ATAOĞLU, TMT’Yİ ZİYARET ETTİ.

ATAOĞLU, TMT’Yİ ZİYARET ETTİ.

Başbakan Yarcımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’ni ziyaret ederek, dernek Başkanı Celal Bayar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
Dernek Başkanı Celal Bayar görüşmede yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendilerini ziyaret eden Ataoğlu’na teşekkürlerini sundu.

Amaçlarının geçmişte yaşanan acı olayları gelecek nesillere doğru şekilde anlatma ve bu yaşananların unutulmamasını sağlamak gerektiğini söyleyen Bayar, “bizlerin tecrübesi gençlere ışık olsun, bizlerin yaşadıklarını onlar yaşamasın” dedi.

Eskiden dernek olarak okullarda dersler verdiklerini de ifade eden Bayar, bu derslerin yeniden hayat bulması gerektiğini belirtti.

Yabancıların toprak alma konusuna bir sınırlama getirilmesi gerektiğini de dile getiren Bayar, hükümetin bu konuda tedbir almasını istedi.

TMT derneğinin yeni binasını tadil ettiklerini ve Milli Mücadele Müzesini hayata geçireceklerini de ifade eden Bayar bu konuda Bakan Ataoğlu’nda destek istedi.

ATAOĞLU
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise yaptığı konuşmadaTMT Derneği’nin Kıbrıs Türk halkı için oldukça önem arz ettiğini, derneğin fikir ve görüşlerinin değerli olduğunu belirtti.

Yabancıların toprak alma konusunda hükümetin uyarıları dikkate alacağına değinen Ataoğlu, müzecilik anlamında Bakanlığın gereken desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin kendi bakanlık bünyesinde olduğunu, bu nedenle müzecilik anlamında gerekli katkıyı koymak istediklerini dile getiren Ataoğlu, böylesi müzelerin gelecek nesiller için arşiv niteliğinde olduğunu ifade etti.

İki devletli çözüm konusunda gerek parti olarak gerekse hükümet olarak aynı kararlılığı sürdürdüklerini söyleyen Ataoğlu, federasyon çerçevesinde bir çözümün artık geçerliliğini yitirdiğini kaydetti.

Print
Posted: Sep 7, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
27282930
2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

ATAOĞLU; “ÇEVREYİ TEMİZ TUTMAK, İNSAN OLMANIN GEREKLİLİĞİNDENDİR”

Read more
3112
34567
Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Erenköy destanını yazan mücahitleri ve aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andı.

Read more
89
MANZARA DEĞİŞMİYOR!

MANZARA DEĞİŞMİYOR!

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından, her yaz sezonunda gerçekleştirilen ve tamamı çevreye duyarlı gönüllü çevreci gençlerden oluşan ekiplerce gerçekleştirilen sahil temizlik çalışmalarında ortaya çıkan manzara, değişmiyor.
 

Read more
10
ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, hayatını kaybeden Cumhuriyet Meclisi Eski Başkan Yardımcısı Şemsi Kazım Erkman için Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenen törene katıldı.

Read more
111213
ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, toplum güvenliği konusunda yapılan olağanüstü Meclis çağrısına ilişkin açıklamada bulundu.

Read more
1415
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

Törende, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden Taşkent Şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıldı.

Read more
16
171819
ATAOĞLU: “KÜLTÜRÜ VE SANATI SİYASİ HESAPLARA KURBAN EDİLMESİNE ASLA MÜSADE ETMEYECEĞİZ”

ATAOĞLU: “KÜLTÜRÜ VE SANATI SİYASİ HESAPLARA KURBAN EDİLMESİNE ASLA MÜSADE ETMEYECEĞİZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı ve Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Avrupa Parlamentosu üyesi Loukas Fourlas’ın, 18 Eylül’de Girne Kalesi’nde düzenlenmesi planlanan EXIT Festival etkinliğinin iptal edilmesi için Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’e yaptığı çağrıya tepki gösterdi.
 

Read more
20212223
2425
SAHİL TEMİZLİK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR...

SAHİL TEMİZLİK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR...

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından, her yaz sezonunda gerçekleştirilen ve tamamı çevreye duyarlı gönüllü çevreci gençlerden oluşan ekiplerce gerçekleştirilen sahil temizlik çalışmaları devam ediyor...

Read more
26
FC Barcelona Academy’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştireceği futbol kampı

FC Barcelona Academy’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştireceği futbol kampı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Barcelona'nın KKTC'de kamp yapması konusunda Rum kesiminin engelleme girişimlerinin kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Read more
27282930
31123456

Archive