ATAOĞLU: “TİYATRO, BARIŞIN, DOSTLUĞUN VE ANLAYIŞIN SANATLA BULUŞTUĞU YERDİR”

ATAOĞLU: “TİYATRO, BARIŞIN, DOSTLUĞUN VE ANLAYIŞIN SANATLA BULUŞTUĞU YERDİR”

Ataoğlu mesajında, yeni tiyatro binasının kısa süre içerisinde tamamlanması için kararlılık ortaya koyacaklarını, yasal düzenlemeler ile de tiyatronun daha üretken hale gelmesine katkı sağlayacaklarını belirtti. 

Ataoğlu’nun mesajı şöyle: 

“Uluslararası Tiyatro Enstitüsü’nün (ITI) 1961 yılında aldığı bir kararla 27 Mart gününü Dünya Tiyatrolar Günü olarak kabul edilir. 


İnsanlar arasındaki barış ve dostluğun sağlanması adına, karşılıklı anlayışı geliştirmek, üretmek ve sanatsal yaratıcılığın gelimesine katkı koymak amacıyla, her yıl 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü olarak kutlanmakta, her yılın 27 Mart’ında bunun hatırlatılması adına kutlanmaktadır. 

Barışın, dostluğun, birlik ve beraberliğin sanatla buluşması ve insan yaşamının kısa bir kesitinin anlatıldığı tiyatro, Kıbrıs Türk Kültürü içerisinde de çok önemi bir yeri vardır. Meddahlık, ortaoyunu ve kukla oyunları (Karagöz Hacivat), uzun yıllar, Kıbrıs Türkü’nün en önemli eğlence aracı olmuştur. 

Bu kültür günümüzde unutulmaya yüz tutumuş olsa da tiyatro, bu kültürü ayakta tutan en önemli sanat dallarımızdandır. 

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, her yıl sergilediği birden fazla oyunla, bu kültürü ayakta tuan önemli kurumlarımızdandır. 

1999 yılından bu yana, sahnesiz kalan tiyatromuz, buna rağmen, çalışmalarına büyük bir özveri ile devam etmekte, bu vesileyle değerli katkılarını ortaya koyan tüm sanatçılarımıza, toplumun kültürel ve sanatsal değerleri adına teşekkür etmek istiyorum. 

27 Şubat 1999 yılında yanan tiyatro salonunun II. etap projesi için bütçede gerekli kaynağın ayrıldığını, en kısa süre içerisinde ihaleye çıkılarak, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’na yeni bir tiyatro salonu kazandırmak kararlılığında olduğumuzun altını çizmek istiyorum. 
 

Print
Posted: Mar 27, 2022,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«November 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
27
BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, terörle mücadelede gelinen noktayı değerlendirerek, “Terörsüz Türkiye süreci, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kararlılığı ve Türk milletinin desteğiyle ilerliyor” dedi.

 

Read more
2829
“Cumhuriyet Korteji”

“Cumhuriyet Korteji”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 102’nci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Başkent Lefkoşa’da “Cumhuriyet Korteji” düzenlendi.

Read more
3031
yüzde 22,2 oranında bir artış

yüzde 22,2 oranında bir artış

 Türkiye ile KKTC arasında "taksi helikopter" seferleri

Read more
12
14.ULUSLARARASI  BAKLAVA  FESTİVALİ  GİRNE'YE TAŞINDI

14.ULUSLARARASI BAKLAVA FESTİVALİ GİRNE'YE TAŞINDI

Türkiye'nin tescilli lezzetlerinden olan Türk baklavasının tanıtılması amacıyla , Baklava ve tatlı Üreticileri Derneği tarafından düzenlenen , Uluslararası  Baklava Festivali  bu yıl KKTC’de yapılıyor.

Read more
34
KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

Ataoğlu: “KKTC, Akdeniz’in en güvenli destinasyonlarından biri”

Read more
567
Ataoğlu, Muratağa,Atlılar ve Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği yetkililerini kabulünde vurguladı;

Ataoğlu, Muratağa,Atlılar ve Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği yetkililerini kabulünde vurguladı;

“ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINI CANLI TUTMAK, HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR”

Read more
89
ATAOĞLU: “ATATÜRK’Ü ANMAK, ONUN FİKİRLERİNİ YAŞATMAKLA MÜMKÜNDÜR”

ATAOĞLU: “ATATÜRK’Ü ANMAK, ONUN FİKİRLERİNİ YAŞATMAKLA MÜMKÜNDÜR”

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Read more
10
Kültür Dairesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası boyunca halk kütüphanelerinde etkinlikler düzenliyor

Kültür Dairesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası boyunca halk kütüphanelerinde etkinlikler düzenliyor

 Her yıl Kasım ayının ikinci Pazartesi günü başlayan Dünya Çocuk Kitapları Haftasında, Girne, Akdoğan ve Gazimağusa Halk Kütüphanelerinde etkinlikler yer alacak

Read more
11
“Saraydan Kız Kaçırma”

“Saraydan Kız Kaçırma”

“Saraydan Kız Kaçırma” Operası Antalya Kültür Yolu Festivali’nde sahnelendi

Read more
1213141516
1718
KKTC’nin 42’nci Yılı Mersin’de “Ada Kıbrıs” Sergisiyle Kutlandı

KKTC’nin 42’nci Yılı Mersin’de “Ada Kıbrıs” Sergisiyle Kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), uluslararası tanıtım çalışmalarını Mersin’de düzenlenen “Ada Kıbrıs” sergisiyle sürdürdü. Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayesinde, KKTC Mersin Başkonsolosluğu ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergi, kuruluşunun 42’nci yıl dönümü kapsamında Mersin Marina’da ziyaretçilere açıldı.

Read more
19
Kültür Dairesi, 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi’ni  Girne’ye taşıdı

Kültür Dairesi, 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi’ni Girne’ye taşıdı

13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi 5 Aralık 2025 tarihine kadar Girne Halk Kütüphanesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin izlenimine sunuluyor

Read more
20212223
24252627282930
1234567

Archive