Bakan Üstel, tıbbi maske ve eldiven çöp kutularının dağıtımında konuştu;

Bakan Üstel, tıbbi maske ve eldiven çöp kutularının dağıtımında konuştu;

Hükümetin almış olduğu Covid-19 küresel salgın tedbirleri kapsamında almış olduğu tıbbi maske kullanım şartı ile birlikte, hem bulaşmayı hem de çevre kirliliğini önlemek amacıyla, Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi, çevre dostu çöp kutularının dağıtımına bugün başladı.

Özellikle insanların en yoğun şekilde kullandıkları market ve eczanelere dağıtılacak olan ve tıbbi maske ve eldivenlerin sağlıklı bir şekilde toplanması ve toplanan maske ve eldivenlerin bulaşa yol açmayacak şekilde imha edilmesini kolaylaştırmak amacıyla, çevre dostu çöp kutularının ülke genelindeki market ve eczanelere dağıtılmasına, Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi’nce, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel’in de katılımıyla, Alsancak ve Lefkoşa’daki marketlerde başladı.

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Koruma Dairesi tarafından, ülke genelindeki market ve eczanelere yönelik olarak, tıbbi atık ve tıbbi eldivenlerin sağlıklı bir şekilde toplanması ve imha edilmesi için bugün dağıtımına başlayan çevre dostu çöp kutularının Alsancak ve Lefkoşa’daki dağıtım yerlerini ziyaret ederek, açıklamalarda bulundu.

Bakan Üstel’e, Alsancak bölgesindeki çöp kutularının dağıtımında, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Lefkoşa bölgesindeki dağıtımda da Halkın Partisi Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu da eşlik etti.

Bakan Üstel Alsancak bölgesindeki markette yapılan ve tıbbi maske ve eldivenlerin sağlıklı bir biçimde toplanıp, imha edilmesini kolaylaştıracak olan çevre dostu çöp kutularının dağıtımında kısa bir de konuşma yaptı.

Hükümetin aldığı tedbirler sayesinde salgının yayılmadan önüne geçildiğini anımsatan Üstel, ancak dünyada ve ülkemizde salgının uzun süreçte gitmeyeceğinin bilincinde olunması ve bu yönde hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Önümüzdeki süreçte işyerlerinin açılmasıyla birlikte daha çok korunma yöntemlerine ihtiyaç olacağını da anımsatan Üstel, maske ve eldiven kullanımının zaruri olmaya devam edeceğini söyledi.

Bakan Üstel, küresel pandemi haline gelen Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında hükümetin almış olduğu radikal tedbirler kapsamında yer alan tıbbi maske kullanılma zorunluluğunun, kullanılmış maskelerin bulaş riski taşımadan en sağlıklı biçimde nasıl imha edileceği sorununu da beraberinde getirdiğini belirtti.

Çevre Koruma Dairesi tarafından geliştirilen, çevre dostu çöp kutuları sayesinde, bu riskin en aza indirileceği ve kullanılmış tıbbi maske ve eldivenlerin sağlıklı bir şekilde toplanarak imha edilmesinde büyük kolaylık sağlayacağına olan inancını dile getiren Bakan Üstel, ülke genelindeki tüm market ve eczanelere dağıtılması kararı aldıklarını belirtti.

Dağıtılan çevre dostu çöp kutuları ile birlikte, nasıl kullanılacağına yönelik olarak da, Çevre Koruma Dairesi tarafından hazırlanan talimatların da yazılı olarak market ve eczanelere verildiğini de belirtti.

“Halkımızın sağlığı her şeyin üzerindedir. Bu nedenle, hükümet olarak aldığımız tedbirlere ek olarak, bu tedbirlerin en sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesi de bizlerin görevidir. Bu nedenle, ülkenin her bir noktasındaki market ve eczanelere, bu çöp kutularının dağıtımına bugün başlıyoruz” diyen Bakan Üstel, yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde, dağıtılan çöp kutularında toplanacak tıbbi malzemenin, en sağlıklı bir şekilde imha edilmesini amaçladıklarını belirtti.

Bakan Üstel, “halkımızdan isteğimiz, kullandıkları bu tıbbi malzemeleri, dağıtımını yapacağımız çöp kutularına atmalarıdır. İnancım odur ki, Covid-19 mücadelesinde, dünya ülkeleri arasında ülkemizin büyük başarı elde etmesinde büyük katkısı olan halkımız, bu uygulamaya da önem gösterecektir” dedi.

Çağakan: “Alışkanlıklarımızın değişmesi gerekli”

Çevre Dairesi Müdürü Osman Bora Çağakan ise yaptığı açıklamasında, dünyayı etkileyen salgın nedeniyle bazı alışkanlıkların değişmesi gerektiğini söyledi…

Ataser: “uygulamadan dolayı Bakanlık yetkililerini kutlarım”

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ise, bu uygulamamanın Alsancak Belediyesi’nden başlatılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Alsancak halkının başlatılan bu uygulamaya uyması gerektiğini dile getirdi.

