ÇEVRE KORUMA DAİRESİ, “DOĞAMIZDAKİ CANLILAR” KONULU RESİM YARIŞMASI DÜZENLİYOR

ÇEVRE KORUMA DAİRESİ, “DOĞAMIZDAKİ CANLILAR” KONULU RESİM YARIŞMASI DÜZENLİYOR

Biyolojik çeşitlilik; dünyada yaşayan milyonlarca birbirinden farklı  canlı türünün, bu türlerin sahip olduğu genlerin ve bu türleri barındıran ekosistemlerin bir bütünü olarak tanımlanmaktadır. 

Yarışmanın teması “Doğamızdaki Canlılar” olarak belirlenmiştir. Yarışmaya; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katılabileceklerdir. 

“Doğamızdaki Canlılar” resim yarışması şartları:

1- Yarışmaya ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katılabilir. Resim ile ilgili teknik eğitim gören Meslek Lisesi ve Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri özel kategoride değerlendirilecektir. 

2- 35 x 50 ölçülerinde resim kağıdına yapılmış resimler katılabilir.

3- Resimlerin, Çevre Koruma Dairesi’ne ait Lefke, Güzelyurt, Lefkoşa, Girne, Mağusa ve İskele şubelerine en geç 19.05.2021 tarihine kadar teslim edilmesi gerekmektedir. Herhangi bir sebeple resmini teslim edemeyecek kişilerin 05428591499 numaralı telefona gerekçesiyle birlikte bilgi vermesi ve resmini yarışma sorumlusuna teslim etmesi için iletişime geçmesi gerekmektedir.

4- Resmin arkasına çocuğun adı soyadı, yaşı, okuduğu okulu, ebeveynin adı soyadı, ödülün iletileceği adres ve cep numarası yazılmalıdır. Eksik bilgi içeren resimler dikkate alınmayacaktır.

5- Resim tekniği ve kullanılacak gereçler serbesttir.

6- Yarışmanın teması “Doğamızdaki Canlılar” olarak belirlenmiştir.

7- Dereceye giren öğrencilere hediyeler verilecektir.

8-  Tüm katılımcılarımıza “Teşekkür Belgesi” takdim edilecek olup, dereceye giren resimlerle birlikte belli bir adette seçilen resimler de dijital ya da pandemi koşullarının seyrine göre belirlenecek sergi salonunda sergilenecektir.

9- Sorularınızı WhatsApp hattımız 05428591499 ’ye yazabilirsiniz.

10- Yarışma sonuçları 22 Mayıs 2021 Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü’nde açıklanacaktır.

Resim Yarışması Sorumlusu: Doç. Dr. Nazım Kaşot
E-Posta: nazimkasot@gmail.com

Print
Posted: May 7, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
910
ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nun (Tourism Investment Forum-TIF 2026) katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Read more
11
“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

Ataoğlu, Tatlısu Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sergisi açılışında vurguladı;
“SANATA DEĞER VERMEK, ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKLA EŞDEĞERDİR”

Read more
12131415
TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

Ataoğlu: “Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen tanıtım 
etkinliklerinin turizm hareketliliğini artırmada önemli rolü var” 

Read more
16
Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Birlik Başkanı Burhan Canbaz başta olmak üzere tüm üyeleri kutladı.

Read more
1718
BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, RAMAZAN AYININ BAŞLAYACAK OLMASI NEDENİ İLE MESAJ YAYIMLADI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, RAMAZAN AYININ BAŞLAYACAK OLMASI NEDENİ İLE MESAJ YAYIMLADI.

Ramazan ayının rahmetini, bereketini ve manevi huzurunu bir kez daha hep birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz

Read more
192021
Ataoğlu, Kantara Gençlik Kampı’nda SOS Çocuk Köyü İzci Grubuyla Buluştu

Ataoğlu, Kantara Gençlik Kampı’nda SOS Çocuk Köyü İzci Grubuyla Buluştu

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, gençlerle bir araya gelmeye devam ediyor. 

Read more
22
2324252627281
2345678

Archive