“ELİNDEKİ ÇÖPÜ YERE ATMA”

“ELİNDEKİ ÇÖPÜ YERE ATMA”

Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Koruma Dairesi, KKTC Çevre Yasası çerçevesinde, çevresel tehtidleri işaret eden ve bunlara karşı alınacak önlemleri gerçekleştirmek ve uygulmak için gerekli olan etkili idari çerçeveyi sağlayarak, sürdürülebilir gelişimi teşvik ederek daha etkin izleme, denetleme ve kontrol edilebilir bir yapıda yürütülmesi ile birlikte çevresel konularda farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen faaliyetlerden birisi olan çevre temizlik kampanyalarına devam ediyor.

Bu kapsamda, Turizm ve Çevre Bakanlığı, “Elindeki çöpü yere atma” sloganı ile Turizm  ve Çevre Bakanlığına bağlı Çevre Koruma Dairesi tarafından başlatılan çevre temizliği etkinlikleri kapsamında, Alagadi Plajı (1,2,3) ile Karpaz Bölgesi Altınkum ve Çamlık Piknik Alanı’nda temizlik etkinliği gerçekleştirildi.  

Alagadi Plajı (1-2-3)’de düzenlenen temizlik etkinliği, Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Koruma Dairesi Girne Birim personeli ile Çevre Koruma Dairesi Girne Birimi Alagadi personellerinin katılımıyla, eş zamanlı olarak da Karpaz Bölgesi Altınkum ve Çamlık Piknik Alanı’nda gerçekleştirilen çevre temizliği etkinliğini ise Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Koruma Dairesi Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi Birim personeli ile Orman Dairesi personeli işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. 

Asli görevi çevresel sürdürülebilirliği denetlemek olan Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Koruma Dairesi, çevre temizliği konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla başlattığı ve “Elindeki çöpü yere atma” sloganıyla gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarına farklı bölgelerde de devam edecektir.

Print
Posted: May 18, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2829303112
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ DEPREM İZLEME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ HİZMETE AÇILDI.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ DEPREM İZLEME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ HİZMETE AÇILDI.

ATAOĞLU; “İLKLERİ CESARETLE VE KARARLILIKLA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Read more
3
45678910
1112131415
LEFKOŞA’NIN TARİHİ BURÇLARI İÇİN BAKANLIK VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI.

LEFKOŞA’NIN TARİHİ BURÇLARI İÇİN BAKANLIK VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile Lefkoşa Türk Belediyesi arasında Lefkoşa tarihi surlarının temizlik, konservasyon ve korunması konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Read more
16
HELENİSTİK ERKEN ROMA DÖNEMİ’NE AİT TARİHİ ESERLER ST. BARNABAS MÜZESİ’NDE SERGİLENİYOR…

HELENİSTİK ERKEN ROMA DÖNEMİ’NE AİT TARİHİ ESERLER ST. BARNABAS MÜZESİ’NDE SERGİLENİYOR…

Gazimağusa Limanı’nda yolun çökmesiyle ortaya çıkan Helenistik Erken Roma Dönemi’ne ait tarihi eserler, St Barnabas İkon ve Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmeye başlandı.

Read more
17
18192021222324
25262728293031
1234567

Archive