SÜREKLİ ATIK SU İZLEME SİSTEMİ DEVREYE GİRİYOR.

SÜREKLİ ATIK SU İZLEME SİSTEMİ DEVREYE GİRİYOR.

Ülkemizdeki atık su arıtma tesislerinin deşarjlarının çevrimiçi (online) izlenebilmesi için kurulacak olan Sürekli Atık Su İzleme Sistemi’nin ihalesi 5 Mayıs 2021 tarihinde sonlanmıştı.

 Bütçesi Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından sağlanan ihale kapsamında Sürekli Atık Su İzleme Sisteminin pilot kabini ve yazılım işlerinin kurulması ve sistemin hayata geçmesi ile ilgili çalışmalar başlamıştır. 

İhale kapsamında Bafra Atık Su Arıtma Tesisine pilot kabin ve ekipmanlarının kurulumu tamamlanmıştır. Ayrıca sistemin verilerinin toplanacağı ekipmanların da Çevre Koruma Dairesi’ne kurulumu da sonlanmıştır. Şu anda verilerin merkeze gelmesi konusunda test çalışmaları başlamış ve bu çalışmalar sonrası sistemin tam randımanla devreye girmesi beklenmektedir.

ÇEVRE DAİRESİ, ARITMA TESİSLERİNİ ONLİNE İZLEYECEK
Sürekli Atık Su İzleme Sistemi (SAİS), atık su arıtma tesislerinin deşarjlarının çevrimiçi (online) izleme sistemidir. 

SAİS kapsamında çıkış suyunda sürekli ve otomatik olarak pH, sıcaklık, çözünmüş oksijen, iletkenlik, debi, kimyasal oksijen ihtiyacı, askıda katı madde, azot ve fosfor parametreleri ölçülerek sonuçları periyodik ve gerçek zamanlı dairenin merkezi veri tabanına aktarılacaktır. 

Sistemin kurulması ile belirlenen tesisler, kendi tesislerinin deşarj noktalarına ölçüm sistemi kurarak dairenin kurmuş olduğu sisteme bağlanacaktır. 

Böylece bağlantı sonrası deşarjları sürekli olarak izlenecek ve standartlar aşıldığı takdirde, sistem aracılığıyla Çevre Koruma Dairesi’ne bildirim gidecek ve sürekli izleme ve yaptırım imkanı sağlanacaktır.

Sistemin kurulması ile belirlenen atık su arıtma tesislerinin deşarjları Bakanlığımız tarafından online olarak izlenecek ve tesislerde oluşabilecek herhangi bir soruna hemen müdahele edilebilecektir. 

Bakanlığımız bu sistemin kurulması ile arıtma tesislerini 7/24 izleme kapasitesine ulaşacaktır.SAİS sistemi sayesinde, turizm adası olan ülkemizde atık sulardan kaynaklanan kirlilikler de ortadan kalkacaktır.

Print
Posted: Nov 10, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

Çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” organize ediliyor.

Read more
19
Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

"KKTC, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN UYGUN KOŞULLARA SAHİP ENDER ÜLKELERDEN BİRİDİR"

Read more
2021
Yepyeni bir mecara başladı.

Yepyeni bir mecara başladı.

Gezici kamyon ile tiyatro… 
Artık Meydanlardayız…

Read more
22232425262728
293012345

Archive