"ÜLKE TURİZMİNİ BİRLİKTE AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

"ÜLKE TURİZMİNİ BİRLİKTE AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Turizm ve Çevre Bakanı Kutlu Evren, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyeti kabul etti.

KITSAB Başkanı Orhan Tolun kabulde yaptığı konuşmasında, Turizm ve Çevre Bakanı Kutlu Evren’e Bakanlık görevinde başarılar dileyerek, sektör adına hayırlısı olsun dileklerinde bulundu.

Sektörün bir süre önce, içinde olduğu zor durumu dile getirmek adına gerçekleştirmiş olduğu eylemi hatırlatan Orhan Tolun, sektörün sorunlarını ve taleplerini içeren mektubu Bakan Evren’e takdim etti.

Kabulde, 1 Temmuz açılım kriterleri ve 2’nci ekonomik paket içerisindeki turizm sektörüne yönelik alınan kararlar üzerinde görüş alışverişinde de bulunuldu.

Turizm ve Çevre Bakanı Kutlu Evren, KITSAB heyetini kabulünde yaptığı konuşmasında, KITSAB Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Evren, dünya ile birlikte mücadele verilen Covid-19 pandemisi, dünyada olduğu gibi KKTC’de de en çok turizm sektörünü etkilendiğini, ancak insan sağlığı gözetilerek alınan tedbirler neticesinde, KKTC’nin Covid-19 mücadelesi veren dünya ülkeleri arasında en başarılı ülke konumunda olduğunun altını çizdi.

Turizm ve Çevre Bakanlığı görevine atandığı ilk günden itibaren, pandemi dolayısıyla sektörün yaşadığı sıkıntıların nasıl hafifletileceğine yönelik çalışmaları başlattıklarını belirten Bakan Kutlu Evren, “Ülkemiz ekonomisinin lokomotif sektörü turizmin, pandemi dolayısıyla yaşadığı sıkıntıların hafifletilmesi, sektörle istişare ve birlikte hareket ederek başarabileceğimiz inancındayım” dedi

Print
Posted: Jun 26, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«December 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2425
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri 7. Konferansı

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri 7. Konferansı

KKTC ilk kez Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri Konferansı’na katıldı

Read more
26
11. Dünya Helal Zirvesi Kapılarını Açtı

11. Dünya Helal Zirvesi Kapılarını Açtı

Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo kapılarını açtı. Bu yıl 11’incisi düzenlenen organizasyon, binlerce katılımcıyı bir araya getirdi.

Read more
27282930
123
KKTC turizmi, İzmir’de tanıtılıyor

KKTC turizmi, İzmir’de tanıtılıyor

Ataoğlu:“Türkiye ile turizmde ortak hedeflere yürüyoruz”

Read more
4
Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret etti.

Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret ederek Başkonsolos Mustafa Davulcu ve konsolosluk personeliyle bir araya geldi.

Read more
567
8
MARKET POŞETLERİ YASAKLANIYOR.

MARKET POŞETLERİ YASAKLANIYOR.

Mikroplastik mücadelesinde yeni adım: 15–50 mikron poşetler 1 Ocak 2026’dan itibaren yasaklanıyor.

Read more
91011121314
1516
TARIM, TURİZM, SANAYİ HİBE PROGRAMLARI VE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ BAŞLIYOR.

TARIM, TURİZM, SANAYİ HİBE PROGRAMLARI VE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ BAŞLIYOR.

Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi finans desteği, Çukurova Kalkınma Ajansı teknik desteği ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlık Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı-YAGA koordinasyonunda yürütülmekte olan hibe programlarına başvurular açıldı.

Read more
1718192021
22232425262728
2930311234

Archive