ATAOĞLU; “TEMENNİMİZ, KARDEŞ AZERBAYCAN’I DA KKTC’DE GÖRMEK”

ATAOĞLU; “TEMENNİMİZ, KARDEŞ AZERBAYCAN’I DA KKTC’DE GÖRMEK”

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bugün başlayan ve iki gün sürecek olan “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kültür ve Tanıtım Günleri” etkinliği, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel ve Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun katılımı ile düzenlenen gala gecesi ile başladı.

Galaya, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Başbakan Ünal Üstel ve eşi Zerrin Üstel’in yanısıra, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer ile Azerbaycan Diaspora Komitesi Bakanı Fuad Muradov, Korgeneral Bahtiyar Ersay, TÜRKPA Genel Sekreteri Büyükelçi Mehmet Süreyya Er, ATİB Başkanı Cemal Yangın, Azerbaycanlı bazı bakan yardımcıları, milletvekilleri, üniversite rektörleri, iş adamları ile KKTC’den gelen temsilciler katıldı.

İki devlet milli marşlarının okunması ile başlayan gecede, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından yaptırılan KKTC tanıtım filmleri gösterildi ardından da İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, dans gösterisi gerçekleştirdi.

Samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleştirilen gecede, "3 Devlet Tek millet" mesajları verilirken, Kıbrıs Türkü’nün siyasi ve ekonomik mücadelesinin desteklendiği ve yeni uluslararası politikaların desteklenmesi gerekliliğinin altı çizildi.

ATAOĞLU; “EN KISA ZAMANDA KKTC’DE BULUŞMAYI DİLİYORUZ”

Başbakan Yardımcısı, turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “KKTC Kültür ve Tanıtım Günleri” gala gecesinde, Azerbaycan medyasına açıklamalarda bulundu.

Ataoğlu, ziyaretin kalabalık bir heyetle gerçekleştirildiğini, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın yanı sıra, KKTC sektör temsilcileri, Birlik temsilcileri, üniversitelerin heyette yer aldığını belirterek, “Amacımız ve temennimiz, kardeş ülke Azerbaycan’ı da KKTC’de görebilmek” ifadelerini kullandı.

Ataoğlu, 2 gün sürecek olan tanıtım etkinliğinin, iki ülke arasındaki ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi ilişkilerin daha da geliştirilmesini hedeflediğini belirterek, kalabalık bir katılımın olması bu anlamda sevindirici olduğunu belirtti.

Ataoğlu, Birçok Azerbaycanlı iş insanlarının yanısıra, bazı Bakan Yardımcıları’nın, Milletvekillerinin geceye katılımlarının sevindirici olduğu kadar umut verici olduğunun altını çizdi.

Ataoğlu açıklamasında ayrıca, Şuşa’da gerçekleştirilecek TÜRKSOy toplantısına da katılacaklarını belirterek, “umarım en kısa zaman içerisinde, yollarımız açılır ve sizlerle, kardeş Azerbaycan ile KKTC’de buluşuruz” dedi.

Print
Posted: Oct 13, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«June 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
26
Mevlevi Müzesi açıldı

Mevlevi Müzesi açıldı

‘’İNANÇ TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR DESTİNASYONDUR’’ 

Read more
2728
BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NA BAĞLI KIBRIS TÜRK DEVLET TIYATROLARI’NIN OYUNU “BURUN” KONYA'DA YOĞUN ILGIYLE KARŞILANDI.

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NA BAĞLI KIBRIS TÜRK DEVLET TIYATROLARI’NIN OYUNU “BURUN” KONYA'DA YOĞUN ILGIYLE KARŞILANDI.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, Konya Devlet Tiyatrosu ev sahipliğinde gerçekleştirilen  Konya 17. “Bin Nefes Bir Ses” Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivaline katıldı.

Read more
2930311
2345
ATAOĞLU:“PLASTIK YERINE DOĞA DOSTU ÜRÜNLERI TERCIH EDELIM”

ATAOĞLU:“PLASTIK YERINE DOĞA DOSTU ÜRÜNLERI TERCIH EDELIM”

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Archive