ATAOĞLU; “TEMENNİMİZ, KARDEŞ AZERBAYCAN’I DA KKTC’DE GÖRMEK”

ATAOĞLU; “TEMENNİMİZ, KARDEŞ AZERBAYCAN’I DA KKTC’DE GÖRMEK”

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bugün başlayan ve iki gün sürecek olan “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kültür ve Tanıtım Günleri” etkinliği, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel ve Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun katılımı ile düzenlenen gala gecesi ile başladı.

Galaya, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Başbakan Ünal Üstel ve eşi Zerrin Üstel’in yanısıra, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer ile Azerbaycan Diaspora Komitesi Bakanı Fuad Muradov, Korgeneral Bahtiyar Ersay, TÜRKPA Genel Sekreteri Büyükelçi Mehmet Süreyya Er, ATİB Başkanı Cemal Yangın, Azerbaycanlı bazı bakan yardımcıları, milletvekilleri, üniversite rektörleri, iş adamları ile KKTC’den gelen temsilciler katıldı.

İki devlet milli marşlarının okunması ile başlayan gecede, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından yaptırılan KKTC tanıtım filmleri gösterildi ardından da İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, dans gösterisi gerçekleştirdi.

Samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleştirilen gecede, "3 Devlet Tek millet" mesajları verilirken, Kıbrıs Türkü’nün siyasi ve ekonomik mücadelesinin desteklendiği ve yeni uluslararası politikaların desteklenmesi gerekliliğinin altı çizildi.

ATAOĞLU; “EN KISA ZAMANDA KKTC’DE BULUŞMAYI DİLİYORUZ”

Başbakan Yardımcısı, turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “KKTC Kültür ve Tanıtım Günleri” gala gecesinde, Azerbaycan medyasına açıklamalarda bulundu.

Ataoğlu, ziyaretin kalabalık bir heyetle gerçekleştirildiğini, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın yanı sıra, KKTC sektör temsilcileri, Birlik temsilcileri, üniversitelerin heyette yer aldığını belirterek, “Amacımız ve temennimiz, kardeş ülke Azerbaycan’ı da KKTC’de görebilmek” ifadelerini kullandı.

Ataoğlu, 2 gün sürecek olan tanıtım etkinliğinin, iki ülke arasındaki ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi ilişkilerin daha da geliştirilmesini hedeflediğini belirterek, kalabalık bir katılımın olması bu anlamda sevindirici olduğunu belirtti.

Ataoğlu, Birçok Azerbaycanlı iş insanlarının yanısıra, bazı Bakan Yardımcıları’nın, Milletvekillerinin geceye katılımlarının sevindirici olduğu kadar umut verici olduğunun altını çizdi.

Ataoğlu açıklamasında ayrıca, Şuşa’da gerçekleştirilecek TÜRKSOy toplantısına da katılacaklarını belirterek, “umarım en kısa zaman içerisinde, yollarımız açılır ve sizlerle, kardeş Azerbaycan ile KKTC’de buluşuruz” dedi.

Print
Posted: Oct 13, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2324252627281
2
Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri  arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba, "Bu özel günde; tarih, sanat ve kültürün izinde keyifli bir yolculuğa çıkmak isteyen tüm kadınları müzelerimize davet ediyoruz." dedi. 

Read more
345
ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT ekranlarından Orta Doğu’daki savaş nedeniyle Dubai’de mahsur kalan KKTC vatandaşlarının bugün adaya döneceğini açıkladı.

Read more
6
ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün pazar gününe denk gelmesi dolayısıyla Bakanlık merkezinde ve Bakanlığa bağlı dairelerde görev yapan kadın personeli ziyaret etti.

 

Read more
78
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Ataoğlu mesajında, kadınların toplumun temel direklerinden biri olduğunu belirterek, hayatın her alanında emekleri, üretimleri ve fedakârlıklarıyla büyük katkı sağlayan tüm kadınların gününü kutladı.

Read more
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Archive