DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NDE “ÇOCUK ÇEVRE ŞENLİĞİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NDE “ÇOCUK ÇEVRE ŞENLİĞİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne dikkat çekmek amacıyla bu sabah Gelibolu İlkokulu’nda Lefkoşa Bölge ilkokullarından öğrencilerin katılımıyla “Çocuk Çevre Şenliği” gerçekleştirildi.

Bu yıl Dünya Çevre Günü kapsamında tema plastik kirliliğine çözüm bulunmasını işaret edilirken, ülkemizde de bu konuya yönelik etkinlikler düzenleniyor.  

Etkinliğe Başbakan Yardımcısı,Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bakanlık müsteşarı Serhan Aktunç, Çevre Koruma Dairesi müdürü Abdullah Aktolgalı ile Bakanlık Müdürü Mehmet Yalçın da katıldı.

Etkinlikte Çevre Koruma Dairesi personeli Doç. Dr. Nazım Kaşot tarafından çocuklara plastik kirliliği ve canlılara olan olumsuz etkileriyle ilgili bir bilgilendirme de yapıldı.

Bilgilendirmenin ardından Lefkoşa Bölge İlkokullarından katılacak öğrencilere boş bez çantalar ve boya malzemeleri verilerek, çocukların plastik kirliliği ve azaltılmasına ilişkin düşüncelerini çantalara resimlemeleri istendi.

Şenlik kapsamında ayrıca kurulan 4 ayrı masada çocuklara çevre ve plastik kirliliğiyle ilgili bilgilendirmeler de yapıldı.

Masalar; Çevre Koruma Dairesi, Orman Dairesi, Taşkent Doğa Parkı ve Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti tarafından kurularak, resim çizimi sonrasında öğrencilerin masalarda bilgi almaları sağlandı.

Etkinliğin tamamlanmasının ardından çocuklara ve sorumlu öğretmenlerine katılım belgeleri de verildi.

Print
Posted: Jun 6, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«January 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
29303112
Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Hakan Balaban'ı ziyaret etti.

Read more
34
5
Ataoğlu, Adalıer’i ziyaret etti

Ataoğlu, Adalıer’i ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Polis Genel Müdürü Ali Adalıer’i ziyaret ederek görüşmede bulundu.

Read more
6789
Kuzey Kıbrıs turizmi  Hollanda’da tanıtılıyor

Kuzey Kıbrıs turizmi Hollanda’da tanıtılıyor

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında, 08-11 Ocak 2026 tarihleri arasında Hollanda’nın Utrecht şehrinde gerçekleşecek olan, Vakantiebeurs 2026 Hollanda Turizm Fuarı’nda yerini aldı. 

Read more
1011
121314
Ataoğlu:“Liderimiz Dr. Fazıl Küçük  tarihte silinmez bir iz bırakmıştır”

Ataoğlu:“Liderimiz Dr. Fazıl Küçük tarihte silinmez bir iz bırakmıştır”

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Read more
15
TÜRSAB GAP TEMSIL KURULU’NA KKTC HEYETINDEN ZIYARET.

TÜRSAB GAP TEMSIL KURULU’NA KKTC HEYETINDEN ZIYARET.

KKTC Gaziantep Konsolosu Kerem İzmen ile KKTC Mersin Turizm Koordinatörü Kazım Türkan, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) GAP Temsil Kurulu Başkanı Halil Kılınç ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Read more
1617
KKTC ACE OF MICE ETKINLIĞINE 4. KEZ EV SAHIPLIĞI YAPIYOR.

KKTC ACE OF MICE ETKINLIĞINE 4. KEZ EV SAHIPLIĞI YAPIYOR.

Ataoğlu: "KKTC cazip bir MICE destinasyonu haline geldi"

Read more
18
23. ACE OF MICE 2026 GALA GECESİ KUZEY KIBRIS’TA GÖZ KAMAŞTIRDI

23. ACE OF MICE 2026 GALA GECESİ KUZEY KIBRIS’TA GÖZ KAMAŞTIRDI

Dünya MICE sektörünün en prestijli ödül töreni Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards 2026, Elexus Hotel & Resort & Spa’da düzenlenen görkemli gala gecesiyle yılın en çarpıcı buluşmalarından birine sahne oldu.

Read more
19202122232425
2627282930311
2345678

Archive