TURİZM VE ÇEVRE BAKANI ATAOĞLU, GİRNE ANTİK LİMAN ESNAFI İLE BİRARAYA GELDİ...

TURİZM VE ÇEVRE BAKANI ATAOĞLU, GİRNE ANTİK LİMAN ESNAFI İLE BİRARAYA GELDİ...

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne Antik Liman ile ilgili başlatılan çalışmalar hakkında, Girne Antik Liman esnafını bilgilendirmek ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla, Liman esnafı ile biraraya geldi. 

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Özel Kalem Müdürü Hande Kayasal Çelikden’in de hazır bulundukları bilgilendirme toplantısına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman da katıldı.

Çok sayıda Girne Antik Liman esnafının katılım gösterdiği bilgilendirme toplantısında Bakan Ataoğlu, Girne Antik Liman ile ilgili yürütülen çalışmalarda gelinen son aşama hakkında bilgiler verdi. 

“Birinci ve ikinci etap projeler, ihale aşamasında” 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne Antik Limanı’nın sadece turizme hizmet verecek bir liman haline gelmesi amacıyla, göreve geldikleri ilk günden itibaren çalışmalar başlattıklarını, gelinen aşamada ise ilk etap olan ve Gümrük Binası ile Zincirli Kule’nin restorasyon ve iyileştirilmesi çalışmalarının ihale aşamasına gelindiğini, 10 gün içerisinde de ihaleye çıkılacağını belirtti.

Bakan Ataoğlu, limanın alt yapı ve üst yapı iyileştirmelerini içeren ikinci etap proje çalışmalarının da tamamlandığını, ancak ihalenin başlama tarihinin, limanda faaliyet gösteren işletmelerin en az etkilenebilmeleri açısından, esnafla birlikte belirleme noktasında olduklarını belirtti. 

“Cruise gemilerinin de yanaşabileceği bir Liman haline gelecek”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Deniz içi çalışmalarını içeren üçüncü etap çalışmalarını içeren projenin Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığını, ilgili Bakanlıkların katılımları ile oluşturulan ve ilk toplantısını önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek komitede görüşüleceğini aktardı. 

Özellikle deniz içi proje çalışmalarının tamamlanması sonrasında, cruise gemilerinin de limana yanaşabilecek bir noktaya geleceğinin de altıı çizen Bakan Ataoğlu, projelerin tamamlanması ile birlikte, Girne Antik Limanı tam anlamıyla ülke turimine hizmet eder bir noktaya geleceğini belirtti.  

Girne Antik Liman Esnafı ile 18 Ağustos’ta ikinci toplantı gerçekleştirilecek
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne Antik Liman projeleri hakkında aktardığı bilgiler sonrasında, esnafın görüşlerini de dinledi. 
Toplantı sonunda, ikinci etap ihalenin başlama tarihinin belirlenmesi ve proje ile ilgili görüş alışverişinde bulunulmak üzere, 18 Ağustos tarihinde, Bakan Ataoğlu ve Girne Antik Liman esnafının katılacağı ikinci bir toplantı daha gerçekleştirme kararı alındı.

Print
Posted: Aug 15, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2728
Kıbrıs Türk Halkının özgürlük tutkusu

Kıbrıs Türk Halkının özgürlük tutkusu

27-28 Ocak Direnişi, Kıbrıs Türk halkının tarih boyunca karşılaştığı zorluklar karşısında gösterdiği azim ve fedakarlığın en önemli örneklerinden biridir. Halkımızın vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu, her türlü baskı ve tehdide rağmen dimdik ayakta durmasını sağlamıştır. Bu direniş, sadece geçmişimize değil, geleceğimize de ışık tutan bir onur madalyasıdır.

Read more
2930
Ataoğlu: “Bu anıt, Denktaş’ın liderliğinde verilen özgürlük mücadelesinin unutulmaması için önemli bir mihenk taşıdır”

Ataoğlu: “Bu anıt, Denktaş’ın liderliğinde verilen özgürlük mücadelesinin unutulmaması için önemli bir mihenk taşıdır”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın Anıt Mezarını ziyaret ederek, tamamlanan birinci etap çalışmalarını yerinde inceledi. 

Read more
3112
3
Kantara Gençlik Kampı yenileniyor

Kantara Gençlik Kampı yenileniyor

Ataoğlu: “Gençlere daha iyi imkanlar sunmak için çalışıyoruz”

Read more
45
KKTC, ‘Ada Kıbrıs’ konsepti ile  İstanbul EMİTT Turizm Fuarı’nda

KKTC, ‘Ada Kıbrıs’ konsepti ile İstanbul EMİTT Turizm Fuarı’nda

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı turizm tanıtma ve pazarlama faaliyetleri kapsamında İstanbul’da bu yıl 28’ncisi düzenlenen EMİTT Turizm Fuarı’nda yerini aldı. 

Read more
6
6 Şubat 2023…

6 Şubat 2023…

Acının, kaybın ve tarifsiz hüznün günü… 

Read more
789
1011121314
KOOPBANK’TAN, SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

KOOPBANK’TAN, SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

ATAOĞLU; “YEREL BANKALARA SAHİP ÇIKILDIĞI SÜRECE, KARŞILIK ALINIYOR”

Read more
1516
17
ATAOĞLU: “KARPAZ’DA YAŞANAN VAHŞET KABUL EDİLEMEZ”

ATAOĞLU: “KARPAZ’DA YAŞANAN VAHŞET KABUL EDİLEMEZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Karpaz'da 14 eşeğin telef edilmesi nedeni ile açıklamalarda bulundu.

 

Read more
181920212223
242526272812
3456789

Archive