ATAOĞLU: “KAPALI MARAŞ TURİZME KATKI SAĞLAYACAK”

ATAOĞLU: “KAPALI MARAŞ TURİZME KATKI SAĞLAYACAK”

Ataoğlu, Arter ile kapalı Maraş’taki çalışmaları inceledi

ATAOĞLU: “KAPALI MARAŞ TURİZME KATKI SAĞLAYACAK”

“MAĞUSA’YA YENİ YAT LİMANI”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu bu sabah Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i ziyaret ederek Belediye ile Bakanlığın işbirliğinde yürütülen çalışmalar hakkında bir görüştü. 

Ataoğlu, görüşmenin ardından Arter ile birlikte Kapalı Maraş’ı yerinde inceleyerek, Kapalı Maraş’ın turizme yapacağı katkılar ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Kapalı Maraşta’ki Bilal Ağa Mescidi’nin restorasyonunu da yerinde inceleyen Ataoğlu ile Arter, ardından Kapalı Maraş sahilini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, zaman ayırarak Belediyeyi ziyaret eden Bakan Fikri Ataoğlu ile Belediye ile Bakanlık arasındaki çalışmaları gözden geçireceklerini, özellikle pandemi sürecinde turizmdeki hareketliliğin daralmasından sonra normalleşmeye giden yolda  tekrardan çalışmaları gözden geçirme fırsatı bulduklarını söyledi. 

Gazimağusa’nın hem bir turizm hem de eski eserler yönünden önemli bir kent olmasından dolayı Bakan Fikri Ataoğlu’nun da görüşlerini alacaklarını, projeleri arasında Çevre Koruma Dairesi ile birlikte yürüttükleri Glapsides Sulak Alanı ve Çanakkale Göleti’nin çevre düzenleme projeleri, suriçinin canlandırılması çalışmaları olduğunu söyledi.

  Başkan İsmail Arter, bu gibi çalışmalar devam ederken, Othello Kalesi’nin pandemi döneminde açık alan olarak düzenlenip kullanıma sunulması, kapalı Maraş’ın açılımıyla ilgili turizm akışının hareketlendiği günlerde günde 500 ile 1000 arsındaki kişinin ziyaret ettiği kapalı Maraş güzergahında Bakanlık ile nasıl bir ortak çalışma yapabileceklerini de konuşacaklarını belirtti. 
Başkan İsmail Arter, güneyden gelen insanların Maraş bölgesini ziyaretlerinde bilgilendirme yapılması ve turistlere yönelik yapabilecek uygulamalarla ilgili Bakan Fikri Ataoğlu’nun hem görüşlerini hem desteğini istediğini de aktararak, Bakan Ataoğlu’nun ziyaretinin önemli olduğunu ifade ederek, teşekkür etti.

ATAOĞLU: “KAPALI MARAŞ TURİZME KATKI SAĞLAYACAK”
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, geçmişte başlattıkları çalışmaların işbirliği içinde devam etmesiyle ilgili bir görüşme yapacaklarını, esnafın yüzünün gülmesi, müze ve ören yelerleri ve ayrıca çevreyle ilgili olan bölgelerin istedikleri noktaya taşınması ve ziyaretçi sayısının artırılması için başlattıkları çalışmalar olduğunu ifade ederek, ciddi ziyaretçi sayısına ulaşan turizmde değer bulacak olan kapalı Maraş konusunda da birlik beraberlik içinde yapacakları ciddi çalışmalarla bölgenin arzu edilen noktaya taşınacağını söyledi.

Maraş’ın açıldığı günden buyana çok büyük bir değişim yaşadığını anlatan Ataoğlu, bu değişimde Anavatan Türkiye’nin büyük katkılarının yanı sıra Gazimağusa Belediyesi’nin büyük bir özveri ve emeği olduğunu ifade etti.

Kapalı Maraş’ın özellikle bu yaz turizme çok fazla katkı sağlayacağını dile getiren Ataoğlu, ortak kullanım alanlarının temizlik ve onarımı yapıldıktan sonra halkımızın Maraş’ta daha keyifli saatler geçirebileceğini belirtti.

Kapıların açılması ile Güney Kıbrıs’tan gelişlerin arttığını vurgulayan Ataoğlu, bu artışın kapalı Maraş bölgesinde de görüldüğünü ifade ederek, sahillerin de kullanıma açılması ile haretliliğin daha da artmaya başladığını söyledi.

Kapalı Maraş sahilinde bulunan Kum Zambakları’nın tahta kafesler ile korunmaya alındığını da söleyen Ataoğlu, Belediyenin bu konuda göstermiş olduğu hasssiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dark Turizm (Hüzün Turizmi) adı altında tüm dünyada bu tür yerlerin pazarlandığını ve ülke turizminin bundan fayda sağladığını belirten Ataoğlu kapalı Maraş’ın da Dark Turizm modelinde olduğunu kaydetti.

