ATAOĞLU: "TÜRK DÜŞMANLIĞI PROPAGANDASI YAPAN ZİHNİYETİ KINIYORUZ…"

ATAOĞLU: "TÜRK DÜŞMANLIĞI PROPAGANDASI YAPAN ZİHNİYETİ KINIYORUZ…"

"Gazeteci Michael Rubin Yunanistan’da yayınlanan Kathimerini Gaztesinde yazdığı makalesinde, Avrupa’ya, KKTC’ye sefer yapan THY ile Pegasus Hava Yolları’nın KKTC seferlerinin durdurulması çağırısında bulunarak, Türk düşmanı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Rubin, “Ya Avrupa’ya uçarsınız ya da Kıbrıs’ın işgalini desteklersiniz ama ikisini birden yapamazsınız” ifadelerine yer verdiği yazısı ile Türk düşmanlığını körüklemekle kalmayıp, insanlık dışı, köhnemiş zihniyetlerin bir örneğini teşkil etmektedir.

Böylesi düşmanlık duygularını körükleyen zihniyetler, mesleklerini bir silah olarak kullanarak, kendi ideolojik düşüncelerini empoze etmeye çalışmaları, ne meslek etiğine ne de insanlıkla bağdaşır bir yanı yoktur.

KKTC’ye yıllardan beridir uygulanan insanlık dışı izolasyonlara karşısında sadece seyirci kalanlar, verdikleri sözleri tutmak yerine böylesi zihniyetlerin ekmeğine yağ sürercesine yanlı ve yanlış politikalarına devam edenler karşısında, dünyanın en güçlü ve itibarlı havayolları şirketi Türk Hava Yolları (THY) ile Pegasus hava yollarının KKTC’ye seferlerinin de hedef alınması, ırkçı ve bağnaz zihniyetin en bariz göstergesidir.

THY ile Pegasus Hava Yolları, KKTC insanının, insan olmaktan kaynaklanan ve Avrupa İnsan Hakları beyannamesinde de yer alan ulaşım hakkını büyük bir özveri ve gayretle yerine getiren önemli havayolu şirketleri olduğu da bir gerçektir. Bu gerçeği göz ardı ederek, ortaya konan bu hizmeti ve ilgili hava yolu şirketlerini karalamaya yönelik çalışmalar tam anlamı ile bir kara propaganda örneğidir.

Çağrı yaptığı Avrupa devletlerinin, bu ve buna benzer zihniyetlerin meslek ve insanlık etiğine sığmaz tavırları karşısında, doğrudan ve insanlıktan yana tavır alarak, düşmanlık içeren söylemlerin ve düşüncelerin son bulmasına yardımcı olması gerektiğinin altını çizerek, gerek yazının yayınlanmasına müsaade eden Kathimerini Gazetesi’ni gerekse de Türk düşmanlığını körüklemeye çalışan Mikhael Rubin’i kınadığımı kamuoyu ile paylaşıyorum."

Print
Posted: Aug 26, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
24252627
KALKINMA BANKASI VE KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI (KTSO) ARASINDA "SANAYİ DESTEK KREDİSİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI.

KALKINMA BANKASI VE KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI (KTSO) ARASINDA "SANAYİ DESTEK KREDİSİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Sanayicilerin desteklenmesine yönelik imzalanan Sanayi Destek Kredisi protokolü; yüksek enflasyon ve faiz oranları nedeniyle ekonomik ve finansal  zorluk yaşayan sanayicilerin zorluklarının hafifletilmesine, rekabet güçlerinin artırılması ve üretim kapasitelerinin desteklenmesine yönelik hazırlandı.

Read more
2812
34
Kuzey Kıbrıs turizmi Berlin’de tanıtılıyor

Kuzey Kıbrıs turizmi Berlin’de tanıtılıyor

Ataoğlu: “Alternatif turizm modelleriyle
Kuzey Kıbrıs’ı ön plana çıkarıyoruz”

Read more
56
Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri

Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri

Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri’nin Benim Şehrim Güzelyurt’um ile Benim Şehrim Lefke’m kategorilerinde sergilenen eserleri Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü’ne taşıdı

Read more
7
"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" (Konser)

"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" (Konser)

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110. yılında sizleri çok özel bir konsere davet ediyoruz.

Read more
8
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kadınlarımız, toplumun temel yapı taşı, ailelerimizin mimarı ve geleceğimizin en büyük güvencesidir. Onların emeği, sevgisi ve fedakârlıklarıyla şekillenen bir dünyada yaşıyoruz.

Read more
9
1011
KÜLTÜR DAİRESİ HALK DANSLARI DERNEKLERİNE ZİYARET BAŞLATTI.

KÜLTÜR DAİRESİ HALK DANSLARI DERNEKLERİNE ZİYARET BAŞLATTI.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, Kıbrıs Türk kültürünün geleceğe taşınmasında başı çekerek lokomotif görevi yapan halk dansları derneklerine ziyaret başlattı.

Read more
12
Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyirciyle buluşuyor.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyirciyle buluşuyor.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyircisiyle buluşuyor.

Read more
13141516
1718
Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümü

Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümü

Bugün, Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümünde, bu destanı yazan kahramanlarımızı büyük bir minnet, gurur ve duygusallıkla anıyoruz. 

Read more
1920212223
24
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, KTFD BAŞBAKANI OSMAN ÖREK’İN, 26’NCI ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI...

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, KTFD BAŞBAKANI OSMAN ÖREK’İN, 26’NCI ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI...

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Federe Devleti (KTFD) Başbakanı Osman Örek’in 26’ncı ölüm yıldönümü nedeniyle, Lefkoşa Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleştirilen anma törenine katıldı.

Read more
252627282930
31123456

Archive