“RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ, HAZİRAN AYI İÇİN SINAV NİTELİĞİNDEDİR.”

“RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ, HAZİRAN AYI İÇİN SINAV NİTELİĞİNDEDİR.”

Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıya faaliyete geçen iç turizme yönelik, hem otellere hem de vatandaşlara yönelik uyarılarını yineledi:

“Ramazan Bayramı tatili, Haziran Ayı için sınav niteliğindedir.” 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 3 günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla, Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından koronavirüs pandemi tedbirleri kapsamında “Güvende Kal” sertifikası alarak, iç turizme yönelik hizmet veren turizm tesisleri ile bu kapsamda Bayram tatilini otellerde geçiren vatandaşlara yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

Bakan Ataoğlu, Bayram öncesinde yapmış olduğu açıklama ile Ramazan Bayramını iç turizme yönelik hizmet veren otellere ve tatilini bu otellerde geçirecek olan vatandaşlara yönelik, pandemi tedbirlerine uymaları hususundaki önemi yineleyere, 1 Haziran açılımı için, Bayram tatilinin bir sınav niteliği taşıdığının altını çizdi.

1 yılı aşkın bir süreden beridir, pandemi tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan turizm sektörünün, Ramazan Bayramı tatili vesilesiyle iç turizmin hareketlendiğini, gerek vatandaşların pandemi koşullarında birazcık nefes alması gerekse de turizm sektörünün az da olsa hareketlenmesinin önemli olduğunu belirten Bakan Ataoğlu, Haziran ayının ilk haftasında çift pcr, çift aşı ile ülke turizminin açılımı için, Ramazan Bayramı tatilinin hem oteller hem de vatandaşlar açısından bir sınav niteliğinde olduğunun altını çizdi.

Bakan Ataoğlu: “İlk izlenimler, haziran açılımı için gayet olumlu”

“Bakanlık olarak yapmış olduğumuz denetim ve gözlemler sonucunda, iç turizm kapsamında Bayram tatillerini otellerimizde geçiren vatandaşlarımızın pandemi kurallarına uygun hareket ettiklerini, otellerimizin de aynı hassasiyetle pandemi tedbirlerini elden bırakmadan hizmet verdiklerini şu ana kadar gözlemlemiş durumdayız” diyen Bakan Ataoğlu, Bayram sonrasında doluluk oranları ile ilgili resmi açıklamanın Bakanlık tarafından yapılacağını, ancak şu ana kadar gelen bilgilerin, gerek doluluk gerekse de pandemi kurallarının uygulanması noktasında olumlu olduğuna dikkat çekti. 

Turizm ve çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yaptığı yazılı açıklamasında ayrıca halkın Ramazan Bayramını kutladı.

Print
Posted: May 14, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«May 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
272829301
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, emeğin toplumların kalkınmasındaki temel rolüne dikkat çekti.

Read more
23
45
LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit

LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit

Ataoğlu,  LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit'in de yer aldığı film gösterimine katıldı.

Read more
678910
Anneler Günü

Anneler Günü

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, annelerin toplumun temel taşı olduğunu vurgulayarak tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Read more
11
“11. Halk Dansları Şöleni”

“11. Halk Dansları Şöleni”

Ataoğlu, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu tarafından düzenlenen “11. Halk Dansları Şöleni”ne katıldı.

Read more
12
VAKIFLAR TEKERLEKLİ BASKETBOL TAKIMI’NIN BAKAN ATAOĞLU’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ...

VAKIFLAR TEKERLEKLİ BASKETBOL TAKIMI’NIN BAKAN ATAOĞLU’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ...

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,  Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ahmet Akdeniz ve Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Vakıflar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı kabul etti.

 

Read more
1314151617
18
Gençlik Şöleni

Gençlik Şöleni

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı Gençlik Dairesi Müdürlüğünün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlediği Gençlik Şöleni, büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı.

Read more
19
Ataoğlu: "Gençler ülkenin  en büyük güvencesidir"

Ataoğlu: "Gençler ülkenin en büyük güvencesidir"

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, gençlerin ülkenin geleceğinin en büyük güvencesi olduğunu vurguladı.

Read more
202122
Ataoğlu: “Kerpiç mimari, kültürel kimliğimizin yaşayan izlerindendir"

Ataoğlu: “Kerpiç mimari, kültürel kimliğimizin yaşayan izlerindendir"

Kerpiç Akademi tarafından bu yıl KKTC’de düzenlenen 15. Uluslararası Kerpiç Konferansı başladı.

Read more
23
Mağusa Kalesi'nin  Deniz Kapısı açıldı

Mağusa Kalesi'nin Deniz Kapısı açıldı

Ataoğlu: "Bu çalışma; tarihimize, kültürümüze ve geçmişimize duyduğumuz saygının somut bir göstergesidir"

Read more
24
25262728293031
1234567

Archive