ATAOĞLU: “HALK DANSLARI, KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜNÜ GELECEK NESİLLERE TAŞIYOR”

ATAOĞLU: “HALK DANSLARI, KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜNÜ GELECEK NESİLLERE TAŞIYOR”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik  ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu’nun 8. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel Kurula Başbakan Yardımcısı, Fikri Ataoğlu’nun yanı sıra, Gençlik Dairesi Müdürü Hasan Eren ve federasyona bağlı bulunan dernekler katıldı.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşen genel kurulda konuşan Ataoğlu, kültürel değerlerin ve sanatın önemine vurgu yaptı.

Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması ve sosyalleşme adına büyük önem arz eden Halk Dansları Federasyonu’nun ez az eğitim faaliyetleri kadar faydalı faaliyetlerde bulunduğunu ifade etti.

Kültürel değerlerin korunması ve kültürün gelecek nesillere aktarılması adına Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu’na büyük görevler düştüğünü dile getiren Ataoğlu, özellikle halk danslarının, adadaki Türk varlığından itibaren nesilden nesile görsel ve sözel olarak aktarıldığını, bunun da geriden gelen gençlere ışık olduğu belirtti.

Geçlerin dış dünyaya açılımının ve KKTC bayrağını oralarda dalgalandırmasının onur verici olduğunu anlatan Ataoğlu, her doğan fırsatta gençlerin yurt dışına açılabilmesi için öncülük edeceklerini söyledi.

Halk Dansları Federasyonu’nun ülkemizi yurt dışında temsil eden federasyonlardan biri olduğunu da ifade eden Ataoğlu, zaman zaman ambargolarla karşılaştıklarını, sanatta ambargonun yaşanmasının çok büyük bir ayıp olduğunu vurguladı.

 Yeni dönemde karşılaşılacak her türlü zorlukta federasyonun yanında olacağını da belirten Ataoğlu, hep birlikte mücadeleye hazır olduğumu söyledi.

Özlem Kadirağa yeniden başkan Divanın oluşumu, slayt gösterisi, protokol konuşmaları ve mali raporun okunmasının ardından yapılan oylamada Özlem Kadirağa yeniden başkanlığa seçildi.

Özlem Kadirağa Başkanlığındaki Yönetim Kurulu Üyeleri ise şu isimlerden oluştu: 

Yönetim Kurulu: 1. Tanju Hastunç, 2. Mehmet Gulle, 3. Gülgün Dargın, 4. Edip Barbaros, 5. İsmet Yılmaz, 6. İnci Nebih
Denetleme Kurulu: 1. Mehmet Birinci, 2. Ayhan Bıçaklı, 3.Faik Arçay
Disiplin Kurulu: 1. Adem Öksüzoğlu, 2. Niyazi Öztürk, 3. Av. Seren Palabıyık

Print
Posted: Feb 26, 2022,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
31
BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, SANATÇI VOLKAN KONAK'IN VEFATI DOLAYISI İLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, SANATÇI VOLKAN KONAK'IN VEFATI DOLAYISI İLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, sanatçı Volkan Konak'ın vefatı dolayısı ile taziye mesajı yayınladı.

 

Read more
1234
IMWF 8 Antalya’da Başladı:  KKTC'DEN GÜÇLÜ KATILIM...

IMWF 8 Antalya’da Başladı: KKTC'DEN GÜÇLÜ KATILIM...

Dünyanın dört bir yanından turizm ve etkinlik sektörünün liderlerini bir araya getiren 8. Uluslararası MICE ve Düğün Forumu "IMWF 8" bugün Antalya Regnum Carya Otel’de coşkuyla başladı.

Read more
56
3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali

3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yeniboğaziçi Belediyesi, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği ve Morder işbirliğinde düzenlenen 3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali'ne katıldı.

Read more
789101112
AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması

AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı , Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği ( KITSAB ) ve Türkiye Seyahat Acenteleri ( TÜRSAB ) işbirliğinde AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması gerçekleştiriyorlar.

Read more
13
141516171819
TURİZM HAFTASI KAPSAMINDA GAZİMAĞUSA'DA BUGÜN, “TURİZM ŞÖLENİ” DÜZENLENDİ.

TURİZM HAFTASI KAPSAMINDA GAZİMAĞUSA'DA BUGÜN, “TURİZM ŞÖLENİ” DÜZENLENDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı organizasyonunda, Gazimağusa Belediyesi katkılarıyla Namık Kemal Meydanında yer alan Turizm Şöleni, gece saatlerine kadar sürecek.
 

Read more
20
2. Kaleburnu Arkeo Festivali

2. Kaleburnu Arkeo Festivali

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Erenköy- Karpaz Belediyesi, İskele Belediyesi ve Kaleburnu Arkeo Festivali Organizasyon Komitesi iş birliğinde düzenlenen 2. Kaleburnu Arkeo Festivaline katıldı.

Read more
21222324252627
2829301234
567891011

Archive