ATAOĞLU: “PROJE İLE ÜLKE TURİZMİNİN YOL HARİTASI BELİRLENECEK”

ATAOĞLU: “PROJE İLE ÜLKE TURİZMİNİN YOL HARİTASI BELİRLENECEK”

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arasında, “Kuzey Kıbrıs Turizminin Gelişimi ve Planlanması Projesi” kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. 

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, imza töreni öncesinde yaptığı açıklamasında, turizm sektörünün eğitim sektörü gibi ülkenin lokomotif sektörü olduğuna vurgu yaparak, işbirliğinin önemine işaret etti.

Projenin, üllke turizmin ilerlemesi yönünde önemli adımlar atılmasına imkan verecek, çok önemli çalışma başlıklarını kapsadığının altını çizen Ataoğlu, yeni hava limanının getirisini de düşünerek, öncesinde hazırlık çalışmalarının yapılması gerektiğini söyledi.

Projenin, turizmde yol haritası belirlenmesi bakımından önemli olduğuna işaret eden Ataoğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin özelde Gazimağusa'ya genelde ise KKTC'ne olan katkısına da vurgu yaptı.

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu konuşmasında ayrıca, ülke turizmine bir nevi yön verecek olan önemli projede çalışacak olan gerek üniversitenin akademisyenlerine gerekse de bakanlık personeline teşekkür etti. 

HOCANIN: “DAÜ SADECE EĞİTİM KURUMU DEĞİL, TOPLUMSAL MİSYONU DA VARDIR” 

Doğu Akdeniz Üniversitesi adına açıklamada bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Aykut Hocanın da, Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin eğitim kurumu olmanın yanında, topluma hizmet etme misyonunun da olduğunu belirtti.

Turizm planlamasıyla ilgili Turizm Fakültesi’nin tecrübe ve birikimlerini bakanlıkla paylaşacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Hocanın, turizm sektòrünün ülke ekonomisine olan katkı payına da dikkati çekti. 

ÖZCENK: “PROTOKOL, ÜLKE TURİZMİ İÇİN BÜYÜK BİR KATKI SAĞLAYACAKTIR”

Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Erdal Özcenk de, konuşmasında, “Doğu Akdeniz Üniversitesinin  görevi sadece egitim değil bilimsel destek vermek görevlerimiz arasindadir" dedi. Özcenk, protokolün turizme katkı sağlayacağına da inanç belitti.

Konuşmaların ardından, Başbakan Yardımcısı, turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, işbirliği protokolünü imzaladı. 

HEDEF, GELECEĞE YÖNELİK TURİZM PROJEKSİYONLARININ ORTAYA KONULMASI... 

Başbakan Yardımcısı, Turizm, kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’ın imzaladığı işbirliği protokolü ile Kuzey Kıbrıs turizm endüstrisinin geliştirilmesi kapsamında bakanlığın hedeflediği turizm bölgelerine göre turizm planlamasında temel politikaların belirlenmesi, mevcut turistik ürünlere yönelik hedef ve stratejilerin ortaya konması ve bu amaçla KKTC turizminin güçlü ve zayıf yönlerinin araştırılarak fırsatların belirlenmesi ve tehditlerin analizi sonucunda bölgesel plan ve stratejilerin önerilerek geleceğe yönelik projeksiyonların ortaya konulması amaçlanmaktadır. 

Bu amaç doğrultusunda, DAÜ Turizm Araştırmaları Merkezi’nin yürüteceği ve DAÜ öğretim üyeleri ile araştırma görevlilerinden ve Başbakan Yardımcılığı Turizm, kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı uzman personelden oluşturulacak çalışma grubu, Kuzey Kıbrıs turizm endüstrisinin bölgelere göre taşıma kapasiteleri, turizm ürünlerinin belirlenmesi, KKTC turizmine yönelik SWOT analizlerinin yapılması, KKTC turizmine yönelik hedef ve stratejilerin belirlenmesi, turizm bölgelerinin gelişimine ilişkin planlama yapılması ve  plan ve stratejilerin sunulması kapsamında çalışmalar gerçekleştirecek.

Print
Posted: Jan 27, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive