ATAOĞLU, TÜRKSOY GENEL SEKRETERİ RAEV’İ KABUL ETTİ.

ATAOĞLU, TÜRKSOY GENEL SEKRETERİ RAEV’İ KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcısı Ataoğlu, kabulde yaptığı konuşmada TÜRKSOY Genel Sekreterinin bu yılın Mart ayında Bursa’da düzenlenen Genel Kurul ile belirlendiğini ve her zaman olduğu gibi TÜRKSOY ile kültür alanından işbirliğini sürdürdüklerini söyledi.

TÜRKSOY’un uzun zamandan beri aynı dili konuşan, aynı soydan gelen insanları bir araya getirmeye çalıştığının altını çizen Ataoğlu, “Biz de bu emeğe katkı koyan ülkelerdeniz. TÜRKSOY’un her kademesinde KKTC olarak yer alamnın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi

“KKTC devleti ve milleti olarak, anavatan Türkiye ile birlikte atılacak her adımda TÜRKSOY’un destekçisiyiz.” diyen Ataoğlu, TÜRKSOY’un yeni Genel Sekreteri Sultan Raev’e yeni dönemde başarılar dileri.

RAEV

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ise yaptığı konuşmada KKTC’ye daha önce 3 kez geldiğini, buranın kendisi için çok özel bir yer olduğunu söyleyerek, artık daha sık buralarda olacaklarını belirtti.

Mart ayında Bursa’da düzenlenen seçimde kendisine destek veren Ataoğlu’na ve KKTC halkına da teşekkürlerini sunan Raev, yeni dönemde işbirliğin artarak devam edeceğini ifade etti.

Kültür alanında uzun yıllardır devam eden projeler kapsamında KKTC’de opera günlerinin yapıldığına vurgu yapan Raev, farklı alanlarda yeni projelere imza atacaklarını da belirtti.

Kıbrıs’ta bir çok dostu ve arkadaşı olduğuna da değinen Raev, bu dostluklar sayesinde ülkelerin kaynaşmasını sağladıklarını ve bu kaynaşmanın yıllar boyu devam etmesi için çalıştıklarını söyledi.

Kabulün ardından TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu’na Onur Madalyası takdim etti. Ardından karşılıklı hediyeleşme ve fotoğraf çekimi yapıldı.

Print
Posted: Sep 20, 2022,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2829303112
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ DEPREM İZLEME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ HİZMETE AÇILDI.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ DEPREM İZLEME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ HİZMETE AÇILDI.

ATAOĞLU; “İLKLERİ CESARETLE VE KARARLILIKLA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Read more
3
45678910
1112131415
LEFKOŞA’NIN TARİHİ BURÇLARI İÇİN BAKANLIK VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI.

LEFKOŞA’NIN TARİHİ BURÇLARI İÇİN BAKANLIK VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile Lefkoşa Türk Belediyesi arasında Lefkoşa tarihi surlarının temizlik, konservasyon ve korunması konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Read more
16
HELENİSTİK ERKEN ROMA DÖNEMİ’NE AİT TARİHİ ESERLER ST. BARNABAS MÜZESİ’NDE SERGİLENİYOR…

HELENİSTİK ERKEN ROMA DÖNEMİ’NE AİT TARİHİ ESERLER ST. BARNABAS MÜZESİ’NDE SERGİLENİYOR…

Gazimağusa Limanı’nda yolun çökmesiyle ortaya çıkan Helenistik Erken Roma Dönemi’ne ait tarihi eserler, St Barnabas İkon ve Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmeye başlandı.

Read more
17
181920
33. DEVLET FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ VE ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

33. DEVLET FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ VE ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği 33. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni dün akşam yapıldı.

 

Read more
21222324
25262728293031
1234567

Archive