ATAOĞLU, “ANAVATAN TÜRKİYE YETKİLİLERİNDEN, KKTC'DEN DÖNÜŞLERDE PCR ŞARTINI KALDIRMASI İÇİN GİRİŞİM BAŞLATTIK, OLUMLU YANIT BEKLİYORUZ”

ATAOĞLU, “ANAVATAN TÜRKİYE YETKİLİLERİNDEN, KKTC'DEN DÖNÜŞLERDE PCR ŞARTINI KALDIRMASI İÇİN GİRİŞİM BAŞLATTIK, OLUMLU YANIT BEKLİYORUZ”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC ziyaretleri sonrasında, gerek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gerekse de 3’ncü dünya ülkesi vatandaşlarına yönelik olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne girişlerinde aranan PCR zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik olarak, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti makamlarından talepte bulunduklarını belirterek, olumlu yanıt beklediklerini belirtti. 

Bakan Ataoğlu, taleplerinin Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri tarafından olumlu karşıladığını, ileriki gülerde kararın, açıklanacağını belirtti. 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Güvenli Ada konumunda bulunan KKTC’nin, bu uygulama ile gerek Türkiye vatandaşları gerekse de diğer ülke vatandaşları tarafından tercih kriterleri açısından daha avantajlı konuma geleceğini, bunun da ülke turizmine büyük katkısı olacağını belirtti. 

Bakan Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti makamlarına talep ettikleri, KKTC’den Türkiye Cumhuriyeti’ne geri dönüşlerde uygulanan PCR test zorunluluğun kaldırılması ile birlikte, özellikle pandemi sonrasında tatil için Türkiye’yi tercih edecek olan ülke vatandaşlarının tatillerinin bir kısmını KKTC’de geçirip, Türkiye’ye geri dönmelerini cazip hale getireceğinin de altını çizdi.
 

Print
Posted: May 31, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2324252627281
2
Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri  arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba, "Bu özel günde; tarih, sanat ve kültürün izinde keyifli bir yolculuğa çıkmak isteyen tüm kadınları müzelerimize davet ediyoruz." dedi. 

Read more
345
ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT ekranlarından Orta Doğu’daki savaş nedeniyle Dubai’de mahsur kalan KKTC vatandaşlarının bugün adaya döneceğini açıkladı.

Read more
6
ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün pazar gününe denk gelmesi dolayısıyla Bakanlık merkezinde ve Bakanlığa bağlı dairelerde görev yapan kadın personeli ziyaret etti.

 

Read more
78
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Ataoğlu mesajında, kadınların toplumun temel direklerinden biri olduğunu belirterek, hayatın her alanında emekleri, üretimleri ve fedakârlıklarıyla büyük katkı sağlayan tüm kadınların gününü kutladı.

Read more
910111213
RAMAZAN SOKAĞI’NDA GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ.

RAMAZAN SOKAĞI’NDA GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ramazan Sokağı Gençlik Buluşması”nda gençlerle bir araya geldi.

Read more
1415
16171819202122
23242526
DOĞA VE MİMARİ, TATLISULU SANATSEVERLERLE BULUŞTU

DOĞA VE MİMARİ, TATLISULU SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Kültür Dairesi tarafından düzenlenen XXXIII. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi kapsamında, Doğa ve Mimari kategorilerinde yer alan eserler Tatlısu  Şule Sert Sanat Galerisi'nde  sanatseverlerle buluştu. 

Read more
27
Ataoğlu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar  Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Ataoğlu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Read more
28
“Anadolu’da tanıtım atağı”

“Anadolu’da tanıtım atağı”

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kayseri üzerinden Nevşehir’e gelerek, Kapadokya bölgesinde düzenlenecek acenteler toplantısına katılmak üzere temaslarına başladı.

Read more
29
Kapadokya bölgesinde KKTC  tanıtım etkiniği yapıldı

Kapadokya bölgesinde KKTC tanıtım etkiniği yapıldı

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) işbirliğinde Kapadokya bölgesinde gerçekleşen acenteler toplantısı bugün yapıldı.

Read more
303112345

Archive