Ataoğlu: “YAT LİMANI İLE MAĞUSA DÜNYAYA AÇILACAK”

Ataoğlu: “YAT LİMANI İLE MAĞUSA DÜNYAYA AÇILACAK”

“MAĞUSA YAT LİMANI İLE KUZEY KIBRIS DÜNYAYA KAPI AÇACAK”
Ataoğlu, “Gazimağusa yat limanı projesi şu an güncel. Yat Limanı ülke halkı başta olmak üzere uluslararası platformda KKTC için olumlu sonuçlar yaratacak.”dedi.

Bakan Ataoğlu, Akdeniz çanağında yaklaşık 1 milyona ulaşan yat sayısında, her yıl önemli artışlar olduğunu, ve bu bölgedeki marina kapasitelerinin yüzde 75'ini oluşturan Fransa, İspanya ve İtalya'da yeni yatırım yerlerinin kısıtlı olması sebebi ile Batı Akdeniz'in kirlenmesi ve işletme ücretlerindeki artışın, Kuzey Kıbrıs ve bölge ülkelerini bu alanda cazip kıldığının altını çizdi.

İşletilmekte olan yat limanlarına ilaveten ihtiyaç duyulan kapasitenin karşılanması amacıyla kamu imkanları, YİD modeli ve özel sektör dinamikleriyle yat turizmi için zorunlu altyapının oluşturulmasında ve ülkenin turizm açısından bölgedeki ayrıcalıklı rolünün belirlenmesinde büyük önem taşıdığını ifade eden Ataoğlu Mağusa’nın Yat Limanı ile dünyaya kapı açacağını belirtti.

Yat Limanı ile pek çok seçkin teknenin artık rahatlıkla Mağusa’ya uğrayabileceğini Liman sayesinde bu özel teknelerin kış aylarında da ülkemize gelebileceğini belirten Ataoğlu, projenin göreve başladıkları ilk günden bu yana süren çalışmalarının bir ürünü olduğunu ifade etti.

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, YİD modelinin ekonomiye olan katkısı düşünülerek hazırlananan projenin, ülkemizin ve Mağusa halkının ihtiyaçlarının ön planda tutulduğu tam bir sosyal kültür kompleksi şeklinde tasarlandığını, proje içerisinde, yatların konaklama alanları dışında, gümrük binası, cafe, restaurant, otopark .. gibi sosyo-kültürel alanları da barındıracağını söyleyerek “Kuzey Kıbrısımıza ve halkımıza yakışır bir tesis olacak. Şimdiden Hayırlı uğurlu olsun” dedi

Print
Posted: Feb 5, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
30
Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

"Polisimiz, devletimizin en köklü ve en saygın kurumlarından biri olarak, hukuk devleti ilkesine bağlılığı, görev bilinci ve halkla kurduğu güven ilişkisiyle her zaman gurur kaynağımız olmuştur.

Read more
12
Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk kültürünü yurt dışında tanıtan başarılı sanatçı Mert Özyürekliler’i kabul etti. Kabulde, Ataoğlu, Özyürekliler’in kültürel değerlerimizi uluslararası alanda tanıtma yönündeki katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Read more
3456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Archive