TURİZM VE ÇEVRE BAKANI ÜNAL ÜSTEL'İN MÜCADELE VE ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI

TURİZM VE ÇEVRE BAKANI ÜNAL ÜSTEL'İN MÜCADELE VE ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, Kıbrıslı Türkleri yok etmek ve Ada'yı Yunanistan’a bağlamak amacı ile Kıbrıs Cumhuriyeti’nin işgal edildiği, Akritas planının yürürlüğe konduğu, Kıbrıslı Türk devlet çalışanlarının işten çıkartıldığı ve binlerce kişinin göç etmeye zorlandığı 21 Aralık gerçeklerinin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs Türk halkının imkansızlıklar içinde büyük bedeller ödeyerek verdiği onurlu mücadelesi ile bağımsızlığına ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletine kavuştuğunu ifade eden Üstel, “ Kıbrıs Türk Halkına tarih boyunca çektirilen ızdıraplar, müzakere süreçlerinin her aşamasında ve son olarak da Crans Monta’da Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin Kıbrıs Türk Halkı ile eşitlik temelinde bir anlaşmaya karşı olan tutumu ve çözümü engelleyen zihniyeti, devletimize sahip çıkma ve devletimizi güçlendirmekten başka çaremiz olmadığını açıkça ortaya koymuştur ” ifadelerini kullandı.

Üstel, 21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftasının, Kıbrıs Türk Halkına uygulanan soykırımın yarattığı unutulmaz acıları ve geçmişte yaşananların iyi anlaşılması gerektiğini, tarihi doğru kaynaklardan öğrenerek egemenliğimizi ve özgürlüğümüzü korumanın bilincini güçlendirmenin bir etkinliği olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin güçlendirilmesi ve insanlarının refah ve güven içinde yaşamasını sağlamanın öncelikleri olduğunu belirtti.

Geçmişte yaşanan acıların bir daha tekrarlanmamasını dileyen Bakan Üstel,, “Kıbrıs Türk Halkı'nın özgürlüğü için canını veren şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Print
Posted: Dec 23, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
27282930
2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

ATAOĞLU; “ÇEVREYİ TEMİZ TUTMAK, İNSAN OLMANIN GEREKLİLİĞİNDENDİR”

Read more
3112
34567
Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Erenköy destanını yazan mücahitleri ve aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andı.

Read more
89
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Archive