Gazimağusa Belediyesi’nin Mağusa ve Maraş bölgesi için yaptığı çalışmalardan memnuniyet duyduğunu söyleyen Ataoğlu, birlik beraberlik içinde çalışmalarının devam edeceğini, turizmin ekonomiye ve esnafa katkısının daha da artması için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. 

MAĞUSA’YA YENİ YAT LİMANI
Bakan Ataoğlu, Bakanlık olarak Gazimağusa’da bir yat limanı projelerinin olduğu, ciddi çalışmalarının olduğu konuyla ilgili ihaleye çıkarak kısa süre sonra Gazimağusa’da yeni bir yat limanının hayat bulacağını kaydederek, bunun Maraş açılımı ile birleşecek bir noktada olmasının da önemli olduğunu belirtti. 

Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’na kısa bir sunum yapıp yetki alacakları ve ihaleye çıkacaklarının bilgisini veren Ataoğlu,” sizinle birlikte buradan bunun müjdesini vermek istiyorum. Yat limanının projesi geçen dönemde birlikte yapmış olduğumuz bir çalışmaydı. O bugüne nasip oldu, onun da hayırlara vesile olması temennimiz.” dedi.

  Bakanlık olarak Belediye ile ciddi çalışmalar içinde olduklarını ve bu çalışmaları sürdüreceklerini, eksik olan noktaların tamamlanması için de çalışmalarının olacağını ifade eden Bakan Ataoğlu, gailesinin her zaman ülke olduğunu söyledi.a

Print
Posted: Jun 25, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«May 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
282930123
CUMHURİYET YERLEŞKESİNİN AÇILIŞI DÜZENLENEN TÖRENLE YAPILDI.

CUMHURİYET YERLEŞKESİNİN AÇILIŞI DÜZENLENEN TÖRENLE YAPILDI.

Cumhuriyet Yerleşkesinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Read more
4
56789
Ataoğlu, Hülya Avşar’ı kabul etti.

Ataoğlu, Hülya Avşar’ı kabul etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu tarafından 4-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen, Hülya Avşar Cup Tenis Turnuvası için ülkemizde bulunan sanatçı Hülya Avşar’ı kabul etti.

Read more
10
Ataoğlu: "Hedefimiz, engelleri ortadan kaldıran, erişilebilirliği artıran bir toplum inşa etmektir"

Ataoğlu: "Hedefimiz, engelleri ortadan kaldıran, erişilebilirliği artıran bir toplum inşa etmektir"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Read more
11
Anneler Günü

Anneler Günü

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Anneler Günü dolayısıyla duygusal bir mesaj yayımladı.

Read more
12131415
Atatürk’le Yeniden Doğmak 2. Gençlik Konseri

Atatürk’le Yeniden Doğmak 2. Gençlik Konseri

Kültür Dairesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını 17 Mayıs Cumartesi akşamı Büyük Han’da düzenleyeceği Atatürk’le Yeniden Doğmak 2. Gençlik Konseri ile kutluyor…

Read more
16
ADA KIBRIS’IN LANSMANI İSTABUL’DA YAPILDI.

ADA KIBRIS’IN LANSMANI İSTABUL’DA YAPILDI.

Ataoğlu: "Kampanya Türkiye ile sınırlı kalmayacak. Farklı ülkelerde de tanıtımlar sürdürülecek" Kuzey Kıbrıs turizminin Türkiye’de tanıtılması amacıyla hayata geçirilen “AdaKıbrıs” projesinin lansmanı İstanbul’da yapıldı.

Read more
1718
1920
Müzeler Haftası'na özel büyüleyici bir sanat yolculuğuna davetlisiniz!

Müzeler Haftası'na özel büyüleyici bir sanat yolculuğuna davetlisiniz!

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB) ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen "Müzede Antik Tınılar" tematik etkinliğimiz sanatseverlerle buluşuyor.

Read more
21
Akçın Group'un Düzenlediği Speed Queen markasının tanıtım ve seminer etkinliği

Akçın Group'un Düzenlediği Speed Queen markasının tanıtım ve seminer etkinliği

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Akçın Group'un Düzenlediği Speed Queen markasının tanıtım ve seminer etkinliğine katıldı.

Read more
22
ATAOĞLU: “TÜRK DÜNYASI, KKTC İLE OLAN İLİŞKİLERİ DAHA DA PEKİŞTİRMESİ HEDEFLENMELİDİR”

ATAOĞLU: “TÜRK DÜNYASI, KKTC İLE OLAN İLİŞKİLERİ DAHA DA PEKİŞTİRMESİ HEDEFLENMELİDİR”

“7. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Kongresi", Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın katkılarıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi ev sahipliğinde başladı.

Read more
232425
26
Mevlevi Müzesi açıldı

Mevlevi Müzesi açıldı

‘’İNANÇ TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR DESTİNASYONDUR’’ 

Read more
27282930311
2345678

Archive