BAKAN ATAOĞLU: “TURİZM SEKTÖRÜNÜN BÜTÜNÜNE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRDÜĞÜMÜZDEN, KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

BAKAN ATAOĞLU: “TURİZM SEKTÖRÜNÜN BÜTÜNÜNE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRDÜĞÜMÜZDEN, KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

Bakan Ataoğlu, yeni tip Koronavirüs pandemisi ile mücadelenin en etkili yolunun dolaşımı durdurmaktan geçtiğine işaret ederek, “pandemi mücadelesi veren dünya ülkeleri ile birlikte ülkemizde de ilk atılan adım, dolaşımı durdurmak olmuştur. Turizmin en temel kaynağı, dolaşan, gezen insanlardır. Hal böyle iken, pandemi en ciddi etkisini turim sektörleri üzerinde göstermiştir” dedi. 

“Sanıyorum ki, pandemi öncesinde turizm için söylenen “KKTC Ekonomisinin lokomotifi” ibaresinin ne denli önemli olduğu bu sürecte daha fazla önem kazanmıştır. Pandemi ile birlikte durma noktasına gelen turizm sektörü, ülke ekonomisi üzerinde yarattığı ekonomik sıkıntılar ve özellikle turizmin KKTC ekonomisi için ne kadar hayati bir sektör olduğu artık tartışma götürmez bir gerçek olduğu ortadadır” diyen Bakan Ataoğlu, turizm sektörünün bu olağan dışı süreci atlatabilmesi ve pandemi sonrasında değişecek turizm hareketlerine uygun bir turizm yapısının oluşturulması adına bakanlık olarak çok ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti. 

Bakan Ataoğlu, ülke turizminin tüm paydaşları ile bir bütün olduğunun altını çizerek, “Ülkemizin turizm sektörü içerisinde faaliyet gösteren, 5 yıldızlı otellerden küçük ölçekli pansiyonlara, tur rehberlerinden turizm acentelerine, turizm sektörünün vazgeçilmezi restaurantlarımızdan eğlence mekanlarına, ulaşımdan, taşımacılık faaliyetlerini yürüten işletmelerimize kadar, turizmi destekleyen tüm paydaş sektörlerimiz bizler için aynı önem ve değere sahiptir” dedi.

Yapılan çalışmaların turizm sektörünün bütününe yönelik olduğunun altını çizen Bakan Ataoğlu, “içinde bulunduğumuz bu olağan dışı süreci hep birlikte atlatmak ve geleceğe daha iyi bir şekilde hazırlanmak için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdüğümüzden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
 

Print
Posted: Feb 26, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«June 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234
Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre  Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

"Bakanlık olarak çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz"

Read more
567
8910
Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri  Ödül Töreni’ne katıldı

Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri Ödül Töreni’ne katıldı

“Yılın Türk Dünyası Turizmi Onur Ödülü” Fikri Ataoğlu’na verildi

Read more
11
ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’daki temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Read more
12
Fikri Ataoğlu Bakü’deki  DTİK zirvesine katıldı

Fikri Ataoğlu Bakü’deki DTİK zirvesine katıldı

Dünya Türk İş Konseyi, iş insanları ve devlet yetkililerini Bakü'de buluşturdu.
Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devlet yetkilileri ve iş insanlarının bir araya geldiği geniş katılımlı bir etkinlik düzenlendi.

Read more
1314
15
15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'nü

15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'nü

Kardeş Azerbaycan halkının 15 Haziran Milli Kurtuluş Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Read more
161718192021
22232425262728
293012345

Archive