ATAOĞLU: "TÜRK DÜŞMANLIĞI PROPAGANDASI YAPAN ZİHNİYETİ KINIYORUZ…"

ATAOĞLU: "TÜRK DÜŞMANLIĞI PROPAGANDASI YAPAN ZİHNİYETİ KINIYORUZ…"

"Gazeteci Michael Rubin Yunanistan’da yayınlanan Kathimerini Gaztesinde yazdığı makalesinde, Avrupa’ya, KKTC’ye sefer yapan THY ile Pegasus Hava Yolları’nın KKTC seferlerinin durdurulması çağırısında bulunarak, Türk düşmanı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Rubin, “Ya Avrupa’ya uçarsınız ya da Kıbrıs’ın işgalini desteklersiniz ama ikisini birden yapamazsınız” ifadelerine yer verdiği yazısı ile Türk düşmanlığını körüklemekle kalmayıp, insanlık dışı, köhnemiş zihniyetlerin bir örneğini teşkil etmektedir.

Böylesi düşmanlık duygularını körükleyen zihniyetler, mesleklerini bir silah olarak kullanarak, kendi ideolojik düşüncelerini empoze etmeye çalışmaları, ne meslek etiğine ne de insanlıkla bağdaşır bir yanı yoktur.

KKTC’ye yıllardan beridir uygulanan insanlık dışı izolasyonlara karşısında sadece seyirci kalanlar, verdikleri sözleri tutmak yerine böylesi zihniyetlerin ekmeğine yağ sürercesine yanlı ve yanlış politikalarına devam edenler karşısında, dünyanın en güçlü ve itibarlı havayolları şirketi Türk Hava Yolları (THY) ile Pegasus hava yollarının KKTC’ye seferlerinin de hedef alınması, ırkçı ve bağnaz zihniyetin en bariz göstergesidir.

THY ile Pegasus Hava Yolları, KKTC insanının, insan olmaktan kaynaklanan ve Avrupa İnsan Hakları beyannamesinde de yer alan ulaşım hakkını büyük bir özveri ve gayretle yerine getiren önemli havayolu şirketleri olduğu da bir gerçektir. Bu gerçeği göz ardı ederek, ortaya konan bu hizmeti ve ilgili hava yolu şirketlerini karalamaya yönelik çalışmalar tam anlamı ile bir kara propaganda örneğidir.

Çağrı yaptığı Avrupa devletlerinin, bu ve buna benzer zihniyetlerin meslek ve insanlık etiğine sığmaz tavırları karşısında, doğrudan ve insanlıktan yana tavır alarak, düşmanlık içeren söylemlerin ve düşüncelerin son bulmasına yardımcı olması gerektiğinin altını çizerek, gerek yazının yayınlanmasına müsaade eden Kathimerini Gazetesi’ni gerekse de Türk düşmanlığını körüklemeye çalışan Mikhael Rubin’i kınadığımı kamuoyu ile paylaşıyorum."

Print
Posted: Aug 26, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
27282930
2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

ATAOĞLU; “ÇEVREYİ TEMİZ TUTMAK, İNSAN OLMANIN GEREKLİLİĞİNDENDİR”

Read more
3112
34567
Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Erenköy destanını yazan mücahitleri ve aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andı.

Read more
89
MANZARA DEĞİŞMİYOR!

MANZARA DEĞİŞMİYOR!

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından, her yaz sezonunda gerçekleştirilen ve tamamı çevreye duyarlı gönüllü çevreci gençlerden oluşan ekiplerce gerçekleştirilen sahil temizlik çalışmalarında ortaya çıkan manzara, değişmiyor.
 

Read more
10
ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, hayatını kaybeden Cumhuriyet Meclisi Eski Başkan Yardımcısı Şemsi Kazım Erkman için Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenen törene katıldı.

Read more
111213
ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, toplum güvenliği konusunda yapılan olağanüstü Meclis çağrısına ilişkin açıklamada bulundu.

Read more
1415
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

Törende, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden Taşkent Şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıldı.

Read more
16
171819
ATAOĞLU: “KÜLTÜRÜ VE SANATI SİYASİ HESAPLARA KURBAN EDİLMESİNE ASLA MÜSADE ETMEYECEĞİZ”

ATAOĞLU: “KÜLTÜRÜ VE SANATI SİYASİ HESAPLARA KURBAN EDİLMESİNE ASLA MÜSADE ETMEYECEĞİZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı ve Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Avrupa Parlamentosu üyesi Loukas Fourlas’ın, 18 Eylül’de Girne Kalesi’nde düzenlenmesi planlanan EXIT Festival etkinliğinin iptal edilmesi için Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’e yaptığı çağrıya tepki gösterdi.
 

Read more
20212223
2425
SAHİL TEMİZLİK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR...

SAHİL TEMİZLİK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR...

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından, her yaz sezonunda gerçekleştirilen ve tamamı çevreye duyarlı gönüllü çevreci gençlerden oluşan ekiplerce gerçekleştirilen sahil temizlik çalışmaları devam ediyor...

Read more
26
FC Barcelona Academy’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştireceği futbol kampı

FC Barcelona Academy’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştireceği futbol kampı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Barcelona'nın KKTC'de kamp yapması konusunda Rum kesiminin engelleme girişimlerinin kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Read more
27282930
31123456

Archive