ATAOĞLU: "TÜRK DÜŞMANLIĞI PROPAGANDASI YAPAN ZİHNİYETİ KINIYORUZ…"

ATAOĞLU: "TÜRK DÜŞMANLIĞI PROPAGANDASI YAPAN ZİHNİYETİ KINIYORUZ…"

"Gazeteci Michael Rubin Yunanistan’da yayınlanan Kathimerini Gaztesinde yazdığı makalesinde, Avrupa’ya, KKTC’ye sefer yapan THY ile Pegasus Hava Yolları’nın KKTC seferlerinin durdurulması çağırısında bulunarak, Türk düşmanı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Rubin, “Ya Avrupa’ya uçarsınız ya da Kıbrıs’ın işgalini desteklersiniz ama ikisini birden yapamazsınız” ifadelerine yer verdiği yazısı ile Türk düşmanlığını körüklemekle kalmayıp, insanlık dışı, köhnemiş zihniyetlerin bir örneğini teşkil etmektedir.

Böylesi düşmanlık duygularını körükleyen zihniyetler, mesleklerini bir silah olarak kullanarak, kendi ideolojik düşüncelerini empoze etmeye çalışmaları, ne meslek etiğine ne de insanlıkla bağdaşır bir yanı yoktur.

KKTC’ye yıllardan beridir uygulanan insanlık dışı izolasyonlara karşısında sadece seyirci kalanlar, verdikleri sözleri tutmak yerine böylesi zihniyetlerin ekmeğine yağ sürercesine yanlı ve yanlış politikalarına devam edenler karşısında, dünyanın en güçlü ve itibarlı havayolları şirketi Türk Hava Yolları (THY) ile Pegasus hava yollarının KKTC’ye seferlerinin de hedef alınması, ırkçı ve bağnaz zihniyetin en bariz göstergesidir.

THY ile Pegasus Hava Yolları, KKTC insanının, insan olmaktan kaynaklanan ve Avrupa İnsan Hakları beyannamesinde de yer alan ulaşım hakkını büyük bir özveri ve gayretle yerine getiren önemli havayolu şirketleri olduğu da bir gerçektir. Bu gerçeği göz ardı ederek, ortaya konan bu hizmeti ve ilgili hava yolu şirketlerini karalamaya yönelik çalışmalar tam anlamı ile bir kara propaganda örneğidir.

Çağrı yaptığı Avrupa devletlerinin, bu ve buna benzer zihniyetlerin meslek ve insanlık etiğine sığmaz tavırları karşısında, doğrudan ve insanlıktan yana tavır alarak, düşmanlık içeren söylemlerin ve düşüncelerin son bulmasına yardımcı olması gerektiğinin altını çizerek, gerek yazının yayınlanmasına müsaade eden Kathimerini Gazetesi’ni gerekse de Türk düşmanlığını körüklemeye çalışan Mikhael Rubin’i kınadığımı kamuoyu ile paylaşıyorum."

Print
Posted: Aug 26, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2829303112
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ DEPREM İZLEME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ HİZMETE AÇILDI.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ DEPREM İZLEME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ HİZMETE AÇILDI.

ATAOĞLU; “İLKLERİ CESARETLE VE KARARLILIKLA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Read more
3
45678910
1112131415
LEFKOŞA’NIN TARİHİ BURÇLARI İÇİN BAKANLIK VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI.

LEFKOŞA’NIN TARİHİ BURÇLARI İÇİN BAKANLIK VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile Lefkoşa Türk Belediyesi arasında Lefkoşa tarihi surlarının temizlik, konservasyon ve korunması konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Read more
16
HELENİSTİK ERKEN ROMA DÖNEMİ’NE AİT TARİHİ ESERLER ST. BARNABAS MÜZESİ’NDE SERGİLENİYOR…

HELENİSTİK ERKEN ROMA DÖNEMİ’NE AİT TARİHİ ESERLER ST. BARNABAS MÜZESİ’NDE SERGİLENİYOR…

Gazimağusa Limanı’nda yolun çökmesiyle ortaya çıkan Helenistik Erken Roma Dönemi’ne ait tarihi eserler, St Barnabas İkon ve Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmeye başlandı.

Read more
17
18192021222324
25262728293031
1234567

Archive