ATAOĞLU DEPREM HAFTASI NEDENİ İLE MESAJ YAYINLADI.

ATAOĞLU DEPREM HAFTASI NEDENİ İLE MESAJ YAYINLADI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 1-7 Mart Deprem haftası dolayısı ile mesaj yayınladı.

"Depremin yarattığı yaralar başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere ülkemizi de derinden etkilemiştir. Yaşanan bu acıların tarifi yoktur. Allah bir daha böylesi acıları kimseye yaşatmasın.

Depreme karşı tedbirlerin alınması, halka depremden korunma yollarının anlatılması ve diğer afetlere hazırlık konusunda kamuoyunda bilinç oluşturulması artık hepimizin önceliklerimiz arasındadır. Yapılması gereken pek çok çalışma vardır.

Deprem ve diğer afetlerin sebep olacağı zararların azaltılabilmesi konusunda devletimize, kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve vatandaşlarımıza önemli görevler düşmektedir.

Aktif fay hatları üzerinde bulunan ülkemiz, deprem gerçeği ile karşı karşıyadır, halkımız deprem anında neler yapılması gerektiği konusunda bilinçlendirilmeli. Yapı ve denetimleri konusunda tüm kurum ve kuruluşlar çalışmalarını hızlandırmalıdır. 

Deprem ve diğer afetlerde meydana gelecek zararın en düşük seviyeye indirgenmesi ve gereken hallerde hızlı, acil ve yerinde müdahalelerin yapılabilmesi amacıyla Sivil Savunma gibi kurumlarımızın daha da güçlendirilmesi gerekmektedir.

Hükümet olarak bizlere düşen görevleri yapmak için bilim insanları, sivil toplum örgütleri, duyarlı iş insanlarımız ve halkımız ile el birliğinde yapacağımızdan ve bu zor günleride hep birlikte sırt sırta vererek atlacağımızdan hiç şüphem yoktur. 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm yurttaşlarımıza deprem felaketinden uzak, sağlıklı bir yaşam dilerken, 6 Şubat debreminde hayatını kaybeden tüm insanlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar dilerim."

Print
Posted: Mar 3, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
252627
ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İskoçya’nın Stirling kentinde düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda Takım Klasmanında ikincilik başarısı elde etti.

Read more
2829
30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin destansı bir zaferle taçlandığını vurguladı.

Read more
30
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı 

Read more
31
1234
ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediyesi Pazar Yeri ile Surlariçi bölgesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Read more
5
SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından yaz boyunca sürdürülen sahil temizliği etkinlikleri tamamlandı. Amaç; sahillerin temiz kalması, vatandaşların sağlıklı ve temiz ortamlarda vakit geçirmesi ve çevre bilincinin toplum genelinde artırılmasıydı.

Read more
67
8
TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin en önemli sorumluluğu kültür mirasına sahip çıkmak, korumak, geleceğe ışık tutacak şekilde sürekliliğini sağlamaktır. Bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.

Read more
91011121314
15161718192021
22
Girne ve Lefkoşa’da turizm polisi uygulaması bugün başladı.

Girne ve Lefkoşa’da turizm polisi uygulaması bugün başladı.

Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Polis Genel Müdürlüğü yetkilileri, Girne’de düzenlenen toplantıda uygulamanın ayrıntılarını paylaştı. 

Read more
232425262728
293012345

Archive