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ayrıca bu güzel uygulamadan dolayı Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel’e ve Bakanlık personeline teşekkür etti.

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, bugün uygulamaya koydukları ve ülke genelindeki market ve eczanelere, Çevre Koruma Dairesi tarafından dağıtılmasına başlanan çevre dostu çöp kutularının Alsancak’taki dağıtım noktasını ziyareti ardından, Lefkoşa’daki dağıtım noktasını da ziyaret etti.

Bakan Üstel’in Lefkoşa’daki çevreci çöp kutuları dağıtım noktasında HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu da eşlik etti.

Manavoğlu: “Bu uygulama ile normalleşme sürecine büyük katkı sağlanacak”

Halkın Partisi Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu yaşanan salgının ardından ülkede bir süre normalleşme süreci yaşanacağını kaydetti.

Bu normalleşme sürecinden geçerken, salgınla ilgili sıkıntıların devam edeceğini belirten Manavoğlu, “Turizm ve Çevre Bakanlığımızın projesi olan, özellikle kullanılmış eldiven ve maskelerin doğru bir şekilde imha edilmesi ülkemiz için çok önemlidir” dedi.

Manavoğlu ayrıca, vatandaşların bu uygulamaya dikkat etmeleri halinde, normalleşme sürecine büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Print
Posted: Apr 30, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
26
Ataoğlu, Almanya'dan gelen, Türk İş İnsanları Konseyi heyetini Kabul etti...

Ataoğlu, Almanya'dan gelen, Türk İş İnsanları Konseyi heyetini Kabul etti...

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Federal Almanya Baden Würtemberg Eyaleti Türk İş İnsanları Konseyi heyetlerini kabul etti.

Read more
2728291
ATAOĞLU, KITREB BAŞKANLARINDAN OLUŞAN HEYETLE GÖRÜŞTÜ.

ATAOĞLU, KITREB BAŞKANLARINDAN OLUŞAN HEYETLE GÖRÜŞTÜ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dener Öymen Başkanlığı’ndaki Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) 1977’den itibaren KITREB Başkanlığı yapmış, eski başkanlardan oluşan heyeti kabul ederek görüştü.

Read more
23
456
KKTC, ITB BERLİN TURİZM FUARI’NDA.

KKTC, ITB BERLİN TURİZM FUARI’NDA.

Kuzey Kıbrıs turizmde güzel bir ivme yakaladı.

Read more
78
Ataoğlu: "Kadınlar, toplumumuzun renkleridir"

Ataoğlu: "Kadınlar, toplumumuzun renkleridir"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
9
"Kadına Yatırım Yap, İlerlemeyi Hızlandır"

"Kadına Yatırım Yap, İlerlemeyi Hızlandır"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi (4K KOOP) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadına Yatırım Yap, İlerlemeyi Hızlandır" sloganıyla emekçi kadınlar dayanışma etkinliğine katıldı.

Read more
10
11121314
ATAOĞLU, TIP BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI.

ATAOĞLU, TIP BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Read more
1516
ATAOĞLU’NDAN, GİRNE ÖZEL EĞİTİM VE İŞ EĞİTİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ANLAMLI ETKİNLİK…

ATAOĞLU’NDAN, GİRNE ÖZEL EĞİTİM VE İŞ EĞİTİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ANLAMLI ETKİNLİK…

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” kapsamında, Gençlik Dairesine bağlı Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu öğrencilerine yönelik etkinlik düzenledi.

Read more
17
181920
AHMET AN’IN KIBRIS’TA TÜRKÇE BASILMIŞ KİTAPLAR LİSTESİ (1878-2022) İSİMLİ KİTABI KÜLTÜR DAİRESİ TARAFINDAN YAYIMLANDI.

AHMET AN’IN KIBRIS’TA TÜRKÇE BASILMIŞ KİTAPLAR LİSTESİ (1878-2022) İSİMLİ KİTABI KÜLTÜR DAİRESİ TARAFINDAN YAYIMLANDI.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi yayınları kapsamında 2006 yılında basılan son kitabın ardından ilk kez Ahmet An’ın Kıbrıs’ta Türkçe Basılmış Kitaplar Listesi (1878-2022) isimli kitabı Kültür Dairesi tarafından yayımlandı.

Read more
2122
KAMİL ÖZAY İLK KİTAP ÖDÜLLÜ YARIŞMASI’NIN ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI.

KAMİL ÖZAY İLK KİTAP ÖDÜLLÜ YARIŞMASI’NIN ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI.

Kültür Dairesi'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı yılına ithafen düzenlediği Kamil Özay İlk Kitap Ödüllü Yarışma’nın ödül töreni bugün, 21 Mart Dünya Şiir Günü’nde yapıldı.

Read more
2324
25262728293031
1234567

Archive