“AZERBAYCAN İLE İLİŞKİLERİN GELİŞTİRİLMESİNDEN HEYECAN VE MUTLULUK DUYARIM”

“AZERBAYCAN İLE İLİŞKİLERİN GELİŞTİRİLMESİNDEN HEYECAN VE MUTLULUK DUYARIM”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Cemal Yangın başkanlığındaki Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği (ATİB) heyetini kabul etti.

KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer’in de heyete eşlik ettiği kabulde, iki ülke arasındaki ticaret ve işbirliklerinin geliştirilmesi, özellikle turizm, eğitim ve tarım alanlarında işbirliği ve ticaretin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.

ATAOĞLU; “SOYDAŞLARIMIZIN ÜLKEMİZDE YATIRIM YAPMALARINDAN HEYECAN”

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Azerbaycan - Türkiye İş Adamları Birliği heyetini kabulünde yaptığı konuşmasında, Birliği KKTC’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Ataoğlu, uzun bir süre Azerbaycan – KKTC arasındaki ilişkilerin istenilen seviyede olmadığını işaret ederek, özellikle turizm alanında başlattıkları girişimler ile yeniden iki ülke arasındaki ilişkilerin başladığını belirtti.

Özellikle Türksoy ve Türk Devletleri teşkilatı ile kardeş ülke devletleri ile bir araya gelebilmenin önemine vurgu yapan Ataoğlu, ilişkilerin daha da geliştirilmesinden, KKTC’ye soydaş ve kardeş ülkelerden gelecek olan yatırımlardan büyük bir memnuniyet ve heyecan duyacaklarını belirtti.

YANGIN: “AZERBAYCAN – KKTC İLİŞKİLERİNİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAMAYA HAZIRIZ”

Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği (ATİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yangın da kabulde yaptığı konuşmasında, Birlik üyelerinin her birinin Azerbaycan’da iş adamları olduklarını, turizm, eğitim ve tarım başta olmak üzere, önemli sektörlerin önde gelen temsilcileri olduklarını kaydederek, KKTC’de olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Yangın, Azerbaycan – KKTC ilişkilerinin özellikle ekonomik anlamda geliştirilebilmesi adına Birlik olarak öncülük etmeye de hazır olduklarının altını çizdi.

Print
Posted: Aug 10, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«May 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
29
ATAOĞLU: "COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ’NİN KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI"

ATAOĞLU: "COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ’NİN KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI"

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Şehir Planlama Dairesi ile Kuzey Kıbrıs Turkcell arasında “Kamuda Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Kullanımı” üzerine yapılması planlanan işbirliği protokolü çerçevesinde KKTC’den bir heyet Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu.

Read more
30
GENÇLİK DAİRESİ'NİN DÜZENLEDİĞİ GENÇ ENERJİ VİDEO İÇERİK YARIŞMASI'NDA KAZANANLAR BELLİ OLDU.

GENÇLİK DAİRESİ'NİN DÜZENLEDİĞİ GENÇ ENERJİ VİDEO İÇERİK YARIŞMASI'NDA KAZANANLAR BELLİ OLDU.

Gençlik Dairesi'nin "gençenerjiburada" adlı Instagram sayfasında yürütülen ve ikincisi "Yolculuk" teması ile gerçekleştirilen “Genç Enerji Video İçerik Yarışması”nı kazananlar açıklandı.

Read more
1
ATAOĞLU, 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ DOLAYISI İLE MESAJ YAYIMLADI.

ATAOĞLU, 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ DOLAYISI İLE MESAJ YAYIMLADI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive