KAPALI TURİZM MODELİNE ESNAF DA DAHİL OLUYOR.

KAPALI TURİZM MODELİNE ESNAF DA DAHİL OLUYOR.

Kabulde konuşan Kanber, ülkede bir seneden fazladır devam eden pandemi koşulları nedeni ile esnafın çok zor durumda olduğunu söyleyerek, önce kapalı turizmin ardından da genel turizmin esnafa fayda sağlaması yönünde taleplerini iletti.

Turizmin ülkeye her zaman katma değeri olduğunu da belirten Kanber, turizmin başlaması ile esnafın da daha fazla iş yapacağını vurguladı.

ATAOĞLU: “ESNAFIN İŞ YAPMASI İÇİN FARKLI PROJELER GÜNDEMDE”

Bakan Ataoğlu ise yaptığı konuşmada, ülkenin ekonomik olarak sıkıntı yaşadığını, bu nedenle esnafın da turizm ile iç içe haret etmesinin elzem olduğunu vurguladı.

Bakanlık olarak bu konu ile ilgili olarak Kıbrıs Türk Otelciler Birliği ile görüşme halinde olduklarını ve yerli ürünlerin otellerde satılması yönünde girişim başlattıklarını anlatan Ataoğlu, esnafı rahatlatmak için farklı projelerin devam edeceğini ifde etti.

Yerli ürünlerin belli bir kalite ve belli bir standartta olması gerektiğini ve bu çerçevedeki ürünleri Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası üzerinden otellere iletileceğini de belirten Ataoğlu, turizmin ülkeye olan katkısını eskisi kadar olmasa da artırma hedefinde olduklarını söyledi.

Kapalı turizme yönelik önemli bir çalışmalarının da olduğunu söyleyen Ataoğlu, otelde kalan turistlere online alışveriş yapma imkanı yaratarak, esnafa da dokunuşta bulunacaklarını belirtti. 

Ataoğlu, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği ile yapılan görüşmede kapalı devre turizmi yapan otellere kurulacak olan standlarda esnafın ürettiği ürünlerin satılmasının planlandığını söyledi.

Esnaf ve Zanaatkarlar Odasının tüm ilçelerdeki esnafla görüşerek, bu projede yer almalarını sağlayacağını da anlatan Ataoğlu, her hafta otellerde satılan ürünlerin KTEZO aracılığı ile esnafa ödenmesinin düşünüldüğünü kaydetti.

Hiç bir esnafın otellerde satış yapmayacağını, sadece otel çalışanlarının bu satışları gerçekleştireceğini vurgulayan Ataoğlu, bu yöntemin en sağlıklı yöntem olduğunu da sözlerine ekledi.

Kapalı devre turizmin dışında çift aşı ve çift PCR ile turizmi başlatmak için çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Ataoğlu, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ile konunun tartışıldığını ifade etti.

Print
Posted: May 6, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2728
Kıbrıs Türk Halkının özgürlük tutkusu

Kıbrıs Türk Halkının özgürlük tutkusu

27-28 Ocak Direnişi, Kıbrıs Türk halkının tarih boyunca karşılaştığı zorluklar karşısında gösterdiği azim ve fedakarlığın en önemli örneklerinden biridir. Halkımızın vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu, her türlü baskı ve tehdide rağmen dimdik ayakta durmasını sağlamıştır. Bu direniş, sadece geçmişimize değil, geleceğimize de ışık tutan bir onur madalyasıdır.

Read more
2930
Ataoğlu: “Bu anıt, Denktaş’ın liderliğinde verilen özgürlük mücadelesinin unutulmaması için önemli bir mihenk taşıdır”

Ataoğlu: “Bu anıt, Denktaş’ın liderliğinde verilen özgürlük mücadelesinin unutulmaması için önemli bir mihenk taşıdır”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın Anıt Mezarını ziyaret ederek, tamamlanan birinci etap çalışmalarını yerinde inceledi. 

Read more
3112
3
Kantara Gençlik Kampı yenileniyor

Kantara Gençlik Kampı yenileniyor

Ataoğlu: “Gençlere daha iyi imkanlar sunmak için çalışıyoruz”

Read more
45
KKTC, ‘Ada Kıbrıs’ konsepti ile  İstanbul EMİTT Turizm Fuarı’nda

KKTC, ‘Ada Kıbrıs’ konsepti ile İstanbul EMİTT Turizm Fuarı’nda

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı turizm tanıtma ve pazarlama faaliyetleri kapsamında İstanbul’da bu yıl 28’ncisi düzenlenen EMİTT Turizm Fuarı’nda yerini aldı. 

Read more
6
6 Şubat 2023…

6 Şubat 2023…

Acının, kaybın ve tarifsiz hüznün günü… 

Read more
789
1011121314
KOOPBANK’TAN, SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

KOOPBANK’TAN, SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

ATAOĞLU; “YEREL BANKALARA SAHİP ÇIKILDIĞI SÜRECE, KARŞILIK ALINIYOR”

Read more
1516
17
ATAOĞLU: “KARPAZ’DA YAŞANAN VAHŞET KABUL EDİLEMEZ”

ATAOĞLU: “KARPAZ’DA YAŞANAN VAHŞET KABUL EDİLEMEZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Karpaz'da 14 eşeğin telef edilmesi nedeni ile açıklamalarda bulundu.

 

Read more
181920212223
242526272812
3456789

Archive