ÖNEMLİ PROJELER DEVREDE

ÖNEMLİ PROJELER DEVREDE

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı radikal kararlar almaya devam ediyor. 

ANTİK LİMANDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Yıllardır bakanlığa bağlı bulunan Girne Antik Liman için somut adımlar atılarak limanın restorasyonu yapılmaya başlandı. Turizmin en güzide mekanları arasında yer alan bu tarihi limanın restorasyonu ile bölgeye daha fazla turist ve halkın ziyareti bekleniyor.

SAHİLLER DENETİM ALTINDA

Sahillerin korunması adına Sürekli Atık Su İzleme Sistemi (SAİS) ile ters ozmoz ve soğutma suyu gibi denize derin deşarj yapan tüm arıtma tesisleri sisteme dahil edilecek ve online olarak 7/24 izleneceklerdir.


Böylelikle tüm bu arıtmalardan çıkan suyun denetimli bir şekilde denize gitmesi sağlanacaktır.


Bu sayede tüm sahillerimizin korunması sağlanacaktır.

POŞET KİRLİLİĞİNE SON

Çevreyi ilgilendiren en önemli konuların başında gelen sıfır atık projesi kapsamında daha önce ücretlendirilen poşetlerin şimdi tamamen yasaklanması ve kaldırılması hayata geçiyor.

Çevreye atılan poşetlerin yarattığı kirlilik, hayvanlara ve doğaya verdiği zarar göz önüne alınarak yapılan bu düzenleme 29 Haziran 2023 tarihinde devreye girecek. 

Herkesin bez çantalar ile alışverişini yapacağı, gereksiz poşet kullanılmayacağı bir dönemi hep birlikte karşılayacağız.

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı 2023 yılındada ülke menfaatini göz önünde bulundurarak bir çok projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyor.

Print
Posted: Jan 5, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«June 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
26
Mevlevi Müzesi açıldı

Mevlevi Müzesi açıldı

‘’İNANÇ TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR DESTİNASYONDUR’’ 

Read more
2728
BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NA BAĞLI KIBRIS TÜRK DEVLET TIYATROLARI’NIN OYUNU “BURUN” KONYA'DA YOĞUN ILGIYLE KARŞILANDI.

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NA BAĞLI KIBRIS TÜRK DEVLET TIYATROLARI’NIN OYUNU “BURUN” KONYA'DA YOĞUN ILGIYLE KARŞILANDI.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, Konya Devlet Tiyatrosu ev sahipliğinde gerçekleştirilen  Konya 17. “Bin Nefes Bir Ses” Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivaline katıldı.

Read more
2930311
2345
ATAOĞLU:“PLASTIK YERINE DOĞA DOSTU ÜRÜNLERI TERCIH EDELIM”

ATAOĞLU:“PLASTIK YERINE DOĞA DOSTU ÜRÜNLERI TERCIH EDELIM”

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Archive