15-22 Nisan “Turizm Haftası”

15-22 Nisan  “Turizm Haftası”

"Geçmişten günümüze turizm konusunda farkındalığı artırmak, doğal, tarihi ve kültürel varlıklarımızı koruma ve kullanma dengesi içinde turizme kazandırmak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arası “Turizm Haftası” olarak ülkemizde de kutlanmaktadır.

Pandemiden en ağır yaralar ile etkilenen sektör olan turizm sektörü maalesef bu özel haftayı da buruk kutluyor.

Kıbrıslı Türkler olarak yıllardır uğratıldığımız haksız ambargolar nedeniyle turizmde en zor şartlarda sektörün vefakar paydaşları ile beraber mücadele verdik. Bu kez pandemi nedeniyle ise tüm dünya kendi kendine adeta bir ambargo uygulamaktadır.

Bizlerin siyasi iradesinin çok ötesinde global bir krizin içinde olan turizm için Kuzey Kıbrıs 'ta çıkış yolu arayışı içinde her gün mesai yapmaktayız. Hükümet ortaklarımız ile sağlıklı bir ekonomi için, Turizm paydaşlarına katkı ve sürdürülebilir bir düzenleme için sürekli çalışma içindeyiz. Geçmiş dönemde yine aynı bakanlıkta bulunduğum görev süremde elde ettiğimiz rekor seviyeleri yakalamak için sektör paydaşları ile uyum içinde, el birliği ile başaracağımız günler yakındır. 

Bu yıl turizm sektörü, tüm dünyada milyonlarca çalışanın işsiz, yatırımcıların endişeli bir şekilde, yaşanan salgından en çok etkilenen sektör olarak bu haftaya giriyor. Ülkemizde ise bir an önce normale dönmek için çareler üretmeye çalışırken, siyasi erk olarak açılımlar yapmaya başladık. Dünya bu hastalıktan kurtulana dek, pandemi ile yaşamaya artık alışmaya mecbur bırakıldığımız için turizm de bu duruma uygun alternatif modellerle tekrar ekonomiyi canlandırmayı hedeflemekteyiz. 
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sahip olduğu medeniyet birikimi, tarihi zenginliği, çeşitli inanç ve kültürlerin kesişme noktası olması yönüyle aslında Doğu Akdeniz’de yüzen açık hava müzesi konumundadır. Sağlıklı ve Güvenilir bir Kuzey Kıbrıs için pandemi sonrasına da iyi hazırlanmalıyız.

Unutulmamalı ki, turizm sürdürülebilir bir kalkınma aracı olduğu kadar bir yeri tanımak, bir medeniyeti anlamak, bir yerin doğal güzellikleriyle tanışmak, yeni tatlarla buluşmak açısından da büyük önem arz ediyor. 

Bu anlamda turizm sektörünün tüm paydaşlarına ve cefakar çalışanlarına teşekkür ediyor, Turizm Haftası’nın daha güzel, daha sağlıklı günlerimizin başlangıcı olmasını diliyorum."

Fikri Ataoğlu 
Turizm ve Çevre Bakanı

Print
Posted: Apr 19, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«June 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234
Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre  Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

"Bakanlık olarak çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz"

Read more
567
8910
Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri  Ödül Töreni’ne katıldı

Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri Ödül Töreni’ne katıldı

“Yılın Türk Dünyası Turizmi Onur Ödülü” Fikri Ataoğlu’na verildi

Read more
11
ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’daki temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Read more
12
Fikri Ataoğlu Bakü’deki  DTİK zirvesine katıldı

Fikri Ataoğlu Bakü’deki DTİK zirvesine katıldı

Dünya Türk İş Konseyi, iş insanları ve devlet yetkililerini Bakü'de buluşturdu.
Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devlet yetkilileri ve iş insanlarının bir araya geldiği geniş katılımlı bir etkinlik düzenlendi.

Read more
1314
15
15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'nü

15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'nü

Kardeş Azerbaycan halkının 15 Haziran Milli Kurtuluş Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Read more
161718192021
22232425262728
293012345

Archive