DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NDE “ÇOCUK ÇEVRE ŞENLİĞİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NDE “ÇOCUK ÇEVRE ŞENLİĞİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne dikkat çekmek amacıyla bu sabah Gelibolu İlkokulu’nda Lefkoşa Bölge ilkokullarından öğrencilerin katılımıyla “Çocuk Çevre Şenliği” gerçekleştirildi.

Bu yıl Dünya Çevre Günü kapsamında tema plastik kirliliğine çözüm bulunmasını işaret edilirken, ülkemizde de bu konuya yönelik etkinlikler düzenleniyor.  

Etkinliğe Başbakan Yardımcısı,Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bakanlık müsteşarı Serhan Aktunç, Çevre Koruma Dairesi müdürü Abdullah Aktolgalı ile Bakanlık Müdürü Mehmet Yalçın da katıldı.

Etkinlikte Çevre Koruma Dairesi personeli Doç. Dr. Nazım Kaşot tarafından çocuklara plastik kirliliği ve canlılara olan olumsuz etkileriyle ilgili bir bilgilendirme de yapıldı.

Bilgilendirmenin ardından Lefkoşa Bölge İlkokullarından katılacak öğrencilere boş bez çantalar ve boya malzemeleri verilerek, çocukların plastik kirliliği ve azaltılmasına ilişkin düşüncelerini çantalara resimlemeleri istendi.

Şenlik kapsamında ayrıca kurulan 4 ayrı masada çocuklara çevre ve plastik kirliliğiyle ilgili bilgilendirmeler de yapıldı.

Masalar; Çevre Koruma Dairesi, Orman Dairesi, Taşkent Doğa Parkı ve Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti tarafından kurularak, resim çizimi sonrasında öğrencilerin masalarda bilgi almaları sağlandı.

Etkinliğin tamamlanmasının ardından çocuklara ve sorumlu öğretmenlerine katılım belgeleri de verildi.

Print
Posted: Jun 6, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
31

ATAOĞLU: “ACININ VE MECBURİYETİN ÜZERİNDEN KAZANÇ HESABI YAPILAMAZ”

Girne açıklarında yaşanan ve hepimizi derinden üzen gemi faciasının ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artışlar kabul edilebilir değildir.

Read more
123456
GÜNGÖR ÇÖP ALANI’NDAKİ YANGIN VE DENETİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME

GÜNGÖR ÇÖP ALANI’NDAKİ YANGIN VE DENETİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME

6 Eylül 2026 tarihinde sabah saatlerinde Güngör Çöp Alanı’nda meydana gelen yangının ardından, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Yılmaz Altunterim başkanlığındaki teknik ekip bölgede kapsamlı inceleme ve denetimlerde bulunmuştur.

Read more
78910111213
1415
Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi

Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) arasında, Girne Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi kapsamında mutfak ekipmanlarının temin, tahsis ve iadesine ilişkin protokol imzalandı.

Read more
1617181920
21222324252627
2829301234
567891011

Archive