EVREN “YAPILAN YATIRIM TAKDİRE ŞAYAN”

EVREN “YAPILAN YATIRIM TAKDİRE ŞAYAN”

Turizm ve Çevre Bakanı Kutlu Evren, Taşkent Doğa Parkı’nı ziyaret etti. Ziyarette Bakan Evren’e Çevre Koruma Dairesi Müdürü Osman Bora Çağakan, Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten, Taşkent Doğa Parkı Direktörleri Yasemin Basat, Kemal Basat ile Yaban Hayat Hastanesi Başhekimi Vet. Dr. Tayfun Çanakçı eşlik etti.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi ile Taşkent Doğa Parkı arasında 4 yıl önce imzalanan protokol gereğince, Taşkent Doğa Parkı bünyesinde bulunan Kıbrıs Yaban Hayat Araştırma Enstitüsü yetkilendirilerek her türlü yaban hayvanın tedavi ve rehabilitasyonu yapılmaya başlanmıştı.

Kıbrıs Yaban Hayat Araştırma Enstitüsü’nün çalışmaları hakkında bilgi alan Evren, ayrıca bu enstitü altında faaliyet gösteren Yaban Hayat Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, Deniz Canlıları Merkezi, Yaban Hayat Barınağı, Yaban Hayat Hastanesi ve Araştırma Laboratuarı’nı da yerinde inceledi.

EVREN: “DOĞAYI KORUMA HER BİREYİN GÖREVİ”

Turizm ve Çevre Bakanı Kutlu Evren, Çevre Koruma Dairesi ile işbirliği içerisinde çalışan kurumun tüm adada tek, yakın coğrafyamızda sayılı tesislerden biri olduğunu söyleyerek, uzman kadrosu ile uluslararası standartlarda faaliyet gösteren kuruma özverili çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Evren, Taşkent Doğa Parkı’ndaki Kıbrıs Çevre Eğitim Merkezi’nde düzenlenen seminerlerin gençlere çevre ve doğa bilinci kazandırılması yanında ülkemizde bu konuda yapılan bilimsel çalışmalar açısından da önemli olduğunu belirtti.

Bakan Evren, Taşkent Doğa Parkı’nda bulunan yaban hayvanı rehabilitasyonu, habitat restorasyonu, bitkisel üretim ve çevre eğitimi gibi birçok farklı alanlardaki çalışmaların halkın iştirakine açık olarak yapılmasının çok önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Çevreyi ve doğayı korumanın tüm toplumdaki her bireyin görevi olduğunu anlatan Evren, Taşkent Doğa Parkı’ndaki bu fırsatın herkes tarafından değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Turizm ve Çevre Bakanlığı olarak, ülkenin geleceğine yönelik atılan adımlara destek olacaklarını ifade eden Evren, Taşkent Doğa Parkı’nın kamu yararı için yapmış olduğu bu büyük yatırımım takdire şayan olduğunu söyleyerek, duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Print
Posted: Jul 6, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
31

ATAOĞLU: “ACININ VE MECBURİYETİN ÜZERİNDEN KAZANÇ HESABI YAPILAMAZ”

Girne açıklarında yaşanan ve hepimizi derinden üzen gemi faciasının ardından hava yolu bilet fiyatlarında yaşanan olağanüstü artışlar kabul edilebilir değildir.

Read more
123456
GÜNGÖR ÇÖP ALANI’NDAKİ YANGIN VE DENETİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME

GÜNGÖR ÇÖP ALANI’NDAKİ YANGIN VE DENETİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME

6 Eylül 2026 tarihinde sabah saatlerinde Güngör Çöp Alanı’nda meydana gelen yangının ardından, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Yılmaz Altunterim başkanlığındaki teknik ekip bölgede kapsamlı inceleme ve denetimlerde bulunmuştur.

Read more
78910111213
1415
Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi

Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) arasında, Girne Bandabulya Gastronomi ve Kültür Evi Projesi kapsamında mutfak ekipmanlarının temin, tahsis ve iadesine ilişkin protokol imzalandı.

Read more
1617181920
21222324252627
2829301234
567891011

Archive