ATAOĞLU, ASKON HEYETİNİ KABUL ETTİ.

ATAOĞLU, ASKON HEYETİNİ KABUL ETTİ.

Kabulde konuşan Dernek Başkanı Orhan Aydın, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin 27 ülkede temsilciliği bulunduğunu, amaçlarının Kuzey Kıbrıs ile olan bağları daha da güçlendirmek olduğunu söyledi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise ASKON heyetini KKTC’de ağırlamaktan ötürü memnuniyet duyduklarını ifade ederek, ülke turizmi hakkında bilgiler verdi.

Anavatan Türkiye ile olan köprünün yıllardır var olduğunu dile getiren Ataoğlu, zaman zaman bu köprüyü yıkmaya çalışanlar olsa da köprünün bozulmadan, daha güçlü bir şekilde ayakta durduğunu belirtti.

Pandemi dolayısı ile bu yıl ilk olarak kapalı turizm ile sezona merhaba dediklerini vurgulayan Ataoğlu, ardından aşılı turistlerin gelişi ile sürecin devam ettiğini ifade etti.

Turizmin bu dönemde büyük yaralar aldığını anlatan Ataoğlu, ülke  ekonomisine katma değer sağlamak açısından turizmin sektörünün bir an önce ayağa kalkmasının gerekli olduğunu kaydetti.

Kuzey Kıbrıs’ın doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri ile Güney Kıbrıs’a oranla çok daha güzel olduğunu söyleyen Ataoğlu, bu güzellikleri daha iyi pazarlayarak ve turizm pastasından daha fazla pay almak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Print
Posted: Jul 30, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive