TURİZM VE ÇEVRE BAKANI ÜNAL ÜSTEL'İN MÜCADELE VE ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI

TURİZM VE ÇEVRE BAKANI ÜNAL ÜSTEL'İN MÜCADELE VE ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, Kıbrıslı Türkleri yok etmek ve Ada'yı Yunanistan’a bağlamak amacı ile Kıbrıs Cumhuriyeti’nin işgal edildiği, Akritas planının yürürlüğe konduğu, Kıbrıslı Türk devlet çalışanlarının işten çıkartıldığı ve binlerce kişinin göç etmeye zorlandığı 21 Aralık gerçeklerinin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs Türk halkının imkansızlıklar içinde büyük bedeller ödeyerek verdiği onurlu mücadelesi ile bağımsızlığına ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletine kavuştuğunu ifade eden Üstel, “ Kıbrıs Türk Halkına tarih boyunca çektirilen ızdıraplar, müzakere süreçlerinin her aşamasında ve son olarak da Crans Monta’da Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin Kıbrıs Türk Halkı ile eşitlik temelinde bir anlaşmaya karşı olan tutumu ve çözümü engelleyen zihniyeti, devletimize sahip çıkma ve devletimizi güçlendirmekten başka çaremiz olmadığını açıkça ortaya koymuştur ” ifadelerini kullandı.

Üstel, 21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftasının, Kıbrıs Türk Halkına uygulanan soykırımın yarattığı unutulmaz acıları ve geçmişte yaşananların iyi anlaşılması gerektiğini, tarihi doğru kaynaklardan öğrenerek egemenliğimizi ve özgürlüğümüzü korumanın bilincini güçlendirmenin bir etkinliği olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin güçlendirilmesi ve insanlarının refah ve güven içinde yaşamasını sağlamanın öncelikleri olduğunu belirtti.

Geçmişte yaşanan acıların bir daha tekrarlanmamasını dileyen Bakan Üstel,, “Kıbrıs Türk Halkı'nın özgürlüğü için canını veren şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Print
Posted: Dec 23, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
2627
BİZ TEMİZLİYORUZ, LÜTFEN SİZ DE TEMİZ TUTUN.

BİZ TEMİZLİYORUZ, LÜTFEN SİZ DE TEMİZ TUTUN.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik Ve Çevre Bakanlığı “Temiz Sahiller” düşüncesi kapsamında başlattığı sahil temizliklerine katkı sağlamaya devam ediyor.

 

Read more
28
LEFKOŞA HALK DANSLARI FESTİVALİ, KIBRIS GECESİ ETKİNLİĞİYLE DÜN AKŞAM BAŞLADI.

LEFKOŞA HALK DANSLARI FESTİVALİ, KIBRIS GECESİ ETKİNLİĞİYLE DÜN AKŞAM BAŞLADI.

4. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali dün akşam (27 Ağustos Salı akşamı) Dernekler Sokağı’nda düzenlenen Kıbrıs Gecesi etkinliği ile başladı.

Read more
293031
ATAOĞLU; “KÜLTÜR VE SANAT AMBARGO TANIMAZ”

ATAOĞLU; “KÜLTÜR VE SANAT AMBARGO TANIMAZ”

Ataoğlu, Lefkoşa Halk Dansları Festivali kapsamında KKTC’de bulunan ekipleri kabul etti.

Read more
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Archive