ATAOĞLU, “ANAVATAN TÜRKİYE YETKİLİLERİNDEN, KKTC'DEN DÖNÜŞLERDE PCR ŞARTINI KALDIRMASI İÇİN GİRİŞİM BAŞLATTIK, OLUMLU YANIT BEKLİYORUZ”

ATAOĞLU, “ANAVATAN TÜRKİYE YETKİLİLERİNDEN, KKTC'DEN DÖNÜŞLERDE PCR ŞARTINI KALDIRMASI İÇİN GİRİŞİM BAŞLATTIK, OLUMLU YANIT BEKLİYORUZ”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC ziyaretleri sonrasında, gerek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gerekse de 3’ncü dünya ülkesi vatandaşlarına yönelik olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne girişlerinde aranan PCR zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik olarak, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti makamlarından talepte bulunduklarını belirterek, olumlu yanıt beklediklerini belirtti. 

Bakan Ataoğlu, taleplerinin Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri tarafından olumlu karşıladığını, ileriki gülerde kararın, açıklanacağını belirtti. 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Güvenli Ada konumunda bulunan KKTC’nin, bu uygulama ile gerek Türkiye vatandaşları gerekse de diğer ülke vatandaşları tarafından tercih kriterleri açısından daha avantajlı konuma geleceğini, bunun da ülke turizmine büyük katkısı olacağını belirtti. 

Bakan Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti makamlarına talep ettikleri, KKTC’den Türkiye Cumhuriyeti’ne geri dönüşlerde uygulanan PCR test zorunluluğun kaldırılması ile birlikte, özellikle pandemi sonrasında tatil için Türkiye’yi tercih edecek olan ülke vatandaşlarının tatillerinin bir kısmını KKTC’de geçirip, Türkiye’ye geri dönmelerini cazip hale getireceğinin de altını çizdi.
 

Print
Posted: May 31, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive