Üstel: “GİRNE LİMANI İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI 3 AYDA TAMAMLANACAK”

Üstel: “GİRNE LİMANI İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI 3 AYDA TAMAMLANACAK”

Turizm ve Çevre Bakanı Dt Ünal Üstel, tarihi Girne Limanı’nın tamamen erişilebilir bir yapıya kavuşturulacağını ve mevcut tarihi dokusuna uygun malzemeler kullanılarak restore edileceğini belirterek, iyileştirme çalışmalarının şubatta başlayıp 3 ayda tamamlanacağını kaydetti.

“LİMAN İÇİNDEKİ KARGAŞAYA DA SON VERİLECEK”
Limanın mevcut halinde döşeme kaplamalarında, korkuluklarda, şemsiyelerde, teknelere ulaşım güzergahlarında, oturma gruplarında tamamen bir kargaşanın söz konusu olduğuna dikkat çeken Üstel, “Sürekli açık olan şemsiyelerden dolayı limanın gerçek dokusu algılanamıyor. Bakımsız bina cepheleri, kötü durumlardaki asfalt zemin ve restoranların farklı kotlardaki zemin kaplamaları, farklı oturma grupları ve her işletme tarafından kullanılan farklı aydınlatma armatürleri limanın turizme eşsiz bir atmosfer içinde hizmet etmesini engelliyor. Yapılacak düzenleme ile bu kargaşaya da son verilecek” dedi.

“LİMAN ERİŞİLEBİLİR BİR YAPIYA KAVUŞTURULACAK”

Limanın tamamen erişilebilir bir yapıya kavuşturulacağını belirten Üstel, proje kapsamında mevcut tarihi limanın tarihi dokusuna uygun malzemeler kullanılarak restore edileceğine işaret etti.

“SİYAH ALTIN İHRAÇ EDİLEN DÖNEMLER HİSSEDİLECEK”
Girne Limanı’nın derin tarihi geçmişi ile Akdeniz’in nitelikli ve cazibesi yüksek bir çekim noktası olduğunu ifade eden Üstel, günümüzde restoran ve otel olarak hizmet veren limanda geçmişte özellikle Kıbrıs’ın siyah altını olarak bilinen keçiboynuzlarını (harup) ihraç edebilmek amacıyla muhafaza edildiği ambarların bulunduğunu anımsattı.

Üstel, “Hedefimiz; turistlere harup ambarlarının bulunduğu dönemlerin tadı hissettirecek bir düzenleme yapmaktır” dedi.

“ŞUBATTA BAŞLAYIP NİSANDA BİTECEK”
Bedeli 9,5 Milyon TL olan ihaleyi alan firmanın şubat ayında çalışmalarına başlayacağını ifade eden Üstel, iyileştirme çalışmalarının nisan ayında tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

“Hassasiyetimiz başta bölge esnafını ve turistleri mağdur etmeden çalışmaların en kısa sürede tamamlanmasını sağlamaktır” diyen Üstel, Turizm ve Çevre Bakanlığının bölgede iyileştirme çalışmaları süresince ciddi herhangi bir sorunun yaşanmaması için esnaf ve turizmciler ile devamlı temas halinde olacağını da kaydetti.

Üstel, limanda; tarihi gümrük binasının restore edileceğini, Kordonboyu rıhtımında bulunan duvarların restore edileceğini, mevcut kullanım alanlarında bulunan tuvaletlerin yenilenerek engelli tuvaletleri ekleneceğini, altyapının geliştirileceğini, döşeme kaplamalarının değiştirileceğini, şemsiyelerin, korkulukların, sokak aydınlatmalarının disiplin altına alınacağını, elektrik ve telefon hatlarının yeraltına alınabilmesi için altyapı hazırlığının yapılacağını ayrıca kanalizasyon ve su tesisatlarının düzenlenerek, denize sızan su atıklarının önüne geçileceğini ifade etti.

Print
Posted: Jan 6, 2020,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
3031
ZAIMAĞAOĞLU 62 .KÜTÜPHANE HAFTASI NEDENIYLE BIR MESAJ YAYIMLAYARAK TÜM KÜTÜPHANECILERIN VE OKURLARIN KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI.

ZAIMAĞAOĞLU 62 .KÜTÜPHANE HAFTASI NEDENIYLE BIR MESAJ YAYIMLAYARAK TÜM KÜTÜPHANECILERIN VE OKURLARIN KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI.

Zaimağaoğlu, Kütüphane Haftası etkinliklerini “Kitap Oku ve Farkında Ol!” sloganıyla KKTC Trafik Kazalarını Önleme Derneği ile birlikte gerçekleştireceklerini bildirdi.

Read more
12
BAKANLIK İLE TELSİM VODAFONE ARASINDA DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

BAKANLIK İLE TELSİM VODAFONE ARASINDA DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Jeoloji ve Maden Dairesi (JMD) ile Telsim Vodafone (VMOL) arasında, deprem farkındalığını artırmaya yönelik önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.

 

Read more
3
BERLIN’DE KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ, HALK DANSLARI, EL IŞLERI, YAZIN VE FOTOĞRAF SANATI TANITILDI.

BERLIN’DE KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ, HALK DANSLARI, EL IŞLERI, YAZIN VE FOTOĞRAF SANATI TANITILDI.

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği’nde, 30 Mart 2026 tarihinde düzenlenen Nevruz kutlamalarında KKTC, Berlin Temsilciliğinin daveti ve Kültür Dairesi’nin koordinasyonu temsil edildi. 

Read more
45
678
4.TÜRSAB TURIZM KONGRESI’NIN ÜÇÜNCÜ VE SON GÜN OTURUMLARI, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURIYETI’NIN (KKTC) DIJITAL TURIZM VIZYONUNU YANSITAN “ADAKIBRIS” PROJESININ TANITIM SUNUMU ILE BAŞLADI.

4.TÜRSAB TURIZM KONGRESI’NIN ÜÇÜNCÜ VE SON GÜN OTURUMLARI, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURIYETI’NIN (KKTC) DIJITAL TURIZM VIZYONUNU YANSITAN “ADAKIBRIS” PROJESININ TANITIM SUNUMU ILE BAŞLADI.

8 Nisan Çarşamba günü düzenlenen oturumda; K.K.T.C. Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Genel Müdürü Mine Emiroğlu, projenin detaylarını ve adanın gelecek turizm stratejilerini sektör paydaşlarıyla paylaştı.

 

Read more
9101112
1314
“Opera & Bale Sokakta – Sesin Yolculuğu”

“Opera & Bale Sokakta – Sesin Yolculuğu”

KKTCDOB’un “Opera & Bale Sokakta – Sesin Yolculuğu” etkinliği Gazimağusa Belediyesi iş birliğiyle 20 Nisan'da Othello Kalesi'nin tarihi atmosferinde çok özel bir çalışmada yeniden sahneleniyor. 

Read more
1516
ATAOĞLU’NDAN KEPEZ BELEDİYESİ’NE ZİYARET

ATAOĞLU’NDAN KEPEZ BELEDİYESİ’NE ZİYARET

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya 5’inci Diplomasi Forumu’na katılmak üzere gittiği Antalya’da, temaslarda bulunuyor. 

Read more
171819
202122
“Bir Usta ve Türk Balesi”

“Bir Usta ve Türk Balesi”

Dünya Dans Günü haftasına özel olarak hazırlanan “Bir Usta ve Türk Balesi” gösteri ve söyleşi etkinliğimiz Lefkoşa’da sanatseverlerle buluşuyor. 

Read more
23
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Read more
242526
27282930123
45678910

Archive