ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİNİN ARTIRILMASI AMACIYLA ETKİNLİK DÜZENLENDİ.

ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİNİN ARTIRILMASI AMACIYLA ETKİNLİK DÜZENLENDİ.

Çağlayan Parkı’nda, Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin de katıldığı ve çevre ile ilgili birçok farklı istasyonun yer aldığı Çağlayan Çocuk Bahçesi Aktiviteleri gerçekleştirildi.

Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu öğretmeni Hasan Belen ve Çevre Koruma Dairesi personelinin koordine ettiği bahçe aktiviteleri sırasında, öğrencilerin çevre ile ilgili yaptığı resim ve yarattıkları sloganlar da sergilendi.

-Aktunç
Başbakan yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik  ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç TAK muhabirine yaptığı değerlendirmede, “çocuk yaş iken eğilir” mantığıyla hareket ederek, çocukları çevre ve ormanlarla ilgili bilgilendirmek istediklerini kaydetti.

Çocuklara ormanların nasıl koruması gerektiği, bir yangın durumunda nasıl hareket etmeleri gerektiği, aynı zamanda yaz aylarında ortaya çıkan yılanlar konusunda ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirme yaptıklarını dile getiren Aktunç, ayrıca kaplumbağalar konusunda Spot Derneği ve Taşkent Doğa Parkı’nın kendilerine destek verdiğini söyledi.

Düzenlenen etkinliklerle çocuklara çevre bilincini anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Aktunç, çocukların ve gençlerin aileleri yönlendirebileceğigerçeğiyle eğitimlere çocuklardan başladıklarını kaydetti.

Düzenledikleri organizasyonun 2 Haziran tarihinde başladığını söyleyen Aktunç, amaçlarının 5 Haziran Çevre Gününü farkındalık yaratarak anlatmak olduğunu belirtti.

-Akyıllar
Çevre Dairesi Müdürü Emir Akyıllar da konuşmasında, etkinliğin beş noktada yapıldığını dile getirerek, Orman Dairesi, İtfaiye, Taşkent Doğa Parkı Spor ve Çevre Dairesi’nin stantlar kurarak öğrencilerin bilinçlendirildiğini kaydetti.
Akyıllar, “Tek Bir Dünya Vardır” sloganı ile yürüdüklerini söyledi.   

-Belen
Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu öğretmeni Hasan Belen de konuşmasında, etkinliğe dört ilkokulun katıldığını dile getirdi.
Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu, Karaoğlanoğlu İlkokulu, Arabahmet İlkokulu ve Dr. Fazıl Küçük İlkokulu öğrencilerine yaban hayat eğitimleri verildiğini söyleyen Belen, yetişkinlere ulaşmanın en hızlı ve en kolay yolunun çocuklar olduğunu söyledi.

Print
Posted: Jun 6, 2022,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
910
ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nun (Tourism Investment Forum-TIF 2026) katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Read more
11
“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

Ataoğlu, Tatlısu Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sergisi açılışında vurguladı;
“SANATA DEĞER VERMEK, ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKLA EŞDEĞERDİR”

Read more
12131415
TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

Ataoğlu: “Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen tanıtım 
etkinliklerinin turizm hareketliliğini artırmada önemli rolü var” 

Read more
16
Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Birlik Başkanı Burhan Canbaz başta olmak üzere tüm üyeleri kutladı.

Read more
1718
BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, RAMAZAN AYININ BAŞLAYACAK OLMASI NEDENİ İLE MESAJ YAYIMLADI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, RAMAZAN AYININ BAŞLAYACAK OLMASI NEDENİ İLE MESAJ YAYIMLADI.

Ramazan ayının rahmetini, bereketini ve manevi huzurunu bir kez daha hep birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz

Read more
19202122
2324252627281
2345678

Archive