“AZERBAYCAN İLE İLİŞKİLERİN GELİŞTİRİLMESİNDEN HEYECAN VE MUTLULUK DUYARIM”

“AZERBAYCAN İLE İLİŞKİLERİN GELİŞTİRİLMESİNDEN HEYECAN VE MUTLULUK DUYARIM”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Cemal Yangın başkanlığındaki Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği (ATİB) heyetini kabul etti.

KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer’in de heyete eşlik ettiği kabulde, iki ülke arasındaki ticaret ve işbirliklerinin geliştirilmesi, özellikle turizm, eğitim ve tarım alanlarında işbirliği ve ticaretin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.

ATAOĞLU; “SOYDAŞLARIMIZIN ÜLKEMİZDE YATIRIM YAPMALARINDAN HEYECAN”

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Azerbaycan - Türkiye İş Adamları Birliği heyetini kabulünde yaptığı konuşmasında, Birliği KKTC’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Ataoğlu, uzun bir süre Azerbaycan – KKTC arasındaki ilişkilerin istenilen seviyede olmadığını işaret ederek, özellikle turizm alanında başlattıkları girişimler ile yeniden iki ülke arasındaki ilişkilerin başladığını belirtti.

Özellikle Türksoy ve Türk Devletleri teşkilatı ile kardeş ülke devletleri ile bir araya gelebilmenin önemine vurgu yapan Ataoğlu, ilişkilerin daha da geliştirilmesinden, KKTC’ye soydaş ve kardeş ülkelerden gelecek olan yatırımlardan büyük bir memnuniyet ve heyecan duyacaklarını belirtti.

YANGIN: “AZERBAYCAN – KKTC İLİŞKİLERİNİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAMAYA HAZIRIZ”

Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği (ATİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yangın da kabulde yaptığı konuşmasında, Birlik üyelerinin her birinin Azerbaycan’da iş adamları olduklarını, turizm, eğitim ve tarım başta olmak üzere, önemli sektörlerin önde gelen temsilcileri olduklarını kaydederek, KKTC’de olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Yangın, Azerbaycan – KKTC ilişkilerinin özellikle ekonomik anlamda geliştirilebilmesi adına Birlik olarak öncülük etmeye de hazır olduklarının altını çizdi.

Print
Posted: Aug 10, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2728
Kıbrıs Türk Halkının özgürlük tutkusu

Kıbrıs Türk Halkının özgürlük tutkusu

27-28 Ocak Direnişi, Kıbrıs Türk halkının tarih boyunca karşılaştığı zorluklar karşısında gösterdiği azim ve fedakarlığın en önemli örneklerinden biridir. Halkımızın vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu, her türlü baskı ve tehdide rağmen dimdik ayakta durmasını sağlamıştır. Bu direniş, sadece geçmişimize değil, geleceğimize de ışık tutan bir onur madalyasıdır.

Read more
2930
Ataoğlu: “Bu anıt, Denktaş’ın liderliğinde verilen özgürlük mücadelesinin unutulmaması için önemli bir mihenk taşıdır”

Ataoğlu: “Bu anıt, Denktaş’ın liderliğinde verilen özgürlük mücadelesinin unutulmaması için önemli bir mihenk taşıdır”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın Anıt Mezarını ziyaret ederek, tamamlanan birinci etap çalışmalarını yerinde inceledi. 

Read more
3112
3
Kantara Gençlik Kampı yenileniyor

Kantara Gençlik Kampı yenileniyor

Ataoğlu: “Gençlere daha iyi imkanlar sunmak için çalışıyoruz”

Read more
45
KKTC, ‘Ada Kıbrıs’ konsepti ile  İstanbul EMİTT Turizm Fuarı’nda

KKTC, ‘Ada Kıbrıs’ konsepti ile İstanbul EMİTT Turizm Fuarı’nda

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı turizm tanıtma ve pazarlama faaliyetleri kapsamında İstanbul’da bu yıl 28’ncisi düzenlenen EMİTT Turizm Fuarı’nda yerini aldı. 

Read more
6
6 Şubat 2023…

6 Şubat 2023…

Acının, kaybın ve tarifsiz hüznün günü… 

Read more
789
1011121314
KOOPBANK’TAN, SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

KOOPBANK’TAN, SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

ATAOĞLU; “YEREL BANKALARA SAHİP ÇIKILDIĞI SÜRECE, KARŞILIK ALINIYOR”

Read more
1516
17
ATAOĞLU: “KARPAZ’DA YAŞANAN VAHŞET KABUL EDİLEMEZ”

ATAOĞLU: “KARPAZ’DA YAŞANAN VAHŞET KABUL EDİLEMEZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Karpaz'da 14 eşeğin telef edilmesi nedeni ile açıklamalarda bulundu.

 

Read more
181920212223
242526272812
3456789

Archive