ATAOĞLU: “TEMMUZDA TURİZMİN ÖNÜNÜ AÇALIM”

ATAOĞLU: “TEMMUZDA TURİZMİN ÖNÜNÜ AÇALIM”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıda, sektör temsilcileri turizm sektörü ile ilgili görüş ve önerilerini sundu.

Toplantının ardından bakanlık basın bürosuna açıklamalarda bulunan Ataoğlu, Turizm Üst Kurulu’nun tüm turizm sektörünün sesi olduğunu, burada yapılan toplantılarda ülke turizminin daha verimli ve daha bilinçli bir şekilde yapılabilmesi için çalışıldığını söyledi.

Ülkenin normal açılma tarihinin kesin olarak belirlenmesi ve turizm sektörüne net bir şekilde söylenmesinin elzem olduğunu ifade eden Ataoğlu, sektörün ve bakanlığın ortak düşüncesinin 1 Temmuz olduğunu söyledi.

Ataoğlu, 1 Temmuz tarihinden itibaren Ercan Havalimanı’ndan ülkeye gelecek olan turistler için ya PCR yada aşı sorgulaması yapılması yönünde hem fikir olduklarını, hem aşı, hem de PCR aranmaması gerektiğini belirtti.

Temmuz ayında turizmin önünün açılması için gereken adımların atılması gerektiğini söyleyen Ataoğlu, herkesin elini taşın altına koyması ile ekonomiyi canlandıracaklarını ifade etti.

Tarifeli ve charter uçuşlar için uygulanan kısıtlamaların gevşetilerek ülkeye daha fazla uçuş imkanı sağlanması gerektiğini dile getiren Ataoğlu, uçuşların serbest bırakılmasıyla ülke turizminin önünün açacağını ve bilet fiyatlarının ucuzlayacağını vurguladı.

Ataoğlu, güneyden gelen turistlerin ülkemize geçerken bazı sorunlar yaşadığını bu nedenle kara kapılarından geçişlerde Güney Kıbrıs’ın uyguladığı AB kriterlerinin ülkemizde de aynı şekilde uygulanması için Sağlık Bakanlığı’na talepte bulunacaklarını, böylelikle turistlerin Kuzey Kıbrıs’a gelişlerinin kolaylaşacağını ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacağını kaydetti.

Turizm Üst Kurulu ile verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden Ataoğlu, ülkede aşılanma oranının çok iyi bir seviyede ilerlediğini, bu hafta turizm sektörünün de aşılanması ile temmuz ayında sektörün tam anlamıyla sezona hazır olacağını belirtti.

Sağlık Üst Kurulu’nun ve Sağlık Bakanlığı’nın alacağı kararlarda Turizm Üst Kurulu’nun önerdiği görüşleri de değerlendirmesini isteyen Ataoğlu, turizm sezonunu kaybettikten sonra bunu telefi etmenin mümkün olmayacağını da sözlerine ekledi.

Print
Posted: Jun 25, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«June 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234
Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre  Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

"Bakanlık olarak çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz"

Read more
567
8910
Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri  Ödül Töreni’ne katıldı

Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri Ödül Töreni’ne katıldı

“Yılın Türk Dünyası Turizmi Onur Ödülü” Fikri Ataoğlu’na verildi

Read more
11
ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’daki temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Read more
12
Fikri Ataoğlu Bakü’deki  DTİK zirvesine katıldı

Fikri Ataoğlu Bakü’deki DTİK zirvesine katıldı

Dünya Türk İş Konseyi, iş insanları ve devlet yetkililerini Bakü'de buluşturdu.
Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devlet yetkilileri ve iş insanlarının bir araya geldiği geniş katılımlı bir etkinlik düzenlendi.

Read more
1314
15
15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'nü

15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'nü

Kardeş Azerbaycan halkının 15 Haziran Milli Kurtuluş Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Read more
1617
Bilgilendirme

Bilgilendirme

Koruma altındaki Kaplumbağalara ve üreme alanlarına zarar vermenin cezası aylık asgari ücret kadardır. 

Read more
18192021
22232425262728
293012345

Archive