ÇEVRE KORUMA DAİRESİ, 2021 YILI HAVA KALİTESİ RAPORUNU AÇIKLADI.

ÇEVRE KORUMA DAİRESİ, 2021 YILI HAVA KALİTESİ RAPORUNU AÇIKLADI.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı Çevre Koruma Dairesi tarafından Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, Teknecik, Kalecik, İskele ve Alevkayası’nda  hava kalitesi ölçümleri gerçekleştirilerek 2021 yılı hava kalitesi değerlendirilmesi yapılmıştır. Hava kalitesinin 2021 yılındaki durumu, Hava Kalitesinin Değerlendirilmesi ve Yönetimi Tüzüğü ile kıyaslanarak değerlendirilmiştir. 

2021 yılında yapılan ölçümlerde toz konsantrasyonu insan sağlığının korunması için belirlenen yıllık seviyeyi bazı bölgelerde  aşmıştır. Toz konsantrasyonu için insan sağlığının korunmasına yönelik olarak tespit edilen yıllık ortalama sınır değer olan 40 µg/m3 değeri  Lefkoşa, Gazimağusa ve İskele’de aşılmıştır. Diğer istasyonlarda yıllık ortalama sınır değeri aşılmamıştır. 

Toz konsantrasyonu yıllık ortalama değerleri Gazimağusa ve İskele’de 44 µg/m3 , Lefkoşa Bedrettin Demirel Caddesi’nde 42 µg/m3, Lefkoşa Küçük Kaymaklı’da 41 µg/m3 olarak tespit edilmiştir. Diğer istasyonlarda ise yıllık ortalama, Girne’de 36 µg/m3, Alevkayası’nda 20 µg/m3, Kalecik’te 31 µg/m3 , Teknecik’te 26 µg/m3 , Güzelyurt’ta 30 µg/m3  ve Lefkoşa Surlariçi’nde 35 µg/m3  olarak ölçülmüştür.

Toz konsantrasyonu için 50 µg /m3 olan günlük ortalama sınır değer 6 istasyonda müsaade edilen gün sayısından fazla olarak aşılmıştır. Tüzük kurallarına göre toz konsantrasyonunun günlük ortalaması bir takvim yılında 35 günden fazla aşılmamalıdır. 2021 yılında Gazimağusa İstasyonu en fazla aşımın olduğu yer olmuştur ve yılın 77 gününde sınır değer aşılmıştır. Lefkoşa Trafik İstasyonu’nda 68 gün, Lefkoşa Surlariçi’nde 47 gün, Girne’de 48 gün, Lefkoşa Küçükkaymaklı’da 55 gün, İskele’de 47 gün günlük sınır değer aşılmıştır.

Geçmiş yıllarda, Teknecik ve Kalecik Elektrik Santrallerinin bulunduğu bölgelerde  Kükürt Dioksit konsantrasyonu zaman zaman hava kalitesi hedeflerini aşmaktaydı. Ancak 2016 yılından itibaren elektrik santrallarında ağırlıkça %1’den fazla kükürt içeren fuel-oil kullanımının yasaklanmasından ötürü, 2021 yılında kükürt dioksit konsantrasyonları hiç bir ölçüm noktasında sınır değerleri aşmamıştır.

Azot dioksit, Karbon monoksit ve Benzen kirleticileri yıl boyunca normal seviyede seyrederek Tüzük standartlarını aşmamıştır.

Print
Posted: Sep 9, 2022,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
252627
ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İskoçya’nın Stirling kentinde düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda Takım Klasmanında ikincilik başarısı elde etti.

Read more
2829
30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin destansı bir zaferle taçlandığını vurguladı.

Read more
30
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı 

Read more
31
1234
ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediyesi Pazar Yeri ile Surlariçi bölgesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Read more
5
SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından yaz boyunca sürdürülen sahil temizliği etkinlikleri tamamlandı. Amaç; sahillerin temiz kalması, vatandaşların sağlıklı ve temiz ortamlarda vakit geçirmesi ve çevre bilincinin toplum genelinde artırılmasıydı.

Read more
67
8
TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin en önemli sorumluluğu kültür mirasına sahip çıkmak, korumak, geleceğe ışık tutacak şekilde sürekliliğini sağlamaktır. Bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.

Read more
91011121314
15161718192021
22
Girne ve Lefkoşa’da turizm polisi uygulaması bugün başladı.

Girne ve Lefkoşa’da turizm polisi uygulaması bugün başladı.

Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Polis Genel Müdürlüğü yetkilileri, Girne’de düzenlenen toplantıda uygulamanın ayrıntılarını paylaştı. 

Read more
232425
KKTC’nin Turizm Zenginlikleri  İstanbul Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

KKTC’nin Turizm Zenginlikleri İstanbul Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

Ataoğlu: “KKTC, 365 Gün Turizm Potansiyeline Sahip” 

Read more
262728
293012345

Archive