DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NDE “ÇOCUK ÇEVRE ŞENLİĞİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NDE “ÇOCUK ÇEVRE ŞENLİĞİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne dikkat çekmek amacıyla bu sabah Gelibolu İlkokulu’nda Lefkoşa Bölge ilkokullarından öğrencilerin katılımıyla “Çocuk Çevre Şenliği” gerçekleştirildi.

Bu yıl Dünya Çevre Günü kapsamında tema plastik kirliliğine çözüm bulunmasını işaret edilirken, ülkemizde de bu konuya yönelik etkinlikler düzenleniyor.  

Etkinliğe Başbakan Yardımcısı,Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bakanlık müsteşarı Serhan Aktunç, Çevre Koruma Dairesi müdürü Abdullah Aktolgalı ile Bakanlık Müdürü Mehmet Yalçın da katıldı.

Etkinlikte Çevre Koruma Dairesi personeli Doç. Dr. Nazım Kaşot tarafından çocuklara plastik kirliliği ve canlılara olan olumsuz etkileriyle ilgili bir bilgilendirme de yapıldı.

Bilgilendirmenin ardından Lefkoşa Bölge İlkokullarından katılacak öğrencilere boş bez çantalar ve boya malzemeleri verilerek, çocukların plastik kirliliği ve azaltılmasına ilişkin düşüncelerini çantalara resimlemeleri istendi.

Şenlik kapsamında ayrıca kurulan 4 ayrı masada çocuklara çevre ve plastik kirliliğiyle ilgili bilgilendirmeler de yapıldı.

Masalar; Çevre Koruma Dairesi, Orman Dairesi, Taşkent Doğa Parkı ve Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti tarafından kurularak, resim çizimi sonrasında öğrencilerin masalarda bilgi almaları sağlandı.

Etkinliğin tamamlanmasının ardından çocuklara ve sorumlu öğretmenlerine katılım belgeleri de verildi.

Print
Posted: Jun 6, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
252627
ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İskoçya’nın Stirling kentinde düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda Takım Klasmanında ikincilik başarısı elde etti.

Read more
2829
30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin destansı bir zaferle taçlandığını vurguladı.

Read more
30
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı 

Read more
31
1234
ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediyesi Pazar Yeri ile Surlariçi bölgesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Read more
5
SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından yaz boyunca sürdürülen sahil temizliği etkinlikleri tamamlandı. Amaç; sahillerin temiz kalması, vatandaşların sağlıklı ve temiz ortamlarda vakit geçirmesi ve çevre bilincinin toplum genelinde artırılmasıydı.

Read more
67
8
TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin en önemli sorumluluğu kültür mirasına sahip çıkmak, korumak, geleceğe ışık tutacak şekilde sürekliliğini sağlamaktır. Bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.

Read more
91011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive