EVREN: “AMACIMIZ TURİZM PAYDAŞLARININ SORUNLARINA ÇARE ÜRETMEK”

EVREN: “AMACIMIZ TURİZM PAYDAŞLARININ SORUNLARINA ÇARE ÜRETMEK”

Kabulde konuşan KITREB Başkanı Dener Öymen, yeni görevinden ötürü Bakan Evren’e başarılar dilerken, birlik olarak her türlü işbirliğine açık olduklarını söyledi.

Dünyada yaşanan küresel salgın dolayısı ile rehberlerin sıkıntılı bir dönem yaşadığını anlatan Öymen, birlik olarak taleplerini Bakan Evren’e iletti.

Birliğin 248 üyesi bulunduğunu anlatan Öymen, acentelere bağlı ve emekli olan rehberler dışında 41 rehberin serbest çalıştığını, bu kişilere hükümetin destek olması gerektiğini belirtti.

Turizmin yeniden başlaması ile ülkeye gelecek olan turistlere rehberlik edecek olan birlik üyelerine eğitim verilmesi gerektiğini de belirten Öymen, tedbirli bir şekilde bu dönemi atlatmak istediklerini ifade etti.

EVREN

Turizm ve Çevre Bakanı Kutlu Evren ise yaptığı konuşmada, turizmin önemli paydaşlarından olan rehberlerin çok önemli görev ifşa ettiğini söyleyerek, rehberlere elden geldiğince destek olmaya çalışacaklarını vurguladı.

Salgın nedeni ile turizmin yara aldığına değinen Evren, turizm alanında gerek hükümetin, gerekse bakanlığın, sürdürülebilir bir turizm anlayışıyla hareket ettiğini, turizmin hızlı adımlarla eskiden daha iyi bir noktaya gelmesi için daha fazla çalışacaklarını söyledi.

Hükümet olarak yeni bir destek paketi hazırladıklarını da dile getiren Evren, bu paket içerisinde turizm paydaşlarının sorunlarına çare üretmek için girişimler yaptıklarını belirtti.

Rehberlere verilecek eğitim konusunda ise Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi ve Sağlık Bakanlığı’nın personelinin olacağı bir eğitim programı hazırlanacağını söyleyen Evren,
pandemi döneminin alınacak önlemlerle atlatılacağını kaydetti.

Profesyonel turist rehberlerinin, ülkemizin tanıtım alanındaki en önemli paydaşları olduğunu anlatan Evren, ülkenin kültürel anlamda ‘doğru’ tanıtılması konusunda rehberlere çok büyük görevler düştüğünü belirtti.

Evren, ilerleyen günlerde KITREB yönetim kurulu ile yeniden toplantı yaparak ülke turizmi için yeni projelerde birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Print
Posted: Jul 3, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
910
ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nun (Tourism Investment Forum-TIF 2026) katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Read more
11
“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

Ataoğlu, Tatlısu Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sergisi açılışında vurguladı;
“SANATA DEĞER VERMEK, ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKLA EŞDEĞERDİR”

Read more
12131415
TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

Ataoğlu: “Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen tanıtım 
etkinliklerinin turizm hareketliliğini artırmada önemli rolü var” 

Read more
16
Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Birlik Başkanı Burhan Canbaz başta olmak üzere tüm üyeleri kutladı.

Read more
1718
BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, RAMAZAN AYININ BAŞLAYACAK OLMASI NEDENİ İLE MESAJ YAYIMLADI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, RAMAZAN AYININ BAŞLAYACAK OLMASI NEDENİ İLE MESAJ YAYIMLADI.

Ramazan ayının rahmetini, bereketini ve manevi huzurunu bir kez daha hep birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz

Read more
19202122
2324252627281
2345678

Archive