İNGİLTERE’DE TANITIM ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

İNGİLTERE’DE TANITIM ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

 Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı, ülkemiz turizm sektörü ile birlikte yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında 20-22 Ekim 2023 tarihleri arasında İngiltere’de düzenlenen “Westfield AVM 2023” tanıtım etkinliğini gerçekleştirdi.

Pandemi sonrasında İngiltere pazarında arzu edilen turist sayılarına ulaşabilmek, bu pazarda Kuzey Kıbrıs ismini ön plana çıkarmak ve pazardaki payımızı daha da artırmak amacıyla düzenlenen bu etkinlik 3 gün boyunca etkin bir şekilde devam etti.

Londra’nın en büyük AVMlerinden olan  Westfield de gerçekleşen etkinliğe Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katıldı. Bakan Ataoğlu’na KKTC Londra temsilcisi Çimen Keskin eşlik etti.

Etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş da katılarak Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu ile istişarelerde bulundu.

Yılda 50 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Westfield Stratford City Alışveriş Merkezi, bünyesinde 250’den fazla dünya markasının mağazaları, 65 restoran, birçok eğlence yeri ve otelleri barındırıyor.

Her ziyaretçinin ortalama 105 dakika zaman harcadığı Londra’nın en yoğun birinci Alışveriş Merkezi olan Westfield’de 60 metrekarelik standımız ile 3 gün boyunca etkin tanıtım faaliyeti yürütülmüştür.  

Londra’da Kuzey Kıbrıs adına ilk kez düzenlenen en üst seviyedeki bu etkinlikle İngiltere’den gelen turist sayısındaki düşüşün yükseliş trendine çevrilmesi hedeflenmektedir.

Tanıtım etkinliği çerçevesinde Kuzey Kıbrıs’ın doğal ve kültürel değerlerini en iyi şekilde yansıtacak el sanatları ile görsel ve basılı tanıtım araçları yanısıra, yerel tatların da sunulduğu bir etkinlik gerçekleştirilmiştir.

ATAOĞLU: “Kuzey Kıbrıs’ın İngiltere’deki bilinilirliğini daha da artıracağız”

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yaptığı açıklamada, İngiltere Pazarında Kuzey Kıbrıs destinasyonunun ön plana çıkması için farklı tanıtımlar yaptıklarını ifade ederek, İngiltere pazarının önemine değindi.

Westfield’in müşteri profili ve bu profilin alım gücü göz önünde bulundurulduğunda Kitle veya Özel İlgi Turizmine meyilli bir profil gözlemlendiğine değinen Ataoğlu, tanıtımın bire bir yapıldığını, ileriki yıllarda bu tanıtımların daha da geliştirileceğini vurguladı.

Ataoğlu, Westfield Alışveriş Merkezi’nin tüm led ekranlarında Kuzey Kıbrıs tanıtımlarının 3 hafta boyunca sürdüğünü de dile getirerek, 3 günde 100 bin kişiyi ağırlayan AVM’nin etkili bir araç olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıl Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde Kuzey Kıbrıs tanıtım filminin İngiliz televizyonları ve haber sitelerinde gösteriminin yapıldığına da değinen Ataoğlu, bu adımların meyvesini bu yıl görmeyi beklediklerini söyledi.

İngiltere pazarı için yeni reklam ve tanıtım faaliyetleri de hazırladıklarını anlatan Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın İngiltere’deki bilinilirliğini daha da artıracaklarını ifade etti.

Print
Posted: Oct 22, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«October 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2829
“OPERA’YA YOLCULUK” KONSERİ 2 EKİM’DE GAZİMAĞUSA’DA!

“OPERA’YA YOLCULUK” KONSERİ 2 EKİM’DE GAZİMAĞUSA’DA!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB) ile Mağusa Suriçi Derneği (MASDER) iş birliğinde düzenlenen “Opera’ya Yolculuk” konseri, 2 Ekim 2026 Cuma akşamı Gazimağusa Suriçi’nde bulunan Deniz Kapısı’nın tarihî atmosferinde sanatseverlerle buluşacak.

Read more
301234
ATAOĞLU’NDAN KIBRISLI TÜRK HEKİMLERE, BÜYÜK DESTEK!

ATAOĞLU’NDAN KIBRISLI TÜRK HEKİMLERE, BÜYÜK DESTEK!

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs 10’uncu Uluslararası Pediatri Sempozyumuna katılarak, konuşma gerçekleştirdi.

Read more
567891011
12131415161718
19
ATAOĞLU: “MUHTARLARIMIZ, DEVLETİMİZ İLE HALKIMIZ ARASINDAKİ EN GÜÇLÜ GÖNÜL KÖPRÜLERİNDEN BİRİDİR”

ATAOĞLU: “MUHTARLARIMIZ, DEVLETİMİZ İLE HALKIMIZ ARASINDAKİ EN GÜÇLÜ GÖNÜL KÖPRÜLERİNDEN BİRİDİR”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Read more
20
ÇEVRE KORUMA DAİRESİ PERSONELİNE YÖNELİK SORUŞTURMA MEMURLUĞU KURSU DÜZENLENDİ

ÇEVRE KORUMA DAİRESİ PERSONELİNE YÖNELİK SORUŞTURMA MEMURLUĞU KURSU DÜZENLENDİ

Çevre Koruma Dairesi personelinin mesleki bilgi ve yetkinliklerinin geliştirilmesi, görev ve sorumluluklarını daha etkin ve verimli bir şekilde yerine getirmelerinin sağlanması amacıyla yürütülen eğitim faaliyetleri devam ediyor.

Read more
2122232425
2627282930311
2345678

Archive