İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ÇEVRE EĞİTİM PROJESİ BAŞLADI.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ÇEVRE EĞİTİM PROJESİ BAŞLADI.

Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Koruma Dairesi tarafından geçen yıl başlatılan yaban hayata yönelik farkındalığın artırılmasını amaçlayan çevre eğitim projesine bir yenisi daha eklendi. Daire bünyesinde iklim değişikliğine ve iklim değişikliğinin ekosistemlere olan etkinlerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Ekoloji ve Çevre dersi alan ve almış olan öğrencilere yönelik farkındalık seminerleri verilmeye başlandı. 

Proje bünyesinde eğitimci olarak Çevre Koruma Dairesi Doğal Hayat Şubesi’nden biyolog ve çevre eğitimi uzmanı Doç. Dr. Nazım Kaşot görev alıyor. Proje kapsamında ilk eğitim 24 Kasım günü Lefke Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine verildi. Projede seminerlere ilaveten “Ekoloji ve Çevre” kitabının paydaşları olan Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Talim ve Terbiye Dairesi ve Biyologlar Derneği ile istişare edilerek, kitabın içerisine “İklim Değişikliği ve Canlılara Etkisi” konuları da ayrı bir ünite olarak eklenecektir. 

Son dönemde etkileri ciddi bir şekilde görülmeye başlanan İklim Değişikliği konusuna yönelik çözüm arayışlarında birçok yöntem kullanılması gerekmektedir. Bu nedenle ilk olarak toplumdaki farkındalık ve bilinç düzeyinin artırılması ve sonrasında da konuya yönelik alt yapı geliştirme projelerinin birçok paydaş ile birlikte çalışılarak konuya yönelik çözüm üretilebilmesi için gayret sarf edilecektir. Proje kapsamında ayrıca, iklim değişikliğine yönelik halk eğitimleri ve yükseköğretim kurumlarında da eğitimler verilecektir.

Print
Posted: Nov 25, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
27282930
2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

ATAOĞLU; “ÇEVREYİ TEMİZ TUTMAK, İNSAN OLMANIN GEREKLİLİĞİNDENDİR”

Read more
3112
34567
Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Erenköy destanını yazan mücahitleri ve aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andı.

Read more
89
MANZARA DEĞİŞMİYOR!

MANZARA DEĞİŞMİYOR!

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından, her yaz sezonunda gerçekleştirilen ve tamamı çevreye duyarlı gönüllü çevreci gençlerden oluşan ekiplerce gerçekleştirilen sahil temizlik çalışmalarında ortaya çıkan manzara, değişmiyor.
 

Read more
10
ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, hayatını kaybeden Cumhuriyet Meclisi Eski Başkan Yardımcısı Şemsi Kazım Erkman için Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenen törene katıldı.

Read more
111213
ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, toplum güvenliği konusunda yapılan olağanüstü Meclis çağrısına ilişkin açıklamada bulundu.

Read more
1415
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

Törende, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden Taşkent Şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıldı.

Read more
16
171819
ATAOĞLU: “KÜLTÜRÜ VE SANATI SİYASİ HESAPLARA KURBAN EDİLMESİNE ASLA MÜSADE ETMEYECEĞİZ”

ATAOĞLU: “KÜLTÜRÜ VE SANATI SİYASİ HESAPLARA KURBAN EDİLMESİNE ASLA MÜSADE ETMEYECEĞİZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı ve Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Avrupa Parlamentosu üyesi Loukas Fourlas’ın, 18 Eylül’de Girne Kalesi’nde düzenlenmesi planlanan EXIT Festival etkinliğinin iptal edilmesi için Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’e yaptığı çağrıya tepki gösterdi.
 

Read more
20212223
24252627282930
31123456

Archive