tek yürek halinde birlikte hareket ederek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni çağdaş ve refah bir gelişmişlik düzeyine taşıyacağına inanç belirtip okuyanlarda bu umut ve çoşkuyu uyandıran, marş olarak bestelenmeye uygun bir eser yaratılmasını sağlamak olarak açıklandı.

Kültür Dairesi’nin yarışma hakkında basına gönderdiği bildiride, yarışmanın detaylı şartnamesinin Kültür Dairesi’nden alınabileceği ve Kültür Dairesi’nin e-posta adresi kulturdairesi@yahoo.com adresine e-posta gönderilerek şartnamenin talep edilebileceği belirtildi.

Açıklamada, yarışmaya katılacak eserler için son başvuru tarihinin 6 Kasım Pazartesi günü olarak belirlendiği ve güftelerin saat 15.00’e kadar Kültür Dairesi’ne teslim edilmesi gerektiği vurgulandı.
   
Seçici Kurul üyeliklerini Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Temsilcisi Besteci Orkestra Şefi Ali Hoca, Cumhurbaşkanlığı Temsilcisi Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Çağın Zort, Yazar İsmail Bozkurt, Şair ve Yazar Mehmet Kansu, Akademisyen Yazar Mihrican Aylanç, Müzisyen  Muharrem Özdemir, Orkestra Şefi Murat Menket, Kültür Dairesi Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü Değerlendirme Komisyonu Üyesi ve KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Koordinatörü Müzisyen Mustafa Kofalı, Yazar Nazım Beratlı, Müzisyen Rüya Taner, Kültür Dairesi Müdürü Şair Şirin Zaferyıldızı Zaimağaoğlu ve Kültür Dairesi Sanatçısı Tuncay Langal’ın yapacağı yarışmada, ödül almaya değer bulunacak eser, 7 Kasım Salı günü Seçici Kurulun gerçekleştirileceği değerlendirme toplantısı sonucunda kamuoyu ile paylaşılacak.

Yarışma hakkında basına gönderilen yazılı açıklamada, yarışmanın gerçekleştirilmesine imkan verecek sayıda başvurunun yapılmaması ve Seçici Kurulun “KKTC 40. Yıl Marşı” olarak bestelenmeye değer bir eser bulamaması halinde, yarışmanın ertelenerek yineleneceği bildirildi.

Print
Posted: Oct 24, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
24252627
KALKINMA BANKASI VE KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI (KTSO) ARASINDA "SANAYİ DESTEK KREDİSİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI.

KALKINMA BANKASI VE KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI (KTSO) ARASINDA "SANAYİ DESTEK KREDİSİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Sanayicilerin desteklenmesine yönelik imzalanan Sanayi Destek Kredisi protokolü; yüksek enflasyon ve faiz oranları nedeniyle ekonomik ve finansal  zorluk yaşayan sanayicilerin zorluklarının hafifletilmesine, rekabet güçlerinin artırılması ve üretim kapasitelerinin desteklenmesine yönelik hazırlandı.

Read more
2812
34
Kuzey Kıbrıs turizmi Berlin’de tanıtılıyor

Kuzey Kıbrıs turizmi Berlin’de tanıtılıyor

Ataoğlu: “Alternatif turizm modelleriyle
Kuzey Kıbrıs’ı ön plana çıkarıyoruz”

Read more
56
Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri

Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri

Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri’nin Benim Şehrim Güzelyurt’um ile Benim Şehrim Lefke’m kategorilerinde sergilenen eserleri Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü’ne taşıdı

Read more
7
"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" (Konser)

"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" (Konser)

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110. yılında sizleri çok özel bir konsere davet ediyoruz.

Read more
8
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kadınlarımız, toplumun temel yapı taşı, ailelerimizin mimarı ve geleceğimizin en büyük güvencesidir. Onların emeği, sevgisi ve fedakârlıklarıyla şekillenen bir dünyada yaşıyoruz.

Read more
9
1011
KÜLTÜR DAİRESİ HALK DANSLARI DERNEKLERİNE ZİYARET BAŞLATTI.

KÜLTÜR DAİRESİ HALK DANSLARI DERNEKLERİNE ZİYARET BAŞLATTI.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, Kıbrıs Türk kültürünün geleceğe taşınmasında başı çekerek lokomotif görevi yapan halk dansları derneklerine ziyaret başlattı.

Read more
12
Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyirciyle buluşuyor.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyirciyle buluşuyor.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyircisiyle buluşuyor.

Read more
13141516
1718
Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümü

Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümü

Bugün, Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümünde, bu destanı yazan kahramanlarımızı büyük bir minnet, gurur ve duygusallıkla anıyoruz. 

Read more
1920212223
24
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, KTFD BAŞBAKANI OSMAN ÖREK’İN, 26’NCI ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI...

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, KTFD BAŞBAKANI OSMAN ÖREK’İN, 26’NCI ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI...

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Federe Devleti (KTFD) Başbakanı Osman Örek’in 26’ncı ölüm yıldönümü nedeniyle, Lefkoşa Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleştirilen anma törenine katıldı.

Read more
252627282930
31123456

Archive