ATAOĞLU: “HALK DANSLARI, KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜNÜ GELECEK NESİLLERE TAŞIYOR”

ATAOĞLU: “HALK DANSLARI, KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜNÜ GELECEK NESİLLERE TAŞIYOR”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik  ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu’nun 8. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel Kurula Başbakan Yardımcısı, Fikri Ataoğlu’nun yanı sıra, Gençlik Dairesi Müdürü Hasan Eren ve federasyona bağlı bulunan dernekler katıldı.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşen genel kurulda konuşan Ataoğlu, kültürel değerlerin ve sanatın önemine vurgu yaptı.

Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması ve sosyalleşme adına büyük önem arz eden Halk Dansları Federasyonu’nun ez az eğitim faaliyetleri kadar faydalı faaliyetlerde bulunduğunu ifade etti.

Kültürel değerlerin korunması ve kültürün gelecek nesillere aktarılması adına Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu’na büyük görevler düştüğünü dile getiren Ataoğlu, özellikle halk danslarının, adadaki Türk varlığından itibaren nesilden nesile görsel ve sözel olarak aktarıldığını, bunun da geriden gelen gençlere ışık olduğu belirtti.

Geçlerin dış dünyaya açılımının ve KKTC bayrağını oralarda dalgalandırmasının onur verici olduğunu anlatan Ataoğlu, her doğan fırsatta gençlerin yurt dışına açılabilmesi için öncülük edeceklerini söyledi.

Halk Dansları Federasyonu’nun ülkemizi yurt dışında temsil eden federasyonlardan biri olduğunu da ifade eden Ataoğlu, zaman zaman ambargolarla karşılaştıklarını, sanatta ambargonun yaşanmasının çok büyük bir ayıp olduğunu vurguladı.

 Yeni dönemde karşılaşılacak her türlü zorlukta federasyonun yanında olacağını da belirten Ataoğlu, hep birlikte mücadeleye hazır olduğumu söyledi.

Özlem Kadirağa yeniden başkan Divanın oluşumu, slayt gösterisi, protokol konuşmaları ve mali raporun okunmasının ardından yapılan oylamada Özlem Kadirağa yeniden başkanlığa seçildi.

Özlem Kadirağa Başkanlığındaki Yönetim Kurulu Üyeleri ise şu isimlerden oluştu: 

Yönetim Kurulu: 1. Tanju Hastunç, 2. Mehmet Gulle, 3. Gülgün Dargın, 4. Edip Barbaros, 5. İsmet Yılmaz, 6. İnci Nebih
Denetleme Kurulu: 1. Mehmet Birinci, 2. Ayhan Bıçaklı, 3.Faik Arçay
Disiplin Kurulu: 1. Adem Öksüzoğlu, 2. Niyazi Öztürk, 3. Av. Seren Palabıyık

Print
Posted: Feb 26, 2022,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«October 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
29

ATAOĞLU’NDAN 27 EYLÜL DÜNYA TURİZM GÜNÜ MESAJI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizminin gelişimine, ülke ekonomisine sağladığı katkılara ve geleceğe yönelik hedeflere dikkat çekti.

Read more
3012
Ada Kıbrıs’, ‘VisitNCY.com’ Markaları Dünyaya Tanıtılıyor

Ada Kıbrıs’, ‘VisitNCY.com’ Markaları Dünyaya Tanıtılıyor

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), iş birliğiyle yürütülen tanıtım kampanyaları bu yıl da devam ediyor.

Read more
34
Ataoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Ataoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nın 16. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Read more
5
Topçuköy Bal Festivali

Topçuköy Bal Festivali

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Topçuköy Bal Festivali’nin açılışına katıldı.

Read more
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive