KAPALI TURİZM 5 GÜNE ÇIKARILDI.

KAPALI TURİZM 5 GÜNE ÇIKARILDI.

Konu ile ilgili olarak Bakanlık Basın Bürosu aracılığı ile açıklama yapan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, kapalı turizm modeli ile ilgili değişiklikleri anlattı.

Kapalı turizmin başladığından itibaren, 4 haftalık süre içerisinde 3132 kişinin “kapalı devre” turizm sistemi ile otellerde misafir edildiğini anlatan Ataoğlu, bu modelin sorunsuz bir şekilde sürmesinden dolayı sistemde yeniliklerin yapıldığını söyledi.

Kapalı turizm kapsamında 3 günlük konaklama imkanı bulan yolcuların artık 5 günlük konaklama yapabileceğini de ifade eden Ataoğlu, uçuş sayısının ise 6’dan 10’a çıkarıldığını bunun da gelen yolcu sayısında bir nebze olsun artış yaşanmasına vesile olacağını vurguladı.

Kapalı turizmin başladığı 4 haftalık süre zarfında 3132 kişi içerisinden toplam 10 pozitif vakaya rastlandığını, bu oranın ise binde 3 gibi düşük bir oran olduğunu dile getiren Ataoğlu, pozitif çıkan bazı yolcuların ülkemizde tedavi edildiğini, bazı yolcuların ise ambulans uçakla geri döndüğünü ifade etti.

Bu dönemde yaklaşık 2500 personelin kapalı turizm hizmeti veren otellerde çalıştığını vurgulayan Ataoğlu, yaklaşık 8 bin ailenin evine ekmek parası götürdüğünü, devlet maliyesine katkı sağlandığını, SSK ve İhtiyat Sandığı gibi yatırımların yapılmasına da vesile olduğunu söyledi.

Otellerden alınan bilgiye göre, 4 haftalık süre zarfında 5 otelin ekonomiye olan katkısının yaklaşık 19 milyon TL olduğunu söyleyen Ataoğlu, hem yerli üreticinin, hem de ithalatçının desteklendiğini, bunun da ülke ekonomisine ve ülke esnafına büyük katkı sağladığını belirtti.

Ülke turizminin dibe vurması nedeni ile ülke ekonomisinde daralma yaşandığını anlatan Ataoğlu, ülkenin lokomotif sektörü olan turizmin ayağa kalkması ve ekonominin yeniden canlanması için bakanlık olarak yeni çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Print
Posted: May 22, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«June 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
26
Mevlevi Müzesi açıldı

Mevlevi Müzesi açıldı

‘’İNANÇ TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR DESTİNASYONDUR’’ 

Read more
2728
BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NA BAĞLI KIBRIS TÜRK DEVLET TIYATROLARI’NIN OYUNU “BURUN” KONYA'DA YOĞUN ILGIYLE KARŞILANDI.

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NA BAĞLI KIBRIS TÜRK DEVLET TIYATROLARI’NIN OYUNU “BURUN” KONYA'DA YOĞUN ILGIYLE KARŞILANDI.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, Konya Devlet Tiyatrosu ev sahipliğinde gerçekleştirilen  Konya 17. “Bin Nefes Bir Ses” Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivaline katıldı.

Read more
2930311
2345678
91011
"Operanın Genç Yetenekleri"

"Operanın Genç Yetenekleri"

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin genç yeteneklerini sanatseverlerle buluşturuyor!

Read more
1213
2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI

2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI

ATAOĞLU, AZERBAYCAN’IN BAŞKENTİ BAKÜ’DE DÜZENLENEN, 2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI’NA KATILDI.

Read more
1415
"Bir Babalar Günü’nü daha sensiz...

"Bir Babalar Günü’nü daha sensiz...

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Babalar günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
16
Sahillerdeki görüntü değişmiyor!

Sahillerdeki görüntü değişmiyor!

HAFTA SONU TATİLİ, SAHİLLERİ ÇÖP ALANINA ÇEVİRDİ! 

Read more
171819202122
23242526272829
30123456

Archive