ÇEVRE KORUMA DAİRESİ, “DOĞAMIZDAKİ CANLILAR” KONULU RESİM YARIŞMASI DÜZENLİYOR

ÇEVRE KORUMA DAİRESİ, “DOĞAMIZDAKİ CANLILAR” KONULU RESİM YARIŞMASI DÜZENLİYOR

Biyolojik çeşitlilik; dünyada yaşayan milyonlarca birbirinden farklı  canlı türünün, bu türlerin sahip olduğu genlerin ve bu türleri barındıran ekosistemlerin bir bütünü olarak tanımlanmaktadır. 

Yarışmanın teması “Doğamızdaki Canlılar” olarak belirlenmiştir. Yarışmaya; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katılabileceklerdir. 

“Doğamızdaki Canlılar” resim yarışması şartları:

1- Yarışmaya ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katılabilir. Resim ile ilgili teknik eğitim gören Meslek Lisesi ve Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri özel kategoride değerlendirilecektir. 

2- 35 x 50 ölçülerinde resim kağıdına yapılmış resimler katılabilir.

3- Resimlerin, Çevre Koruma Dairesi’ne ait Lefke, Güzelyurt, Lefkoşa, Girne, Mağusa ve İskele şubelerine en geç 19.05.2021 tarihine kadar teslim edilmesi gerekmektedir. Herhangi bir sebeple resmini teslim edemeyecek kişilerin 05428591499 numaralı telefona gerekçesiyle birlikte bilgi vermesi ve resmini yarışma sorumlusuna teslim etmesi için iletişime geçmesi gerekmektedir.

4- Resmin arkasına çocuğun adı soyadı, yaşı, okuduğu okulu, ebeveynin adı soyadı, ödülün iletileceği adres ve cep numarası yazılmalıdır. Eksik bilgi içeren resimler dikkate alınmayacaktır.

5- Resim tekniği ve kullanılacak gereçler serbesttir.

6- Yarışmanın teması “Doğamızdaki Canlılar” olarak belirlenmiştir.

7- Dereceye giren öğrencilere hediyeler verilecektir.

8-  Tüm katılımcılarımıza “Teşekkür Belgesi” takdim edilecek olup, dereceye giren resimlerle birlikte belli bir adette seçilen resimler de dijital ya da pandemi koşullarının seyrine göre belirlenecek sergi salonunda sergilenecektir.

9- Sorularınızı WhatsApp hattımız 05428591499 ’ye yazabilirsiniz.

10- Yarışma sonuçları 22 Mayıs 2021 Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü’nde açıklanacaktır.

Resim Yarışması Sorumlusu: Doç. Dr. Nazım Kaşot
E-Posta: nazimkasot@gmail.com

Print
Posted: May 7, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
30
Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

"Polisimiz, devletimizin en köklü ve en saygın kurumlarından biri olarak, hukuk devleti ilkesine bağlılığı, görev bilinci ve halkla kurduğu güven ilişkisiyle her zaman gurur kaynağımız olmuştur.

Read more
12
Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk kültürünü yurt dışında tanıtan başarılı sanatçı Mert Özyürekliler’i kabul etti. Kabulde, Ataoğlu, Özyürekliler’in kültürel değerlerimizi uluslararası alanda tanıtma yönündeki katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Read more
3456
7
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

 Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen 'Ada Kıbrıs' sergisine katıldı.

Read more
8910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Archive