MERHUM KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ’IN ANIT MEZARI İÇİN DAÜ İLE PROTOKOL İMZALANDI.

MERHUM KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ’IN ANIT MEZARI İÇİN DAÜ İLE PROTOKOL İMZALANDI.

Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arasında Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarı için iş birliği protokolü imzalandı. 

Lefkoşa Cumhuriyet Parkı içerisinde yer alan Rauf Raif Denktaş Anıt Mezar ve Müzesi’nin çevre düzenlemesi ve peyzaj tasarımı projesini kapsayan protokole Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın imza koydu.

İmza töreni öncesi basına yapılan açıklamada çok önemli bir proje için bir araya gelindiğini belirten Prof. Dr. Hocanın, merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş anıtının çevre düzenlemesi ile ilgili bir protokol imzalanacağını ifade etti. 

DAÜ tarafından projelendirme sürecinin başarılı bir şekilde paydaşlar ile birlikte ilerleyeceğini kaydeden Prof. Dr. Hocanın, bu projede DAÜ’nün görev almasının gurur verici olduğunu sözlerine ekledi. 

Bir devlet üniversitesi olarak bu projeyi layıkıyla yerine getireceklerini ifade eden Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün kamusal alanda KKTC’nin önemli bir kurumu olduğunu ve yapılan eğitim, araştırma ve toplumsal faaliyetlerin yanında bu konularda da bilimsel ve teknolojik birikimini paylaşmakta kararlı olduğunu ifade etti.

ATAOĞLU
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise, merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezar ve çevre düzenlemesinin DAÜ ile yapılacak olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, projenin hızlı bir şekilde hayata geçmesini temenni ettiğini vurguladı. 

Projenin arzu edilen şekilde, bir devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi tarafından hazırlanacağına inandığını  belirten Ataoğlu, daha sonra ihaleye çıkılarak projenin en kısa sürede hayat bulmasının sağlanacağını belirtti.

Ataoğlu konuşmasında DAÜ yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkürlerini de iletti.
         
Söz konusu proje DAÜ Kentsel Araştırma Geliştirme Merkezi tarafından, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi, Kentsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KENT-AG) Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda peyzaj mimarı Doç. Dr. Nevter Zafer Cömert ve KENT-AG Başkanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara koordinasyonunda yürütülecektir. 

Gerçekleşen imza törenine DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Üyesi Ersun Kutup ve DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Demirel ile Prof. Dr. Deniz İşçioğlu da katıldı.

Print
Posted: Oct 12, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
24252627
KALKINMA BANKASI VE KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI (KTSO) ARASINDA "SANAYİ DESTEK KREDİSİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI.

KALKINMA BANKASI VE KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI (KTSO) ARASINDA "SANAYİ DESTEK KREDİSİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Sanayicilerin desteklenmesine yönelik imzalanan Sanayi Destek Kredisi protokolü; yüksek enflasyon ve faiz oranları nedeniyle ekonomik ve finansal  zorluk yaşayan sanayicilerin zorluklarının hafifletilmesine, rekabet güçlerinin artırılması ve üretim kapasitelerinin desteklenmesine yönelik hazırlandı.

Read more
2812
34
Kuzey Kıbrıs turizmi Berlin’de tanıtılıyor

Kuzey Kıbrıs turizmi Berlin’de tanıtılıyor

Ataoğlu: “Alternatif turizm modelleriyle
Kuzey Kıbrıs’ı ön plana çıkarıyoruz”

Read more
56
Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri

Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri

Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri’nin Benim Şehrim Güzelyurt’um ile Benim Şehrim Lefke’m kategorilerinde sergilenen eserleri Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü’ne taşıdı

Read more
7
"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" (Konser)

"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" (Konser)

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110. yılında sizleri çok özel bir konsere davet ediyoruz.

Read more
8
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kadınlarımız, toplumun temel yapı taşı, ailelerimizin mimarı ve geleceğimizin en büyük güvencesidir. Onların emeği, sevgisi ve fedakârlıklarıyla şekillenen bir dünyada yaşıyoruz.

Read more
9
1011
KÜLTÜR DAİRESİ HALK DANSLARI DERNEKLERİNE ZİYARET BAŞLATTI.

KÜLTÜR DAİRESİ HALK DANSLARI DERNEKLERİNE ZİYARET BAŞLATTI.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, Kıbrıs Türk kültürünün geleceğe taşınmasında başı çekerek lokomotif görevi yapan halk dansları derneklerine ziyaret başlattı.

Read more
12
Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyirciyle buluşuyor.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyirciyle buluşuyor.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyircisiyle buluşuyor.

Read more
13141516
1718
Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümü

Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümü

Bugün, Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümünde, bu destanı yazan kahramanlarımızı büyük bir minnet, gurur ve duygusallıkla anıyoruz. 

Read more
1920212223
24
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, KTFD BAŞBAKANI OSMAN ÖREK’İN, 26’NCI ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI...

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, KTFD BAŞBAKANI OSMAN ÖREK’İN, 26’NCI ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI...

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Federe Devleti (KTFD) Başbakanı Osman Örek’in 26’ncı ölüm yıldönümü nedeniyle, Lefkoşa Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleştirilen anma törenine katıldı.

Read more
252627282930
31123456

Archive