OTEM YILLAR SONRA İLK MEZUNLARINI VERDİ.

OTEM YILLAR SONRA İLK MEZUNLARINI VERDİ.

Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından, uzun yıllardan sonra aktif hale getirilerek eğitimlere başlayan Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Otelcilik Turizm Eğitim Merkezi (OTEM) Barista Eğitim Kurslarını tamamlayarak, uzun bir aradan sonra ilk mezunlarını verdi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun göreve gelmesiyle birlikte, Turizm sektörünün en büyük sıkıntısı haline gelen ara eleman eksikliğinin giderilmesi amacıyla, yıllardan sonra aktif hale getirilen OTEM, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı işbirliğinde başlattığı 3 haftalık “Barista Eğitim Kursları” tamamlandı. 

3 haftalık bir eğitim sürecinin ardından, yazılı, sözlü ve uygulama sınavlarını başarı ile tamamlayan kursiyerler, Barista sertifikalarını almaya hak kazandırlar. 

Eğitim sürecini başarı ile tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, eğitimin yanı sıra istihdam edilmeleri için gerekli çalışmalar da Bakanlık tarafından başlatılmıştır.

İstihdam talebi olan kursiyerlerden bir bölümünün Gazimağusa ve Lefkoşa bölgelerinde istihdam edilmeleri için gerekli çalışmaların başlatıldığı, bir bölümü ise, kendilerini geliştirmeleri açısından istemeleri halinde part-time olarak yönlendirme Bakanlığımız tarafından sağlanmıştır.

Ön büro, servis, baristalık, kat hizmetleri ve ayrıca sektörün talep edeceği ihtiyaç duyulan alanlara yönelik istihdam destekli eğitim projemiz devam edecektir.  

“Bu Topraklara Değer” sloganı ile başlatılan ve özellikle ülke gençlerinin ülke turizminde yerini alabilmesi, ülke gençlerinin istihdam edilebilmesi ve ayrıca sektörün en büyük sıkıntısı haline gelen ara eleman sorununun giderilmesi amacıyla başlatılan eğitim projelerine katılmak isteyenler için Turizm ve Çevre Bakanlığı müracaat kabul etmeye devam edecektir.

Print
Posted: Aug 26, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«June 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
26
Mevlevi Müzesi açıldı

Mevlevi Müzesi açıldı

‘’İNANÇ TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR DESTİNASYONDUR’’ 

Read more
2728
BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NA BAĞLI KIBRIS TÜRK DEVLET TIYATROLARI’NIN OYUNU “BURUN” KONYA'DA YOĞUN ILGIYLE KARŞILANDI.

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NA BAĞLI KIBRIS TÜRK DEVLET TIYATROLARI’NIN OYUNU “BURUN” KONYA'DA YOĞUN ILGIYLE KARŞILANDI.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, Konya Devlet Tiyatrosu ev sahipliğinde gerçekleştirilen  Konya 17. “Bin Nefes Bir Ses” Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivaline katıldı.

Read more
2930311
2345678
91011
"Operanın Genç Yetenekleri"

"Operanın Genç Yetenekleri"

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin genç yeteneklerini sanatseverlerle buluşturuyor!

Read more
1213
2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI

2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI

ATAOĞLU, AZERBAYCAN’IN BAŞKENTİ BAKÜ’DE DÜZENLENEN, 2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI’NA KATILDI.

Read more
1415
"Bir Babalar Günü’nü daha sensiz...

"Bir Babalar Günü’nü daha sensiz...

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Babalar günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
16
Sahillerdeki görüntü değişmiyor!

Sahillerdeki görüntü değişmiyor!

HAFTA SONU TATİLİ, SAHİLLERİ ÇÖP ALANINA ÇEVİRDİ! 

Read more
17
Gazimağusa’da Sanat ve Tarih Buluşuyor

Gazimağusa’da Sanat ve Tarih Buluşuyor

Ataoğlu: “Tarihi yerlerimizi ve alternatif 
turizm modellerimizi ön plana çıkarıyoruz”

Read more
18
Ataoğlu’ndan Turizme Nefes:

Ataoğlu’ndan Turizme Nefes:

“Turizmi Ayağa Kaldırmak İçin 
Tüm Gücümüzle Çalışıyoruz” 

Read more
19
Venedik Sarayı’nda büyüleyici bir organizasyon

Venedik Sarayı’nda büyüleyici bir organizasyon

Gazimağusa, kültür, sanat ve tarihî mirası bir araya getiren büyüleyici bir sahne deneyimine ev sahipliği yaptı.

Read more
202122
23242526272829
30123456

Archive