"DOĞAMIZDAKİ CANLILAR” KONULU RESİM YARIŞMASINDA BAŞARILILAR BELİRLENDİ.

"DOĞAMIZDAKİ CANLILAR” KONULU RESİM YARIŞMASINDA BAŞARILILAR BELİRLENDİ.

İletişim Fakültesi olan üniversitelerin dekanlıklarınca belirlenen jüride; Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Naz Atun, Lefke Avrupa Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Zühre Özer, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden Doç. Dr. Dilan Çiftçi, Yakın Doğu Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Fatma Miralay, Girne Amerikan Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Muharrem Özdemir, Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Eser Keçeci, Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Koruma Dairesi’nden de resim yarışması sorumlusu Doç. Dr. Nazım Kaşot jüri olarak görev yapmıştır. Jüri değerlendirme sonuçlarına göre İlköğretim Kategorisi; İlkokul 1-2 ve 3. Sınıflar ayrı, 4 ve 5. Sınıflar ayrı değerlendirilmiştir.

 Meslek Lisesleri kategorisinde toplam 2 eser jüri özel ödülüne layık görülmüştür. Yarışmaya toplam 127 eser ile katılım sağlanmıştır. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür belgesi verilecektir. 

İlkokul 1-2 ve 3. Sınıflarda yapılan değerlendirme sonucunda ilk üç aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

1. Işın Marina Borhan
2. Fatma Okur
3. Rüya Özdemir  

Bunun yanında Zekiye Antonia Borhan da Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüştür. 

İlkokul 4. ve 5. Sınıflarda yapılan değerlendirme sonucunda ilk üç aşağıdaki şekilde belirlenmiştir: 

1. Hamdiye Güleç 
2. Zühal İkincisoy
3. İncilay Tandoğan 

Bunun yanında Tanem Orhon’un resmi de Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüştür. 

Ortaokul öğrencileri arasında yapılan değerlendirme sonucunda ilk üç aşağıdaki şekilde belirlenmiştir: 

1. Emine Öksüz
2. Sude Karafistan 
3. Yasmin Şerif Özmenek 

Bunun yanında Özgün Roza’nın resmi de Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüştür. 

Meslek Liseleri kategorisinde derecelendirme yapılamamış ve iki eser Jüri Özel Ödülü almaya hak kazanmıştır. 

Jüri Özel Ödülü almaya hak kazanan öğrenciler aşağıdaki gibidir: 

Melek Karlaman 
Aytunç Hacıarif 

Bakanlık tarafından belirlenecek tarih ve saatte tüm resimlerin sergileneceği bir etkinlik gerçekleştirilerek ve dereceye giren öğrencilere hediyeleri Turizm ve Çevre Bakanı sayın Fikri Ataoğlu tarafından verilecektir.

Print
Posted: May 23, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive