TURİZM VE ÇEVRE BAKANI ATAOĞLU, GİRNE ANTİK LİMAN ESNAFI İLE BİRARAYA GELDİ...

TURİZM VE ÇEVRE BAKANI ATAOĞLU, GİRNE ANTİK LİMAN ESNAFI İLE BİRARAYA GELDİ...

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne Antik Liman ile ilgili başlatılan çalışmalar hakkında, Girne Antik Liman esnafını bilgilendirmek ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla, Liman esnafı ile biraraya geldi. 

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Özel Kalem Müdürü Hande Kayasal Çelikden’in de hazır bulundukları bilgilendirme toplantısına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman da katıldı.

Çok sayıda Girne Antik Liman esnafının katılım gösterdiği bilgilendirme toplantısında Bakan Ataoğlu, Girne Antik Liman ile ilgili yürütülen çalışmalarda gelinen son aşama hakkında bilgiler verdi. 

“Birinci ve ikinci etap projeler, ihale aşamasında” 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne Antik Limanı’nın sadece turizme hizmet verecek bir liman haline gelmesi amacıyla, göreve geldikleri ilk günden itibaren çalışmalar başlattıklarını, gelinen aşamada ise ilk etap olan ve Gümrük Binası ile Zincirli Kule’nin restorasyon ve iyileştirilmesi çalışmalarının ihale aşamasına gelindiğini, 10 gün içerisinde de ihaleye çıkılacağını belirtti.

Bakan Ataoğlu, limanın alt yapı ve üst yapı iyileştirmelerini içeren ikinci etap proje çalışmalarının da tamamlandığını, ancak ihalenin başlama tarihinin, limanda faaliyet gösteren işletmelerin en az etkilenebilmeleri açısından, esnafla birlikte belirleme noktasında olduklarını belirtti. 

“Cruise gemilerinin de yanaşabileceği bir Liman haline gelecek”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Deniz içi çalışmalarını içeren üçüncü etap çalışmalarını içeren projenin Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığını, ilgili Bakanlıkların katılımları ile oluşturulan ve ilk toplantısını önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek komitede görüşüleceğini aktardı. 

Özellikle deniz içi proje çalışmalarının tamamlanması sonrasında, cruise gemilerinin de limana yanaşabilecek bir noktaya geleceğinin de altıı çizen Bakan Ataoğlu, projelerin tamamlanması ile birlikte, Girne Antik Limanı tam anlamıyla ülke turimine hizmet eder bir noktaya geleceğini belirtti.  

Girne Antik Liman Esnafı ile 18 Ağustos’ta ikinci toplantı gerçekleştirilecek
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne Antik Liman projeleri hakkında aktardığı bilgiler sonrasında, esnafın görüşlerini de dinledi. 
Toplantı sonunda, ikinci etap ihalenin başlama tarihinin belirlenmesi ve proje ile ilgili görüş alışverişinde bulunulmak üzere, 18 Ağustos tarihinde, Bakan Ataoğlu ve Girne Antik Liman esnafının katılacağı ikinci bir toplantı daha gerçekleştirme kararı alındı.

Print
Posted: Aug 15, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«June 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
26
Mevlevi Müzesi açıldı

Mevlevi Müzesi açıldı

‘’İNANÇ TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR DESTİNASYONDUR’’ 

Read more
2728
BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NA BAĞLI KIBRIS TÜRK DEVLET TIYATROLARI’NIN OYUNU “BURUN” KONYA'DA YOĞUN ILGIYLE KARŞILANDI.

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NA BAĞLI KIBRIS TÜRK DEVLET TIYATROLARI’NIN OYUNU “BURUN” KONYA'DA YOĞUN ILGIYLE KARŞILANDI.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, Konya Devlet Tiyatrosu ev sahipliğinde gerçekleştirilen  Konya 17. “Bin Nefes Bir Ses” Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivaline katıldı.

Read more
2930311
2345678
91011
"Operanın Genç Yetenekleri"

"Operanın Genç Yetenekleri"

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin genç yeteneklerini sanatseverlerle buluşturuyor!

Read more
1213
2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI

2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI

ATAOĞLU, AZERBAYCAN’IN BAŞKENTİ BAKÜ’DE DÜZENLENEN, 2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI’NA KATILDI.

Read more
1415
"Bir Babalar Günü’nü daha sensiz...

"Bir Babalar Günü’nü daha sensiz...

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Babalar günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
16
Sahillerdeki görüntü değişmiyor!

Sahillerdeki görüntü değişmiyor!

HAFTA SONU TATİLİ, SAHİLLERİ ÇÖP ALANINA ÇEVİRDİ! 

Read more
17
Gazimağusa’da Sanat ve Tarih Buluşuyor

Gazimağusa’da Sanat ve Tarih Buluşuyor

Ataoğlu: “Tarihi yerlerimizi ve alternatif 
turizm modellerimizi ön plana çıkarıyoruz”

Read more
18
Ataoğlu’ndan Turizme Nefes:

Ataoğlu’ndan Turizme Nefes:

“Turizmi Ayağa Kaldırmak İçin 
Tüm Gücümüzle Çalışıyoruz” 

Read more
19
Venedik Sarayı’nda büyüleyici bir organizasyon

Venedik Sarayı’nda büyüleyici bir organizasyon

Gazimağusa, kültür, sanat ve tarihî mirası bir araya getiren büyüleyici bir sahne deneyimine ev sahipliği yaptı.

Read more
202122
23242526272829
30123456

Archive