Ataoğlu:” TANITIM DEĞİŞEREK, PAZARLAMA GELİŞEREK DEVAM EDECEK...”

Ataoğlu:” TANITIM DEĞİŞEREK, PAZARLAMA GELİŞEREK DEVAM EDECEK...”

Ataoğlu:” TANITIM DEĞİŞEREK, PAZARLAMA GELİŞEREK DEVAM EDECEK...”

• Kuzey Kıbrıs 2018’in ilk bir buçuk ayında 8 ayrı ülkede tanıtıldı...

Turizm Ve Çevre Bakanlığı, Ocak Ve Şubat aylarında ülkemizi temsilen, Hollanda’da Vakantieberus, Avusturya’da Ferien Messe, Stuttgart’ta CMT The Holiday Exibition, İstanbul’da Emitt, Londra’da Destinatiaon of London, Fillandiya’da Matka, Belçika’da Brussels Holiday Show ve Çek Cumhuriyetinde Holiday World Show fuarlarına katıldı.

Bakanlık ve sektör yetkililerinin ülkemize daha fazla ülkeden turist gönderilmesine ve karşılıklı işbirliği olanaklarının gelişmesine yönelik olarak uluslararası tur operatörleri ile önemli görüşmeler gerçekleştirilen fuarlarda ayrıca zengin görsellerle donatılmış modern stantları ziyaret eden konuklara kitle, kültür, sağlık, eko ve diğer alternatif turizm çeşitleri tanıtıldı.

Her yıl sektörün yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını ifade eden Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, vazgeçilmez buluşma noktası haline gelen uluslararası fuar organizasyonlarının, müşterilerle doğrudan kurulan iletişim, basın bültenleri aracılığıyla halkla ilişkileri ve reklam gibi promosyon faaliyetlerinin bir arada kullanılmasını sağlayan en önemli araçlar olduğunu belirtti.

Tanıtıma ve pazarlama faaliyetlerinin gelişerek ve değişerek devam edeceğinin altını çizen Ataoğlu “Bu dönemde Avrupa pazarlarındaki tanıtıma ve pazarlama bütçelerimizi artırmayı planladık. Tanıtım anlamında çok daha aktif çalışmalar yapmayı planlıyoruz ve bu çerçevede tur operatörleri ve acentelerin faaliyetlerine daha fazla destek olmanın yollarını arıyoruz” dedi.

'Turizm konusunda meselenin düğümlendiği yerlerden birinin de tanıtım ve pazarlama olduğunu ifade eden Ataoğlu “Kuzey Kıbrıs’ın tanıtma ve pazarlama faaliyetlerini kamu kaynakları ile yaptığına dikkat çekerek, diğer ülkelerde bunun kamu-özel ortaklığında yapıldığına değindi.

“DESTİNASYON MERKEZLİ TANITIM”

2018 yılına turizm sektörü ile beraber imaj ve destinasyon tanıtım çalışmaları yürüteceklerini kaydeden Ataoğlu ''pek çok etkinlik yaparak tecrübe biriktirdik. Bu tecrübelerimizi çağın gerekliliği olan dijital pazarlama yöntemleri ile destekleyerek turizm gelirlerimizi artırmaya çalışacağız..

“Daha fazla üretmemiz ve bireylerle iletişime geçmemiz gerekiyor” diyerek sözlerine devam eden Ataoğlu, “2018 için Avrupa’dan daha fazla turist getirilmesine yönelik tur operatöleri ile görüşüyoruz. Amacımız tur operatörlerine çeşitli katkılar sağlayarak kamu-özel işbirliğini geliştirmek ve ülke turizmimizin daha ileriye gitmesini sağlamaktır” dedi.

''2019 yılında fuarlarda ülkemizi destinasyon merkezli, bölgesel farklılıkları içeren tanıtımla temsil etmek istiyoruz” diyen Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs yerine örneğin Girne, Gazi Mağusa vb. gibi stantlar kurmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Destinasyona yönelik çalışmaların sektör ile birlikte belirleneceğini ifade eden Ataoğlu “bu şekilde ülkemizi daha iyi tanıtabileceğiz” dedi.

Print
Posted: Feb 19, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
3031
ZAIMAĞAOĞLU 62 .KÜTÜPHANE HAFTASI NEDENIYLE BIR MESAJ YAYIMLAYARAK TÜM KÜTÜPHANECILERIN VE OKURLARIN KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI.

ZAIMAĞAOĞLU 62 .KÜTÜPHANE HAFTASI NEDENIYLE BIR MESAJ YAYIMLAYARAK TÜM KÜTÜPHANECILERIN VE OKURLARIN KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI.

Zaimağaoğlu, Kütüphane Haftası etkinliklerini “Kitap Oku ve Farkında Ol!” sloganıyla KKTC Trafik Kazalarını Önleme Derneği ile birlikte gerçekleştireceklerini bildirdi.

Read more
12
BAKANLIK İLE TELSİM VODAFONE ARASINDA DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

BAKANLIK İLE TELSİM VODAFONE ARASINDA DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Jeoloji ve Maden Dairesi (JMD) ile Telsim Vodafone (VMOL) arasında, deprem farkındalığını artırmaya yönelik önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.

 

Read more
3
BERLIN’DE KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ, HALK DANSLARI, EL IŞLERI, YAZIN VE FOTOĞRAF SANATI TANITILDI.

BERLIN’DE KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ, HALK DANSLARI, EL IŞLERI, YAZIN VE FOTOĞRAF SANATI TANITILDI.

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği’nde, 30 Mart 2026 tarihinde düzenlenen Nevruz kutlamalarında KKTC, Berlin Temsilciliğinin daveti ve Kültür Dairesi’nin koordinasyonu temsil edildi. 

Read more
45
678
4.TÜRSAB TURIZM KONGRESI’NIN ÜÇÜNCÜ VE SON GÜN OTURUMLARI, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURIYETI’NIN (KKTC) DIJITAL TURIZM VIZYONUNU YANSITAN “ADAKIBRIS” PROJESININ TANITIM SUNUMU ILE BAŞLADI.

4.TÜRSAB TURIZM KONGRESI’NIN ÜÇÜNCÜ VE SON GÜN OTURUMLARI, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURIYETI’NIN (KKTC) DIJITAL TURIZM VIZYONUNU YANSITAN “ADAKIBRIS” PROJESININ TANITIM SUNUMU ILE BAŞLADI.

8 Nisan Çarşamba günü düzenlenen oturumda; K.K.T.C. Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Genel Müdürü Mine Emiroğlu, projenin detaylarını ve adanın gelecek turizm stratejilerini sektör paydaşlarıyla paylaştı.

 

Read more
9101112
1314
“Opera & Bale Sokakta – Sesin Yolculuğu”

“Opera & Bale Sokakta – Sesin Yolculuğu”

KKTCDOB’un “Opera & Bale Sokakta – Sesin Yolculuğu” etkinliği Gazimağusa Belediyesi iş birliğiyle 20 Nisan'da Othello Kalesi'nin tarihi atmosferinde çok özel bir çalışmada yeniden sahneleniyor. 

Read more
1516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Archive