TURIZM FAALIYETLERI “KAPALI DEVRE” OLARAK 12 NISAN’DA BAŞLIYOR...

TURIZM FAALIYETLERI “KAPALI DEVRE” OLARAK 12 NISAN’DA BAŞLIYOR...

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Üst Kurulu ile gerçekleştirilen toplantılar neticesinde belirlenen koşullar ve tedbirler kapsamında, “kapalı devre” turizm faaliyetlerine, 12 Nisan 2021 Pazartesi gününden itibaren başlanacağını açıkladı. 

Bakan Ataoğlu, 12 Nisan 2021 tarihinden itibaren, charter ve tarifeli seferleri kapsayan “kapalı devre” turizm faaliyetleri ile ilgili belirlenen kriter ve tedbirleri açıkladı. 

Açıklamaya göre belirlenen kriterler ve tedbirler şöyle; 

1. Kapalı devre turizm faaliyetleri, charter ve tarifeli seferler için geçerli olacaktır. 
2. Ülkeye girecek turistlerin, çift negatif PCR sonucunu ibraz etmeleri zorunludur. 
3. Hotel rezervasyonları, acenteler aracılığı ile yapılacak.
4. KKTC’ye gelecek olan turistler, acenteler aracılığı ile yapmış oldukları konaklama tesisleri dışına çıkmayacak.
5. KKTC’ye gelen turistler, Kuzey Kıbrıs Turkcell aracılığı ile geliştirilen ve kontrolü Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından yapılacak elektronik bileklikler aracılığı ile rezervasyon yapılan turizm konaklama tesislerinin dışına çıkılmayacak. 
6. 12 Nisan 2021 tarihinde “kapalı devre” turizm modeli içerisinde yer alacak turizm konaklama tesisleri çalışanları da, tesis dışına çıkmayacak, çalışan dışında turizm konaklama tesisine dışarıdan giriş yapılmayacak.
7. Belirlenen kriter ve tedbirlere aykırı davranışta bulunanlara, cezai müeyyide uygulanacaktır.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 12 Nisan 2021 Pazartesi gününden itibaren “kapalı devre” turizm faaliyetlerinin, belirtilen koşul ve şartlara göre başlayacağını belirttiği açıklamasında ayrıca, Mayıs 20212 e yönelik olarak da turizm faaliyetlerinin düzenlenmesi için, Sağlık Bakanlığı Sağlık Üst Kurulu ile 31 Mart 2021 Çarşamba günü toplantı gerçekleştireceklerini, alınacak kararları kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

Print
Posted: Mar 29, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
30
Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

"Polisimiz, devletimizin en köklü ve en saygın kurumlarından biri olarak, hukuk devleti ilkesine bağlılığı, görev bilinci ve halkla kurduğu güven ilişkisiyle her zaman gurur kaynağımız olmuştur.

Read more
12
Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk kültürünü yurt dışında tanıtan başarılı sanatçı Mert Özyürekliler’i kabul etti. Kabulde, Ataoğlu, Özyürekliler’in kültürel değerlerimizi uluslararası alanda tanıtma yönündeki katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Read more
3456
7
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

 Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen 'Ada Kıbrıs' sergisine katıldı.

Read more
89
Bakan Ataoğlu: “KKTC'nin Yalnızlığa Terk  Edilmesine Türk Dünyası Sessiz Kalmamalı”

Bakan Ataoğlu: “KKTC'nin Yalnızlığa Terk Edilmesine Türk Dünyası Sessiz Kalmamalı”

Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı, teşkilata üye ve gözlemci ülkelerin katılımıyla Ankara’da düzenlendi. Toplantıya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Macaristan ve Türkiye’den temsilciler katıldı. 

Read more
1011
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 11 Temmuz Basın Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 11 Temmuz Basın Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Ataoğlu'nun mesajı;
"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünyaya açılan penceresi olan basın kuruluşlarımız, ülkemizin haklı mücadelesini, kültürel zenginliklerini ve toplumsal değerlerini en doğru şekilde yansıtarak çok önemli bir görevi ifa etmektedir. 

Read more
1213

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI, TURİZM, KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANLIĞI, ESKİ ESERLER VE MÜZELER DAİRESI, KAMUOYUNUN DOĞRU BİLGİLENDİRİLMESİ AMACI İLE AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMAYI YAPMA GEREĞİ DUYMUŞTUR.

Lambusa Kral Mezarları ile ilgili olarak, sosyal medyaya yansıyan, üzerinde kazı yapılıyor yönündeki bilgilerin doğru anlaşılması amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacı ile aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duymuştur. 

Read more
1415161718
Ataoğlu: “Gürültü Kirliliğine Karşı  Teknolojik Denetim Başladı”

Ataoğlu: “Gürültü Kirliliğine Karşı Teknolojik Denetim Başladı”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, çevresel gürültünün sürekli izlenmesine yönelik önemli bir adım attıklarını belirterek, “Avrupa Birliği finansmanıyla yaklaşık 300 bin Euro’luk yatırımla çevresel gürültü izleme sistemi kurduk. Bu sistemle artık 24 saat esasına dayalı, anlık ve sürekli bir denetim sürecini başlatıyoruz” dedi.

Read more
19
Ataoğlu: “Bu Belgesel, Geçmişe Saygı, Geleceğe Çağrıdır”

Ataoğlu: “Bu Belgesel, Geçmişe Saygı, Geleceğe Çağrıdır”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Kıbrıs Kartalları” belgeselinin gala gösteriminde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının tarihinin yalnızca bir toplumun değil, aynı zamanda insanlık onurunun, bağımsızlık tutkusunun ve vatan sevgisinin destanı olduğunu vurguladı.

Read more
20
212223
KKTC, Mersin Marina’da “Ada Kıbrıs” Sergisiyle Tanıtım Atağında

KKTC, Mersin Marina’da “Ada Kıbrıs” Sergisiyle Tanıtım Atağında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, uluslararası tanıtım atağını Mersin’de sürdürüyor.

Read more
242526
“Ada Kıbrıs” Mersin’de Göz Kamaştırıyor!

“Ada Kıbrıs” Mersin’de Göz Kamaştırıyor!

KKTC, Çukurova’da Tanıtım Atağında  

Read more
27
28293031123
45678910

Archive