ATAOĞLU: "ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ NASIL KAZANDIĞIMIZI UNUTMADIK"

ATAOĞLU: "ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ NASIL KAZANDIĞIMIZI UNUTMADIK"

"20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 48’nci yıldönümünü, Barış ve Özgürlük Bayramı olarak kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz.

1974 Barış Harekatı ile Kıbrıs Türk halkına yapılan haksızlıklar ve zulümler sonlandırılmış, Kıbrıs Türk’ü özgürlüğüne kavuşturulmuş, can güvenliği sağlanmış, geleceği ve egemenliği teminat altına alınarak barışı, istikrarı ve huzuru sağlanmıştır.

Barış harekatıyla aynı zamanda Kıbrıs Türk’ünün temel hakları çiğnendiğinde, özgürlüğü tehdit edildiğinde, varlığına kast edildiğinde nelerin göze alınabileceği de tüm dünyaya gösterilmiştir.

Bu topraklara, kahraman mücahitlerimizden mehmetçiğimize, tek yürek olmuş, onurlu bir varoluş mücadelesi vererek barış ortamı sağlanmıştır. Bu günlere gelmek kolay olmamıştır. Binlerce insanımız, evlerinden göç etmeye zorlanmış, yıllarca gettolarda yaşamaya mahkûm edilmiştir.

Kıbrıs Türk halkının tüm imkansızlıklara, yaşanan acı ve kayıplara rağmen istiklali ve istikbali uğruna verdiği mücadele, gösterdiği irade, her türlü takdirin üzerinde,  onur ve gurur vericidir.

Her zaman yanımızda olan Anavatan Türkiye’nin desteği ve kararlı duruşu, o dönemde yine Kıbrıs Türk halkının yanında olup Kıbrıs’ta barış ortamını sağlanmıştır. 

Özgürlüğümüzü nasıl kazandığımızı unutmadık, unutturmayacağız. Bu uğurda bizler için canlarını feda edenlerin hatıralarını yaşatmaya, mücadelelerinin ışığında onlardan aldığımız bayrağı daha da ileriye taşımaya ve daha güçlü bir KKTC için çalışmaya devam edeceğiz.

Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı uğruna mücadele eden özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ü, kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı, ebediyete intikal eden dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyorum.

Hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluk içinde bir yaşam diliyorum.”

Print
Posted: Jul 19, 2022,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«May 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
272829301
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, emeğin toplumların kalkınmasındaki temel rolüne dikkat çekti.

Read more
23
45
LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit

LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit

Ataoğlu,  LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit'in de yer aldığı film gösterimine katıldı.

Read more
678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Archive