MERHUM KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ’IN ANIT MEZARI İÇİN DAÜ İLE PROTOKOL İMZALANDI.

MERHUM KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ’IN ANIT MEZARI İÇİN DAÜ İLE PROTOKOL İMZALANDI.

Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arasında Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarı için iş birliği protokolü imzalandı. 

Lefkoşa Cumhuriyet Parkı içerisinde yer alan Rauf Raif Denktaş Anıt Mezar ve Müzesi’nin çevre düzenlemesi ve peyzaj tasarımı projesini kapsayan protokole Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın imza koydu.

İmza töreni öncesi basına yapılan açıklamada çok önemli bir proje için bir araya gelindiğini belirten Prof. Dr. Hocanın, merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş anıtının çevre düzenlemesi ile ilgili bir protokol imzalanacağını ifade etti. 

DAÜ tarafından projelendirme sürecinin başarılı bir şekilde paydaşlar ile birlikte ilerleyeceğini kaydeden Prof. Dr. Hocanın, bu projede DAÜ’nün görev almasının gurur verici olduğunu sözlerine ekledi. 

Bir devlet üniversitesi olarak bu projeyi layıkıyla yerine getireceklerini ifade eden Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün kamusal alanda KKTC’nin önemli bir kurumu olduğunu ve yapılan eğitim, araştırma ve toplumsal faaliyetlerin yanında bu konularda da bilimsel ve teknolojik birikimini paylaşmakta kararlı olduğunu ifade etti.

ATAOĞLU
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise, merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezar ve çevre düzenlemesinin DAÜ ile yapılacak olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, projenin hızlı bir şekilde hayata geçmesini temenni ettiğini vurguladı. 

Projenin arzu edilen şekilde, bir devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi tarafından hazırlanacağına inandığını  belirten Ataoğlu, daha sonra ihaleye çıkılarak projenin en kısa sürede hayat bulmasının sağlanacağını belirtti.

Ataoğlu konuşmasında DAÜ yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkürlerini de iletti.
         
Söz konusu proje DAÜ Kentsel Araştırma Geliştirme Merkezi tarafından, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi, Kentsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KENT-AG) Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda peyzaj mimarı Doç. Dr. Nevter Zafer Cömert ve KENT-AG Başkanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara koordinasyonunda yürütülecektir. 

Gerçekleşen imza törenine DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Üyesi Ersun Kutup ve DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Demirel ile Prof. Dr. Deniz İşçioğlu da katıldı.

Print
Posted: Oct 12, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«May 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
282930123
CUMHURİYET YERLEŞKESİNİN AÇILIŞI DÜZENLENEN TÖRENLE YAPILDI.

CUMHURİYET YERLEŞKESİNİN AÇILIŞI DÜZENLENEN TÖRENLE YAPILDI.

Cumhuriyet Yerleşkesinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Read more
4
56789
Ataoğlu, Hülya Avşar’ı kabul etti.

Ataoğlu, Hülya Avşar’ı kabul etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu tarafından 4-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen, Hülya Avşar Cup Tenis Turnuvası için ülkemizde bulunan sanatçı Hülya Avşar’ı kabul etti.

Read more
10
Ataoğlu: "Hedefimiz, engelleri ortadan kaldıran, erişilebilirliği artıran bir toplum inşa etmektir"

Ataoğlu: "Hedefimiz, engelleri ortadan kaldıran, erişilebilirliği artıran bir toplum inşa etmektir"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Read more
11
Anneler Günü

Anneler Günü

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Anneler Günü dolayısıyla duygusal bir mesaj yayımladı.

Read more
12131415
Atatürk’le Yeniden Doğmak 2. Gençlik Konseri

Atatürk’le Yeniden Doğmak 2. Gençlik Konseri

Kültür Dairesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını 17 Mayıs Cumartesi akşamı Büyük Han’da düzenleyeceği Atatürk’le Yeniden Doğmak 2. Gençlik Konseri ile kutluyor…

Read more
16
ADA KIBRIS’IN LANSMANI İSTABUL’DA YAPILDI.

ADA KIBRIS’IN LANSMANI İSTABUL’DA YAPILDI.

Ataoğlu: "Kampanya Türkiye ile sınırlı kalmayacak. Farklı ülkelerde de tanıtımlar sürdürülecek" Kuzey Kıbrıs turizminin Türkiye’de tanıtılması amacıyla hayata geçirilen “AdaKıbrıs” projesinin lansmanı İstanbul’da yapıldı.

Read more
1718
1920
Müzeler Haftası'na özel büyüleyici bir sanat yolculuğuna davetlisiniz!

Müzeler Haftası'na özel büyüleyici bir sanat yolculuğuna davetlisiniz!

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB) ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen "Müzede Antik Tınılar" tematik etkinliğimiz sanatseverlerle buluşuyor.

Read more
21
Akçın Group'un Düzenlediği Speed Queen markasının tanıtım ve seminer etkinliği

Akçın Group'un Düzenlediği Speed Queen markasının tanıtım ve seminer etkinliği

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Akçın Group'un Düzenlediği Speed Queen markasının tanıtım ve seminer etkinliğine katıldı.

Read more
22
ATAOĞLU: “TÜRK DÜNYASI, KKTC İLE OLAN İLİŞKİLERİ DAHA DA PEKİŞTİRMESİ HEDEFLENMELİDİR”

ATAOĞLU: “TÜRK DÜNYASI, KKTC İLE OLAN İLİŞKİLERİ DAHA DA PEKİŞTİRMESİ HEDEFLENMELİDİR”

“7. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Kongresi", Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın katkılarıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi ev sahipliğinde başladı.

Read more
232425
26
Mevlevi Müzesi açıldı

Mevlevi Müzesi açıldı

‘’İNANÇ TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR DESTİNASYONDUR’’ 

Read more
27282930311
2345678

Archive