TARİHİ RESTORASYON PROJESİNİ BİR-İKİ AÇIKLAMA İÇİN HEBA ETMEYECEĞİZ.

“Girne Antik Liman restorasyon projesi KKTC tarihinin en büyük en kapsamlı restorasyon projesidir.
Bu proje tamamen Turizm Bakanlığı’nın kendi bütçesi ile ihaleye çıkılmış, dışarıdan hiçbir destek veya katkı alınmamıştır. İhaleye çıkmak için de Maliye Bakanlığı’ndan bütçesi onaylanmış ve bloke edilmiş, ve bu şekilde ihaleye çıkılmıştır.

Antik limanin kendine özel yapısı, bu limanin yıllardır yeterince ilgi gösterilmemesi, yıllardır her hükümetin biz yapacağız deyip de yapamaması da işin hem zorluğunu hem de önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

İhaleye çıkmadan önce belki de 1 yılı aşkın bir süre tüm paydaşlar ile çeşitli toplantılar yapılmış ve ortak görüşler ışığında bir bütün olarak bu projeye başlanmıştır.

Bakanlığımız elinden geldiğince, bütçesi imkanları doğrultusunda,  yetmediğini de bilerek, oradaki esnafa hibe, kredi ve çalışanların maaşları konusunda destek olmuş, olmaya da devam edecektir.


Gelinen noktada, alanın çok özel ve hassas olması ve "yapmışken tam yapalım" mantığı ile proje devam ederken beklenmedik bir çok tarihi eserlere rastlanmıştır, elektrik konusunda da ihale başladıktan sonra yapılması elzem olan bazı koşullar ortaya çıkmıştır.

Yukarıda da bahsedildiği gibi, bütçesi tamamen Turizm Bakanlığı tarafından ayrılan, blokesi alınan ihale miktarının ödenmesinde de bazı gecikmeler olsa da, hem bakanlığımız hem de işi alan firma elinden gelen gayreti göstermiştir.

Üzülerek izlemekteyiz ki, bazı turizm paydaşları,  bazı esnaflar, bazı paydaşlar bu büyük projeyi maalesef siyasete alet etmeye, finansmanı  hazır olan, kimsenin beklemediği gelişmelerden dolayı az da olsa aksayan bu dev projeye destek yerine köstek olmaya çalışmaktadırlar.

Halkımızdan ricamız, iş yapanları desteklemeleri,  yıllardır kanayan yara olan bu büyük projeye sahip çıkmalarıdır.

Taahhütümüzün arkasındayız,  gecikmenin liman esnafına ve turizme vereceği zararın bilinciyle projeyi anlımızın akıyla tamamlayacağımıza kimsenin şüphesi olmasın.

Bakanlığımızın resmi açıklamaları dışında yapılan tüm açıklamalar sadece süreci baltalamaktadır. Yapılan olumsuz açıklamalar, özelde Girne’mize genelde ülkemiz turizmine büyük zarar vermektedir. Boş ithamlara kirli bilgiye müsaade etmeyeceğimizi herkes bilmelidir.

Bu proje sadece Turizm Bakanlığı’nın değil, tüm KKTC'nin en büyük restorasyon projesidir ve bizler de bu büyük projeyi kimsenin dibe çekmesine müsaba göstermeyceğiz. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

 

Print
Posted: Apr 26, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«January 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
29303112
Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Hakan Balaban'ı ziyaret etti.

Read more
34
5
Ataoğlu, Adalıer’i ziyaret etti

Ataoğlu, Adalıer’i ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Polis Genel Müdürü Ali Adalıer’i ziyaret ederek görüşmede bulundu.

Read more
6789
Kuzey Kıbrıs turizmi  Hollanda’da tanıtılıyor

Kuzey Kıbrıs turizmi Hollanda’da tanıtılıyor

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında, 08-11 Ocak 2026 tarihleri arasında Hollanda’nın Utrecht şehrinde gerçekleşecek olan, Vakantiebeurs 2026 Hollanda Turizm Fuarı’nda yerini aldı. 

Read more
1011
121314
Ataoğlu:“Liderimiz Dr. Fazıl Küçük  tarihte silinmez bir iz bırakmıştır”

Ataoğlu:“Liderimiz Dr. Fazıl Küçük tarihte silinmez bir iz bırakmıştır”

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Read more
15161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Archive